Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Ce sfaturi pot primi pentru ciroză autoimună?”

Vă rog respectuos și din suflet să mă ajutați prin intermediul colaboratorilor revistei dvs., medici de un înalt pro­fesio­nalism, în următoarea pro­ble­mă: am fost descoperit cu ciroză non-virusală, hepa­tită autoimună; fără tratament specific, regim alimentar se­ver și protectoare, 2 compri­mate pe zi, Liv 52 sau Esen­tin forte; splenomegalie – spli­nă 16,5 cm.

Iată rezultatele investiga­țiilor imagistice pe care le-am făcut: ciroză hepatică cu hi­pertensiune portală, sple­no­megalie, diametrul ve­nei por­tale crescut, mică la­mă de lichid abdominal; hi­pertrofie benignă de prostată nodulară; diverticuli multipli vezicali; hernie inghinoscrotală stângă, cu conți­nut epiploic. Precizez că sufăr de meteorism mar­cat.

Aș dori părerile unui specialist gastroente­rolog, care să-mi explice ce este de făcut în cazul meu. Ce este ciroza autoimună? De la ce am făcut-o? Se mai poate face ceva pentru a nu lua amploare? Există tratament pen­tru această boa­lă? Ce trebuie să conțină regimul alimentar? Pot mânca murături făcute în casă?

ATANASE DAVIDESCU – Arad

„Ajutați-mi soția, suferindă de cancer laringian”

Dragă „Formula AS”,

Sunt un cititor fidel al revistei dvs., de vreo 25 de ani, și v-aș ruga să îmi publicați această mare rugăminte: am soția operată de cancer larin­gian, cu tra­heostomie și laringotomie totală. Din păcate, a avut și un accident vascular cere­bral și acum este internată la un centru medical din Sibiu. Tot ce vă rog este să-mi împărtășiți în revistă, cei care ați avut apropiați cu diagnosticul asemănător, ce se poate face pentru soția mea și ce ne așteaptă în viitor. Vă mulțumesc,

MIHAI POTLOG – str. Constantin Noica nr. 33, ap. 4, Sibiu, tel. 0729/49.96.47, 0729/49.96.48

„Există leacuri naturiste pentru dureri de coloană și neuropatie?”

Dragii mei prieteni AȘI,

Cu ajutorul dvs. am mai apucat această vârstă de 80 de ani, cu leacurile și sfaturile pertinente și cu bucuria pe care o degajați. De aceea vă mul­țu­mesc mult, d-nă Sânziana Pop, și dvs., tuturor celor care trudiți pentru realizarea acestei su­perbe publicații și vă doresc multe împliniri, să­nă­tate și fericire. Încerc să scriu câteva rânduri inte­ligibile, din care să reiasă dragostea și res­pectul ce vi-l port, căci sunt o cititoare fidelă de la începuturile dvs., și de multe ori mi-ați înse­ninat zilele cu acest ziar și am uitat de toate ne­cazurile. Poate mă ajutați și acum cu un sfat de sănătate, căci doar atât l-am rugat pe Dumnezeu să-mi dea, că în rest, am tot ce-mi tre­buie, nu-mi doresc mai mult. Spre ghinionul meu, sănătatea mi-a lipsit toată viața, dar acum, Dum­nezeu parcă nu-mi mai aude ruga. Am dureri insuporta­bile de mușchi, din cap până-n picioare, și per­manent o sufocare (nu pot respira, simt că nu am aer). Unii doctori spun că sunt de la neu­ropatia senzitivă periferică, dar eu simt că e de la con­stric­ția tora­cică, de la coloană, care spun ei că e distrusă.

Vă rog scrieți mai mult despre cum să ne hră­nim, dați și rețete sănătoase, vegetariene, și spu­neți-mi ce îmi lipsește, nutrienți care să-mi refacă cartilajul de la ver­tebre. Am luat Celadrin, Ro­bo­flex, Supra­max articulații (co­­la­gen), acum mi-a dat Prohu­mano SpineDina­mic, Cavinton, Goba­pen­tin, și tot nu mă lasă du­rerile, abia mă mișc prin casă, ținându-mă de mobilă și gâ­fâind pentru că nu pot respira și ame­țesc tot timpul. Dacă specialiștii dvs. au o soluție naturistă și pen­­tru mine (pentru coloană și neuropatie) îi rog să-mi comu­nice în „Formula AS”, pen­tru că m-am săturat de pas­tile, nu le mai pot înghiți. Și aș vrea ceva și pentru ceața de pe creier. Nu mă pot concentra, uit cele mai uzuale lucruri. Pentru intoleranță la glu­ten și lactoză există vreun leac?

Vă urez sărbători fericite, un An nou fericit și multă sănătate!

MIRUȚA

(Pentru problemele legate de creier, luați Gingko Biloba, tinctură sau pastile. Face mi­nuni! Sănătate! S. Pop)

„Am din nou hernie și nu mă mai pot opera”

Am 75 de ani și caut un leac pentru hernie. Am avut hernie, atât inghinală, cât și abdomi­nală. Am fost luat cu Salvarea și internat de ur­gență. Mi s-a făcut o operație, dar am făcut efort și am din nou dureri, dar nu m-aș mai opera. Poate se va găsi și pentru mine vreun leac mai puțin invaziv. Cu respect, vă rog să mă ajutați!

ȘTEFAN Ț.

„Sufăr de spondilită anchilozantă”

Am 46 de ani și în urmă cu patru ani am fost surprins, pe câmp deschis, de o ploaie torențială, în urma căreia am răcit. În urmă­toarele zile, starea sănă­tății mele s-a înrăutățit și nu puteam să mă deplasez decât foarte greu. Am fost la medic, și în urma consul­tărilor, am fost diagnosticat cu spon­dilită anchilozantă stadiul IV. Mi s-a prescris tratament cu Di­clo­tard și cu Xefo, alternativ și cu Lagosa și coleretice de tip LIV 52, însă situația s-a agravat, la ora actuală fiind pensio­nat me­dical, iar pentru deplasare folo­sesc două cârje.

Menționez că mă deplasez foar­te greu și pe distanțe mici, în timpul deplasării fiind foarte încordat, mă doare foarte tare spatele și îmi mișc foarte greu picioa­rele, astfel că după câțiva metri sunt nevoit să fac o pau­ză pentru că obosesc. Dacă ci­neva cu­noaște vreun trata­ment care m-ar putea ajuta, îl rog să mi-l co­mu­nice prin intermediul revis­tei. Vă mulțu­mesc.

BOGDAN F. – București

„De aproape doi ani mă chinuie o tuse seacă”

Dragi cititori, ce tratament ați putea să îmi recomandați pentru o tuse seacă restantă, mai veche de un an și jumătate? De peste un an mă aleg cu câte o viroză, cel puțin o dată la 2 luni. Mă doare gâtul și tușesc, mai ales seara, sec (dar nu în somn). Nu fac febră. Săptămâna trecută am luat Stodal, sirop de tuse. Tusea a slăbit din intensitate, dar persistă. Am luat și ACC 200, dar tot de­geaba. Siropul l-am terminat, însă de câ­teva zile iau și Tantum Verde, pentru că din nou mă doare gâtul. Am mai luat Echi­nacea C pul­bere și comprimate cu pin, Baraka, Vitamina C cu propolis, De­casept, miere cu lămâie, ceai de măceșe, mu­șețel, ulei volatil de pin, am făcut gargară cu sare, Oscillococcinum, vita­mina A+D2, propolis. Toate aces­te nesfârșite trata­mente nu au dat niciun rezultat. Tot ce am luat a fost la recomandarea medicilor. Am fost la con­trol și la plămâni nu am nimic. Ce inves­tigații ar mai trebui să fac? Dați-mi un sfat, am mari spe­ranțe în voi. Mulțumesc.

MARILENA – Iași

„Mă doare în gât și mă ustură pielea”

Dragă redacție, mă confrunt cu o boală ciu­dată și chinuitoare. De ceva timp mă doare și mă ustură în gât, și am senzația că mi s-a umflat cerul gurii. Am și răgușit. În plus, pielea de pe gât și de pe decolteu mă ustură, ca și cum ar fi fost urzicată. Vă rog din suflet, ajutați-mă! Săr­bători fericite!

LAVINIA – Brăila

„Cum pot scăpa de o iritație sub sâni?”

Am și eu o problemă: mi-a apă­rut o iritație sub sâni. La sfatul me­di­cului, m-am dat cu Ba­neocin-pudră, timp de 7 zile. S-a vinde­cat pentru moment, dar după ce am terminat trata­mentul mi-a rea­părut. Nu doare, nu am usturimi, dar nu știu cum să scap de această iritație. Vă mulțu­mesc!

ANA – București

„Mi-a apărut o umflătură în călcâi”

Mă durea călcâiul din când în când, iar acum am descoperit că mi-a apărut o umflătură, cu o con­sistență destul de tare. Vă rog să-mi recomandați ceva naturist, pentru că o eventuală operație mă sperie. Poate îmi răspunde și un medic specialist. În speranța că voi primi un sfat util, vă mulțumesc anticipat.

SIMONA F.

„Am candidoză vaginală și rană pe col”

Dragi cititoare, am 26 de ani, sufăr de candidoză vaginală, iar de cu­rând, medicul ginecolog mi-a des­coperit și o rană pe colul uterin. Am încer­cat tot felul de antifun­gice, dar boala recidivează. Pentru rana de pe col mi s-a zis că trebuie cauterizată, dar îmi este frică. Vă rog din suflet să mă ajutați cu un tratament naturist!

S. T. – Deva

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian