Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Cum pot scăpa de un hemangiom la coloana vertebrală?”

Foto: Shutterstock

În urmă cu 34 de ani am fost operată tardiv de osteosarcom cu compresie medulară. Am rămas cu deficiență locomotorie, am avut totuși o viață normală, fără dureri, și cu activități fizice în grădină. Acum am 77 de ani și din luna iunie m-am trezit cu dureri de picioare, apoi au început și dureri la coloană. Investigațiile RMN și CT arată mai multe probleme, printre care un heman­giom sever la vertebra T10, care mă supără cel mai mult. Rog cititorii care s-au confruntat cu acest diagnostic sau cunosc cazuri să-mi răs­pun­dă ce pot să fac. Poate îmi răspunde și un medic specialist neurochirurg. În speranța că voi primi un sfat util, vă mulțumesc anticipat. Vă urez tutu­ror sănătate, pace și iubire.

MARGARETA F. – com. Pârscov, jud. Buzău

„Mi s-au găsit chisturi pe ambii rinichi”

Vă rog să mă ajutați și pe mine cu un sfat pentru boala mea: chis­turi la ambii rinichi. Am 52 de ani, iar în urma examenului RMN mi s-au depistat ambii rinichi cu stază pielică și imagine chis­tică sub­capsu­­lară mediorenală dreaptă cen­timetrică, fără alte modi­ficări. Am fost la urolog și mi-a prescris tratament cu Levo­floxacină Ac­tavis 500 mg, Uriclar, Urisan. Îi rog pe specialiștii cu care cola­borați să îmi explice în ce constă boala mea, să îmi dea câteva sfa­turi, eventual un tratament naturist. Vă mul­țu­mesc și vă doresc să aveți un an nou cu sănătate și bucurie. Cu drag,

MARIA F. – Râmnicu Sărat

„Caut un leac pentru Parkinson cu rigiditate”

La mulți ani, Formula AS! Vă doresc ani mulți și rodnici! Vă citesc de aproape 20 de ani și a venit momentul să vă cer ajutorul, pentru că boala de care sufăr mă chinuiește prea mult. Acum șase ani am fost diag­nosticat cu Par­kinson, care se manifestă printr-o rigiditate severă. Nu mai pot nici măcar să țin o lingură în mână. Am ajuns să fiu total dependent de soția mea. Vă rog să mă ajutați cu un sfat sau cu un tratament na­turist care ar putea să-mi reducă din suferință. Vă mulțumesc.

CRISTI M. – Brașov

„Am fost diagnosticat cu polineuropatie periferică”

Dragă redacție,

Acum circa 3 luni, în urma in­ves­tigațiilor făcute de un medic neu­rolog, mi s-a pus diagnosticul polineuropatie periferică. Am fă­cut toate analizele și au ieșit bune. Am urmat tratament cu supli­men­te alimentare Trolen Complex, Vitalin plus și, la spital, cu Thiossen și Alanerv, băi cu CO2, mofete și electrofizioterapie. Rezultatele au fost minime la Spitalul de cardiologie din Covasna.

În prezent evoluția nu este bună, am dureri la pulpe și tălpile îmi ard ca focul. Nu pot să merg mult, sunt nevoit să stau pe bancă sau pe scaun.

Doresc să primesc un răspuns privind un trata­ment adecvat, naturist: unguente sau băi cu plante. Aștept un răspuns favorabil de la cititorii dvs. Cu stimă,

D. SCOICĂ – Drobeta Turnu Severin

„Mi s-au inflamat articulațiile de la mâini”

Înainte de Crăciun, am depistat la articulațiile ambelor mâini niște inflamații care îmi dau o senzație de mâncărime, dar nu știu ce ar putea fi. Am făcut băi cu sare, mi-am învelit mâinile în foi de varză strivite, dar nu s-a observat nicio ame­liorare. Îi rog pe specialiștii revistei dvs. să-mi spună care ar putea fi cauzele, ce aș putea face și la ce medic ar trebui să merg la consult. Vă mulțumesc foarte mult și aștept un răspuns.

GEORGETA S.

„Caut un tratament pentru enterocolită cronică”

Am 71 de ani și sufăr de ente­rocolită cronică de aproape 20 de ani. Nu am avut niciodată un scaun normal, dar acum sin­dromul de intestin iritabil cu diaree îmi provoacă dureri foarte mari, în spe­cial dimineața. După ce mă trezesc, am 2-3 scaune diareice, apoi toată ziua am dureri și îmi bolborosește burta. Am urmat tratament cu Spasmomen, No-Spa, Nolpaza, Duspa­talin, dar fără nicio ame­liorare. Nu mănânc fructe și le­gume crude și beau întruna ceaiuri, pentru a evita deshi­dratarea. Îi rog pe cei care au suferit de această boală și s-au vindecat să mă ajute și pe mine cu un sfat. Aștept un răspuns și de la d-l dr. Mircea Peia, pe care îl apreciez foarte mult. Cu mulțumiri anti­cipate,

NINA T. – București

„Sufăr de faringită cronică”

Vă rog foarte frumos să-mi publicați și mie apelul la care sper să primesc răspuns de la citi­tori binevoitori. Sufăr de faringită cronică de aproape 10 ani și am pierdut speranța să-i mai găsesc leacul. Știe cineva vreun remediu naturist? Cu mulțumiri,

ANIȘOARA

„Am colită cronică ulcerativă”

Acum un an am fost diag­nos­ticat cu colită cronică ulcerativă. Mi s-a prescris tratament cu Sa­lofalk 500 mg, dar din păcate, după atâta timp, nu se văd ame­liorări majore. Vă rog din suflet, poate știe ci­neva un tra­tament naturist pentru aceas­tă boală. Vă mulțumesc și vă doresc din su­flet La mulți ani!

ȘERBAN F.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian