Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru EMIL P. – Caransebeș, F. AS 1357 : „Am o rană din care curge un lichid apos”

Dr. LAWRENCE CHUKWUDI NWABUDIKE – medic primar dermatolog, specialist acupunctură și homeopatie – București, tel. 0752/30.45.36, 0746/01.76.60, e-mail: [email protected]

Stimate domn, din descrierea problemei dum­nea­voastră, se pare că suferiți de boala numită ulcer varicos. Este un tip de rană care survine la gambele oa­me­nilor care suferă de insuficiență ve­noa­să, adică varice, cum este și cazul dumneavoastră. Există mai multe feluri de ulcere la nivelul gambelor – arteriale, diabetice, infla­matorii și canceroase. Se consideră că ulcerele varicoase se datorează unei presiuni crescute la nivelul venelor gambei, având drept conse­cință afectarea vaselor foarte mici cutanate. Printre al­tele, se produce o eliminare de lichid din acele vase mici, care produce umflarea gambelor. Prin urmare, țesuturile cuta­nate suferă și se pot produce ulcere. Scurgerea de lichid este unul dintre simpto­mele importante la această boală. Factorii de risc pentru ulcerele varicoase sunt:

* Vârsta – odată cu vârsta apare sedentaris­mul, care duce la creș­terea riscului de a se pro­duce ulcer.

* Obezitatea – se asociază sedentaris­mu­lui, dar se dato­rează și unui blocaj parțial de re­tur sangvin prin vene.

* Fumatul – lezează vasele sangvine în ge­neral.

* Antecedent de tromboză (cheaguri) în vene.

* Traumatism la nivelul gambelor.

* Prezența venelor vari­coase.

Simptomele și semnele ul­ce­relor varicoase: • durere la nivelul ulcerelor; • curgerea de lichid din rană (poate fi urât mirositor, închis la culoare); • durere crescută (în cazul unei infecții).

Ulcerele varicoase de lungă durată prezintă riscul de a deveni canceroase – atenție! Ele se pot găsi oriunde pe gambă, dar cel mai adesea apar în zona de deasupra maleolei interne (pe fața internă a gambelor, deasupra gleznei).

Sfaturi și remedii naturiste:

* Încetarea fumatului.

* Purtarea ciorapilor medicinali contra vari­celor, care exercită presiune gradată, pentru a îm­piedica stagnarea sângelui în vene.

* Mișcarea fizică ajută la returul mai eficient al sângelui către inimă, împiedicând stagnarea la nivelul venelor. Există exerciții simple, la nivelul gleznelor (ridicări și coborâri pe vârfuri, rotirile labelor picioarelor), care cresc fluxul sangvin.

* Scăderea în greutate – îmbunătățește circu­lația sangvină.

* Dieta este foarte importantă, deși rar dis­cutată în legătură cu ulcerele varicoase. Regimurile moderne conțin foarte multe alimente prelucrate și pline de zahăr, ceea ce poate provoca inflamația pereților venelor, cu risc sporit de tromboză. Die­tele trebuie să fie 80% vegetariene.

* Suplimentele cu zinc și vitamina C contribuie la vindecarea mai rapidă a ulcerelor.

* Plante medicinale – Aloe vera, Calendula pot contribui la vindecarea ulcerelor. Extrasele de sâmburi de viță de vie, de Ginkgo biloba sau casta­ne pot întări pereții venelor și ai vaselor mici. Mă­ta­sea de porumb sau coada-calului pot fi de folos pentru a reduce edemul gambelor.

* Pomanda Miculicz este un tratament local foarte bun, conține balsam de Peru și nitrat de argint, excelente pentru ulcere greu vindecabile.

* Lipitorile sunt excelente. Ele se folosesc și în chirurgia reparatorie, pentru a împiedica acumula­rea de sânge în zonele tratate. Același principiu poa­te sta și la baza folosirii lor în ulcere varicoase.

* Acupunctura este foarte bună pentru varice, căci tratează simptomele de durere și poate reduce acumularea de sânge în zonele afectate.

* Homeopatia este și ea foarte bună pentru varice și ulcere varicoase. Pot fi utile medicamente precum = Aesculus hippocastanum, Hamamelis, Lachesis, Sepia (pentru insuficiență venoasă). Însă, atât pentru varice, cât și pentru ulcere, un tratament homeopatic constituțional poate produce o amelio­rare (nu și vindecare) durabilă.

Fiindcă ulcerele varicoase pot fi confundate cu alte tipuri de ulcere, inclusiv cu cele canceroa­se și diabetice, este bine să vă adresați medicului în cazul că prezentați asemenea suferințe.

Vă urez succes!

Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN – medic primar ORL – C.M.I. „SANOMED” Sibiu, Str. Dr. I. Rațiu nr. 4, tel. 0722/73.52.72, e-mail: [email protected]

„Nu vreau să surzesc la doar 30 de ani!” (Răspuns pentru M.T. – Botoșani, F. AS. nr. 1393)

Otita medie acută supurată de care suferiți dvs. este o afecțiune caracterizată prin inflamația acută a mu­coa­sei casei timpanului și trom­pei lui Eustachio, cu de­but rapid și tablou clinic alar­mant: durere, febră, scurgeri, hipoacu­zie (scăderea auzului).

Cauzele cele mai frecvente pentru apariția otitei supurate sunt:

* Alergia – prin procesul inflamator pe care îl determină, duce la înfundarea nasului și la perturbarea consecutivă a funcției trompei lui Eustachio.

* Infecțiile virale sau bac­teriene ale căilor respiratorii su­perioare  (ex: adenoidită, amig­dalo-faringită, rino­sinu­zite etc.).

* Vegetațiile adenoidiene, amigdalita cronică, deviația de sept nazal, polipoza nazală, rinită cro­nică hipertrofică etc., afecțiuni care sunt diagnos­ticate de medicul ORL-ist.

* Plânsul sau suflarea incorectă a nasului – favorizează împingerea secrețiilor în trompa lui Eus­tachio, antrenând obstruarea acesteia și accen­tuarea infecției. O posibilă cauză în apariția otitei poate fi „tragerea permanentă a nasului”.

* Spălătura auriculară, făcută în scopul de a extrage un dop de ceru­men sau un alt corp străin, poate vehicula germenii patogeni din ca­nalul auditiv extern, în căsuță, pro­ducând astfel otita medie (a se evita pătrunderea apei în ureche!).

Planul terapeutic se poate schematiza astfel:

* Asanarea medico-chirurgicală a focarelor infecțioase din căile aeriene superioare.

* Dezobstrucție nazo-faringiană cu instilații nazale (rețeta magistrală proprie) sau Rhinoil (extract de eucalypt, mentă, camfor), Ocnasept – aerosolo-aromaterapie cu soluție salină cu extract din 8 plante medicinale aromatice sau inhalații cu eucalipt.

* Recoltarea secreției otice pentru efectuarea antibio-fungigramei.

* Toaletă locală, aspirația secrețiilor urmată de pansament auricular.

* Instilații de antiseptice (Betadine) și Propolis (soluție 10%, care are acțiune antimicrobiană, anti­fungică, antivirală, regeneratoare tisulară, antiinfla­matorie și imunostimulentă), nu direct, ci prin pansamente auriculare.

* Susținerea terenului imunologic cu Imu­norezistan (extract din echinacea).

* Aerosoloterapie salină la Ocna Sibiului, pen­tru evitarea recurențelor.

Dr. LUCICA SIMA – ROMVAC COMPANY SA – Centrul de Imunologie, Șoseaua de Centură nr. 7, Voluntari, Ilfov, tel. 0737/50.10.60, 0722/85.12.77, 021/350.31.09, fax: 021/350.31.10, www.imunoinstant.ro

„Caut tratament homeopat sau remedii gemoterapice pentru adenom de prostată” (Răspuns pentru GHEORGHE – Bucureşti, F. AS nr. 1358)

Stimate domn, pentru încetinirea evoluţiei afec­ţiunii de care dumneavoastră suferiţi, dar şi ca suport imunitar, medicii terapeuţi din cadrul Cabinetului de Medicină Complementară Romvac vă recomandă gama de suplimente ali­mentare Imunoinstant, 100% naturale, având ca substanţă activă Imunoglo­bulina Y aviară. Produsele din gama Imunoinstant deţin specificitate faţă de o paletă largă de infecţii bacteriene, micotice şi virale, precum şi efect anti­in­flamator şi imunomodulator, fiind un sprijin în lupta cu afecţiunile neoplazice, aşa cum este şi ade­nomul de prostată de care dumneavoastră suferiţi. Multă sănătate!

„După un AVC, am rămas cu hemipareză şi cu un picior umflat” (Răspuns pentru RADU G. – Feteşti, jud. Ialomiţa, F. AS nr. 1358)

Stimate domn, un produs natural cu efect anti­inflamator deosebit este suplimentul alimentar RoDIA, fabricat şi comercializat de către compania Romvac, specializată în medicamente şi suplimente alimentare de uz uman şi veterinar. Produsul RoDIA este condiţionat sub formă de comprimate, se administrează un comprimat dimineaţa şi unul seara, timp îndelungat şi fără pauză, respectiv o perioadă de cel puţin 1 lună de zile, însă în cazul dumneavoastră este necesar un tratament mult mai îndelungat, având în vedere că suferiţi de mult timp de aceste afecţiuni. Multă sănătate!

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Sufăr de gingivostomatită cu bacili fusiformi, cu halenă” (Răspuns pentru SILVIA – Galați, F. AS nr. 1358)

D-nă Silvia, trebuie să vă spălaţi pe dinţi după fiecare masă, cât de mică ar fi. Apoi vă preparaţi dimineaţa circa 500 ml de ceai de muşeţel + găl­benele, în care dizolvaţi 2 linguri cu bicarbonat de sodiu. Cu acest amestec vă clătiţi gura cam la 2 ore peste zi, ultima clătire o efectuaţi după masa de seară. Strict interzis alcoolul sub toate formele, tutunul, alimentele prea picante, carnea de porc şi derivatele. Folosiţi tinctura de propolis – 1/2 linguriţă, în amestec cu 1/2 lingură cu miere de albine (preferabil de salcâm). Se suge ca o bomboană, după fiecare masă şi după periaj, iar când se umple gura cu salivă se înghite, nu se scuipă. Ultima administrare de pro­polis cu miere se va efectua seara, înainte de cul­care. Clătirea gurii cu ceai de muşeţel şi bicar­bonat o faceţi după minimum 2 ore de la admi­nistrarea propolisului cu miere, mai puţin seara, când, după doza de propolis cu miere, nu se mai face clătire cu ceai şi bicarbonat. Dacă metodele acestea nu dau rezultatul dorit, mă sunaţi şi vă prepar ceva spe­cific. Multă sănătate!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian