Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Frumusețe cu cafea

Foto: Shutterstock

Știați oare că nelipsita cafea face adevărate mi­ra­cole pentru fru­mu­­sețe? De fapt, se pare că efec­tele be­nefice sunt mai importante pentru as­pec­tul exterior decât pentru interior! Vreți să vă convingeți? În­cercați rețetele de mai jos:

* Parfum pentru corp – pen­tru a vă parfuma întregul corp cu un mi­ros suav de ca­fea, umpleți cu zaț un să­culeț de tifon și fre­cați-vă pie­lea cu el la duș sau la baie.

* Concentrat de ca­fea pentru strălu­ci­rea părului – are un mi­ros di­vin și dă, într-ade­văr, re­zul­tate: părul va de­veni mai stră­lucitor chiar și după o singură apli­­ca­re. Faceți o por­ție mare de ca­fea foar­te tare (la ibric sau chiar un es­­presso) și lă­sați-o să se ră­ceas­că, până de­vine căl­duță. Stre­cu­rați-o, pu­neți-o într-un lighean și în­muia­ți-vă părul uscat în ea. Lăsați să ac­țio­neze timp de 20 de minute, apoi clă­tiți-vă a­bun­dent cu apă călduță. (Metodă re­co­mandată doar pentru fe­meile șate­ne, roșcate sau brunete.)

* Exfolierea și toni­fierea tenului. La un sfert de ceșcuță cu zaț de cafea adăugați un ou, amestecând bine până obțineți o pastă. Aplicați pe față, masați cu blân­de­țe, apoi lăsați ames­tecul să se usuce. Clă­tiți cu apă călduță. Pen­tru persoa­nele cu ten uscat, se reco­man­dă adău­garea unei creme hidra­tante în amestec.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian