
• Bune, deopotrivă, pentru femei și bărbați •
* Infuzie de troscot. Un pahar de plantă uscată se opărește cu un litru de apă. Se lasă la infuzat 15 minute. Se bea în loc de ceai, după masă, timp de o lună, apoi se face pauză de o lună și se reia tratamentul 2-3 luni. În paralel, se ține o dietă de legume.
* Ceai de semințe de urzici. Când încep să se coacă semințele (în august), culegeți-le și uscați-le la umbră. O linguriță cu semințe se opărește cu un pahar cu apă și se infuzează 40 minute sau se fierb 5 minute și se lasă acoperite 30 minute. Se beau câte 100 ml de trei ori pe zi, înainte de masă. Altă rețetă: se fierbe 1 linguriță cu semințe într-un pahar de suc de struguri sau vin, timp de 5 minute. Această cantitate se împarte în 3 părți care se beau în timpul zilei.
* Decoct de pir. Două linguri cu frunze de pir se opăresc cu 500 ml apă, apoi se fierb 10 minute. Se bea câte 1/2 pahar, de 4 ori pe zi, înainte de masă, de către ambii soți.
* Secară. Secara de mai (când dă spicul). Se fierb zece spice într-un litru de apă, se scurge lichidul, se fierbe din nou secara într-un litru de apă, pe foc mic, 20 de minute. Se lasă acoperit, se strecoară. Se bea în cantități nelimitate, de ambii soți. Nu are contraindicații.
* Bicarbonat de sodiu (pentru femei). Vă recomand ca înainte de actul sexual să faceți spălături cu soluție de bicarbonat de sodiu. După act, ridicați-vă picioarele în sus, pe perete.

* Spălături vaginale. În afara zilelor de ciclu se fac spălături după schema următoare: 3 zile cu romaniță, 3 zile cu gălbenele, 3 zile cu coajă de stejar, 3 zile cu vetrice (vitriță), 3 zile cu permanganat de potasiu, 3 zile cu soluție din 2 linguri cu bicarbonat de sodiu și 2 linguri cu sare grunjoasă, 3 zile cu alaun (de la farmacie). Se iau câte 2 linguri cu plantă, se opăresc cu 3 litri de apă, se infuzează până când va deveni călduță, se strecoară și se fac spălături. Alaunul se pune 1 linguriță la 1 litru de apă rece, apoi se adaugă 2 litri de apă caldă.
* Mușcată roșie. Se taie o inflorescență cu multe flori. Se ia o linguriță cu plantă, se opărește cu un pahar de apă fierbinte. Se infuzează 10 minute și se strecoară. Se bea pe parcursul unei zile, cu înghițituri mici. Acest leac trebuie băut de ambii soți, câte 1 pahar în fiecare zi, până când se obține rezultatul dorit. Mușcata de altă culoare nu are efect.
* Rădăcină de țelină. Pentru creșterea potenței se dau prin mașina de tocat carne 1/2 pahar cu rădăcini de țelină curățate de coajă, se adaugă un pahar cu apă fierbinte; se fierb 10 minute, se pune la răcit. Se adaugă 3 linguri cu semințe pisate de țelină, un pahar cu vin. Se păstrează la rece. Se beau câte 2 linguri dimineața și seara.
* Terci de mei. Pentru creșterea potenței, bărbaților li se recomandă să fiarbă mei în vin alb tare și să mănânce acest terci.
* Ceapă pisată. Multe probleme ginecologice, ca de exemplu leucoreea, procesele inflamatorii, răceala și altele (reduc fertilitatea), se pot ameliora dacă folosiți un tampon cu ceapă pisată sau dată prin răzătoare și învelită în tifon. Tamponul se leagă cu o ață de 15-20 cm lungime, se introduce în vagin înainte de culcare și se scoate dimineața.
* Semințe uscate de pepene galben (zemos). Acestea combat impotența.
* Cocktailul „tinereții”. Are efect mai rapid decât cel al Viagrei. Se amestecă 120 ml de Cola, 20 ml coniac sau rom, 1 felie de lămâie, 1 linguriță de zahăr și 2 ouă de prepeliță proaspete. Se adaugă sifon până la 250 ml.
* Lăptișor de matcă. O cantitate de 20-30 mg de lăptișor de matcă proaspăt (un vârf de cuțit) se pune sub limbă, de 3 ori pe zi, și se ține așa până la dizolvarea completă. Nu se suge, nu se înghite, se lasă să se absoarbă sub limbă. Se mai poate dizolva 1/2 linguriță cu amestec de lăptișor cu miere (10 g:100 ml), în 1/2 pahar cu lapte cald. Se împarte în 3 părți egale, care se beau pe parcursul unei zile, cu o oră înainte de mesele principale.
– O altă variantă: 1 lingură cu lăptișor de matcă se amestecă cu 20 linguri cu vodcă. Se consumă câte 10-15 picături, dizolvate în 1/2 pahar cu ceai cald sau lapte, de 3-5 ori pe zi, cu o oră înainte de masă.