Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

“Am primit diagnosticul de microangiopatie cerebrală”

Sunt o fidelă cititoare a revistei, locuiesc în comuna Podu-Turcului, Bacău, și v-aș ruga să mă ajutați în tratarea unei afec­țiuni a capului, numită mi­croangiopatie cerebrală. Dacă s-a mai înfruntat cineva cu această boală și s-a tratat naturist, îl rog să-mi recoman­de și mie tratamentul. Am făcut un RMN și mi s-a pus acest diagnostic, am primit tratament cu Arlevert și Acto­vegin, dar nu m-a ajutat cu nimic. Am aceleași simptome: dureri și arsuri în unele zone ale corpului, câteodată nu mă pot orienta în spațiu, mai mereu sunt agitată și ușor de­presivă. Atașez copia după RMN-ul efectuat. Menționez că am vârsta de 65 de ani și sunt în tratament cu Sortis, pentru colesterol. Cine a trecut prin așa ceva îl rog să-mi dea unele sfaturi în legătură cu evoluția acestei boli.

Aștept o minune de la dvs. și de la Dumne­zeu. Vă mulțumesc anticipat! Cu respect,

ITALIA M. – Podu Turcului, jud. Bacău

“Cum poate scăpa de hemangiom un copil de 4 ani?”

Dragă redacție, băiețelul meu în vârstă de 4 ani s-a născut cu o ano­malie vas­culară la mâna dreaptă: hemangiom. Venele sunt foarte pro­nun­țate și umflate în palmă, la încheietura mâinii și pe degetul arătător. Pe măsură ce creș­te, se dez­voltă și hemangiomul. Singurul trata­ment propus de medici a fost embolizarea ve­nelor și arterelor anormale, dar această procedură implică anes­tezia generală și sunt necesare mai multe ședințe. Nu vreau să îmi supun fiul la așa ceva, de aceea m-am gândit să vă cer sfatul. Poate s-a mai con­fruntat cineva cu această situație și ne poate recomanda o altă soluție. Vă mulțumesc și aștept cu speranță răspunsurile dvs.

FLORINA D.

“Sunt îngrijorată fiindcă în unele nopți îmi crește tensiunea”

Am 83 de ani și sunt hipertensivă. Iau medi­camente pentru această afecțiune din anul 2002. Cea mai mare tensiune în decursul acestor ani a fost 18, de câteva ori. Valorile obișnuite se în­scriu în intervalul 11-14. Aș dori să știu dacă fac parte, în situația aceasta, din categoria bolnavilor cu tensiune oscilantă, deoarece am înțeles că ar fi periculoasă. Ceea ce mă îngrijorează însă, în ultima vre­me, este faptul că în unele nopți ten­siunea crește, chiar dacă seara a fost normală. Se manifestă prin durere de cap și treziri repetate. Uneori, acestei stări i se asociază și coșmarurile. Nu-mi explic dacă, nu cumva, acestea fac să se urce tensiunea, sau dacă tensiunea ca atare, provoacă visul. Visele se caracterizează printr-o notă comună, cel mai adesea: teama de a nu pu­tea ieși dintr-o situație pe care n-o pot rezolva, deși, în vis, mă străduiesc foarte mult.

Luându-mi tensiunea chiar noaptea sau dimi­neața (după o asemenea noapte), s-a înscris în intervalul 14,5-16 (mai rar).

M-aș bucura mult să aflu unele păreri ale cititorilor revistei. De asemenea, îndrăznesc să afirm că dacă domnul doctor Mircea Peia ar bine­voi să-mi transmită prin intermediul revistei părerea domniei sale, i-aș fi profund îndatorată, deoarece am o deplină încredere în opiniile dum­nealui.

Cu stimă pentru întreaga redacție,

MIA – com. Tătărani, jud. Dâmbovița

“Vreau să renunț la medicamente, nu le mai suport!”

Dragii mei AȘI,

Iau multe medicamente pentru Parkinson și demență vasculară. Toate au efecte adverse greu de suportat: du­reri în piept, respirație dificilă, dureri intestinale, urinat des (vezică hiperactivă), incon­ti­nență, dureri articulare și mus­culare, rigiditate mare. Dacă m-am plâns medicului, mi-a dat altele, cu alte denumiri, dar cu aceleași efecte, și nu pot ieși din acest cerc vicios, nu mai rezist. Ce pot face, că oricât le reduc, au aceleași efecte? Cum pot renunța la ele, cu ce le pot înlo­cui să nu fie nociv? Nu am ajuns la depresie, dar starea mea e foarte proastă, pentru că nu mai su­port atâta suferință. Văd multe persoane care tremură, dar nu iau medicamente, au frică de ele.

Iată câteva dintre medicamentele pe care le-am luat: Levodopa, Carbidopa, Entacapona, Exelon, Grimodin, Atacand, Nebilet, Trombex, Nitromint, Controloc, Betaserc.

Am suferit multiple infarcte pe creier, am și neuropatie, deși nu am diabet. Ce să fac să-mi fie mai bine, fără medicamente, le urăsc!

Toate medicamentele de le iau au aceleași efecte, dar cel mai mult mă deranjează efectele celor pentru Parkinson și demență vasculară.

Nu am putut să cred că voi începe un nou an de chin, am sperat într-o minune, dar poate Dum­nezeu nu mă găsește vrednică pentru asta. Sunt blândă, nu am făcut nici un rău oamenilor și mai ales animalelor, pe care le ador.

Vă doresc un an mai bun, cu multe împliniri și multă sănătate, întregii redacții și celor care bine­voiesc să-mi răspundă. La mulți ani!

MIRUȚA – Timișoara

“Am coxartroză și nu vreau să aud de operație”

Bună ziua, stimată redacție,

Am 29 de ani și sufăr de cox­artroză bilate­rală. Țin să preci­zez că acest diagnostic este pus de medic, care a recomandat ope­rația, eu însă nu aș vrea să ajung acolo momentan, sunt prea tânăr. Așa că aș dori să mă ajutați, sti­mați citi­tori care ați avut sau aveți cox­artroză bilaterală, cu un tratament naturist, pentru a reuși să scap de această boală. Nu do­resc reco­man­dări să mă operez sau infiltrații, însă orice fel de tratament naturist sau medica­mentos este binevenit. Țin să men­ționez că am dureri groazni­ce de picior și merg foarte greu. Uneori îmi este imposibil să mă leg la șireturi. Vă mulțumesc anticipat pentru răspun­surile dvs.

VLAD

“Am noduli tiroidieni și fac atacuri de panică”

Dragă redacție, am 61 de ani și din anul 2001 locuiesc în Spania, împreună cu toată familia. Acum doi ani am fost diagnosticată cu noduli ti­roidieni (am câte unul pe fiecare lob). La un mo­ment dat, sub tratament, au mai scăzut, apoi au crescut la loc. Ecografia a arătat că structura lor este foarte asemănătoare cu struc­tura glandei, de aceea nu s-a recomandat extirparea lor. Toate analizele de sânge sunt bune. Pro­blema mea este că, deseori, mi se face rău noaptea. Mă trezesc, pentru că simt nevoia să urinez, și apoi, într-un minut, tensiunea și pulsul cresc vertiginos, gura mi se usucă, mă cuprinde o stare de panică și nu pot să mă țin pe picioare. Starea aceasta trece după două-trei ore. Îi rog pe cei care s-au con­fruntat cu așa ceva să-mi răspundă. Citesc săptămânal revista pe internet. Cu drag și dor,

IULIANA – Madrid

“De câteva luni mi se umflă limba, dar nu știu din ce cauză”

Dragă redacție, vă scriu despre problema mea de sănătate în spe­ranța că cineva mă va ajuta cu un sfat. De câteva luni mi se umflă lim­ba și nu știu de ce. Edemul se inten­sifică noap­tea, când începe să mă și doară. Când a debutat această “boală”, m-am gândit că s-ar putea să fiu aler­gică la vreun aliment. Am notat tot ce mâncam, dar umflarea limbii nu avea legătură cu ceva anume. Am luat și Claritine, dar tot degeaba. Am ajuns și la urgențe, unde mi-au pus o perfuzie, timp în care umflătura a cedat, dar “minunea” nu a durat: după numai 12 ore s-a umflat din nou. Menționez că am un regim de viață foarte sănă­tos – nu mănânc nimic prăjit sau condimentat, beau doar apă sau ceai, fac mișcare zilnic. Me­dicul de familie mi-a recomandat doar Claritine, dar la mine nu are efect. Sunt foarte speriată, mă gândesc că voi ajunge să mă sufoc în somn dacă limba va continua să se umfle și să se dezumfle fără un motiv anume. Mi-e și teamă să mai adorm. Dacă s-a mai confruntat cineva cu o si­tuație asemănătoare, îl rog să mă ajute cu un sfat sau vreun remediu. Vă mulțumesc.

CAMELIA F.

(Luați legătura cu d-l dr. Rareș Simu, specialist în alergologie și imunologie. Tel. 0736/49.40.97.)

“Cum să scap de fibroamele uterine, fără operație?”

Am 34 de ani și mi-au fost descoperite două fibroame ute­rine: unul de 5×6 cm și altul de 3×4 cm. Medicul ginecolog mi-a propus o intervenție chirur­gicală cu conservarea func­țiilor repro­ductive (se scot fibroamele și se păstrează ute­rul). Aș dori să evit operația, pentru că încă nu am copii și mi-e teamă că dacă ceva merge prost la operație, mi se va scoate și uterul. Pe de altă parte, dacă nu scap de fibroame, nu pot rămâne însărcinată. Există vreo altă soluție pentru mine? Poate mai sunt doamne care au trecut prin aceeași situație și îmi pot spune cum au rezolvat problema. Vă mulțumesc și aștept răspuns în paginile revistei. Cu drag,

C. R. – București

(Vă sugerăm să încercați un tra­­tament cu Propolicium, un me­di­ca­ment natural reco­man­dat de multe cititoare ale revistei. D-l Andrei Liciu, tel. 0722/45.07.60.)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian