Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de halucinaţii auditive” (Răspuns pentru ANDREEA, F. AS nr. 1033)

Dragă Andreea, și fata mea a trecut prin coș­marul care te chinuie acum, și la un moment dat a fost la un pas de a se sinucide. Eram înnebu­nită când vedeam cum se pierde. Medicamentele pre­scrise nu și-au făcut deloc efectul, ba din contră, au zăpăcit-o, părea dro­gată. Acum știu că acele medi­camente au efecte secundare pu­ter­nice. Norocul nostru a fost că am ajuns la un neu­rolog care ne-a spus că recuperarea fetei se poate face doar printr-o alimentație natu­ristă. Am în­tre­rupt imediat medicamentele și i-am dat să bea zilnic doi litri de sucuri naturale făcute în casă și să mănânce 2-3 ba­nane pe zi. Nu ne-a fost ușor, pentru că, pe atunci, fruc­tele proaspete nu se gă­seau prea lesne, dar am trecut pes­te momentul critic. Acum fiica mea este un om nor­mal, a terminat o facultate, are copii, iar boala prin care a tre­cut este un vis urât. Curaj, Andreea!

ANA – Giurgiu

„Sufăr de hiperkeratoză fisurală plan­tară” (Răspuns pentru SILVIU – Galaţi, F. AS nr. 1233)

Vă propun un tratament naturist cu bune re­zul­tate: în fiecare seară se înfășoară tălpile cu un strat gros de 2-3 cm de morcovi rași mărunt, care se acoperă mai întâi cu o cârpă curată, apoi cu un plastic. Tratamentul durează cir­ca o lună. Zilnic se rade altă porție de morcovi. Se poate re­pe­ta oricând. Succes!

ELISABETA E. – București

„Soţia mea are o tumoră pe hipofiză” (Răspuns pentru LIVIU S. – Iaşi, F. AS nr. 1310)

Citind apelul dvs., gândul m-a purtat instinc­tiv la car­tea lui Ernst Günter, „Hra­na vie – o speranță pentru fiecare”, din care vă dau următorul citat: „Am cunoscut un om, căruia din anii tinereții i s-a format o tumoră ce îi apăsa ner­vul optic. I s-a spus că tre­buie operat imediat, altfel va fi prea târziu. A fost operat, dar omul res­pectiv este astăzi com­plet orb. Dacă ar fi existat cineva care să-l lămu­reas­că, să-i explice simplu că noi am fost creați pentru un alt fel de ali­mentație, că măcar două luni ar fi trebuit să încerce un re­gim hipoacid, poa­te chiar numai sucuri proaspete, ce bi­ne ar fi fost!… Sunt con­vins că dacă nu și-ar fi făcut ope­rație, omul s-ar bucura și azi de lumina ochi­lor”.

Deci, este vorba de o alimentație de 100% crudități. Poate acest răs­puns vi se va părea absurd, dar citind car­tea, vă veți lămuri despre ce este vorba. Cum­părați-o și citiți-o cu aten­ție. Recomand această carte tu­turor cititorilor „For­mulei AS”, dar mai ales celor disperați.

RALUCA – jud. Bistrița-Năsăud

„Teama de moarte mă macină zi şi noapte” (Răspuns pentru RALUCA, F. AS nr. 1323)

Am 52 de ani și am avut aceleași stări ca dvs. De mai bine de un an urmez diverse trata­mente, inclusiv cele po­menite de dvs., dar mi-a fost tot mai rău. Am ajuns să cad din picioare pe stradă. Am făcut și tratament pentru inimă – deși nu am nimic – până când în final am făcut un con­trol la o secție de psihiatrie și mi s-a pus diag­nosticul tulburări anxioase și ata­cu­ri de panică. Mi s-a prescris un singur medicament – XA­NAX-ta­blete de 0,5 mg – pe care îl iau de trei luni de zile astfel: dimineața o jumătate de ta­bletă, iar sea­ra o tabletă în­treagă. La sfâr­șitul peri­oadei de trei luni să nu ter­minați brusc tra­tamentul, ci să micșorați progresiv doza: în loc de 1/2 tabletă, luați 1/4 ta­bletă, în loc de una în­trea­gă luați jumă­tate. Apoi, numai o ju­mă­tate pe zi. Pot să vă spun că după trei luni de la în­ceperea trata­mentului, mă simt foar­te bine și mi-au dispărut toa­te simptomele de dinainte. Pu­teți lua în continuare, în toate lunile care con­țin litera R (ia­nuarie, februa­rie etc.) Glu­conolactat de cal­ciu și mag­ne­ziu (fiole) și vita­mi­na B6 (fiole) – câte una în fiecare zi (deci îm­preună) – și vitamina A + D2, de două ori câte un com­primat pe zi (pe cale orală).

Vă doresc mul­­tă sănătate.

FLORICA – Timișoara

„Cum să-mi ajut fiul, bolnav de rectocolită hemoragică?” (Răspuns pentru LIVIA – Padova, F. AS nr. 1327)

Pentru ane­mie: într-un pa­har de 150 ml se pun un gălbenuș crud, o lin­gu­riță de cacao, o lingură de polen, o lingură de miere. Se ames­tecă până se formează o cremă omogenă, peste care se toar­nă vin roșu sau negru (ar fi bine ca ouăle și vinul să fie de la țară). Această compoziție se bea dimineața pe stoma­cul gol, înainte de masă. Tratamentul durează mi­nimum o lună.

ELENA M. – București

„Caut un leac pentru eliminarea lichidului de la genunchi” (Răspuns pentru ŞERBAN V., F. AS nr. 1335)

1. Cu mulți ani în urmă, co­pilul meu a pățit la fel cu ge­nun­chiul, în urma unei căză­turi pe ghea­ță. Pe atunci, avea 9 ani. I se um­flase ge­nunchiul atât de tare, încât nu-l mai putea în­doi, nu putea mer­ge. La po­li­clinica pentru copii i s-au făcut punc­ții, dar fără nicio ameliorare, fiindcă ge­nun­chiul acumula și mai mult lichid. În cele din urmă, un me­dic ne-a re­co­­man­dat următoarea re­țetă: se iau două mâini bune cu sare grun­joasă și se dizolvă într-o jumă­tate de litru de apă, aflată la tempe­ra­tura came­rei. Sarea se topește și se obține o sa­ra­mură. Se ia o bucată de pânză de bum­­bac, se în­moa­ie în sa­ra­­mură, apoi se pune pe genunchi și se lasă compresa două ore. Se pune de două ori pe zi, vreme de 12 zile. După aceste proceduri cu com­prese reci de sare se trece la compresele calde. Se face un săculeț din pânză, se înfierbântă bine doi pumni cu sare într-o tigaie și se pun în săcu­leț. Se apli­că pe genunchiul bol­nav. Sarea trebuie să fie cal­dă, cât se poate supor­ta. Se con­tinuă tra­ta­mentul până la vindecare. O dată început, trata­men­tul trebuie dus la bun sfâr­șit. Noi așa am pro­cedat și copilul nostru s-a vindecat. Vă doresc sănă­tate!

SILVIA – Constanța

2. Și soțul meu a avut lichid, dar la cot. L-am tratat cu frun­ze de varză crudă (nu murată sau fiartă). Se scoate ner­vura groasă de la foaia de varză și aceasta se pre­sează cu un sucitor sau cu o sticlă, pâ­nă începe să zemuiască. Am pus-o pe locul cu lichid, am bandajat-o bine ca să nu se de­plaseze și am lăsat-o acolo toată noaptea. După ce am re­pe­tat tra­tamentul o săptămână, lichidul a dispărut com­plet.

MARIA C. – Piatra-Neamț

3. Un leac simplu și foarte efi­cient îl constituie cata­plas­mele cu lut. Lutul se colectează din zone mai puțin po­luate (se găsește și la maga­zinele naturiste, n. r.), de la o adân­cime de doi metri. Se alege lutul păstos, care la ume­zirea cu apă lasă la frecarea între degete senzația de un­su­ros (nu contează culoarea lui: roșcat, galben, negru). Ca­ta­plasmele se fac astfel: se pun două linguri de lut cu apă (să fie lutul acoperit), se lasă două ore până se face o pastă ca untul și se pune între două bucăți de nailon sau de pânză. După aceea, se aplică pe lo­cul respectiv și se ține două ore. În acest amestec se pun și două cepe răzuite. Vă doresc sănătate!

COSTINA M. – jud. Prahova

4. Și eu m-am confruntat cu aceeași problemă și m-a învățat cineva o metodă foarte simplă și rapidă. Seara vă culcați cu fața în sus, cu piciorul bolnav întins perfect, iar sub călcâi se pune ceva mai înalt. Piciorul tre­buie să fie mai ridicat decât corpul. (Eu puneam o plapumă împă­turită.) Ast­fel, lichidul dispare, este absorbit de țesu­turi. Și dormiți așa câteva seri, până v-ați vindecat. În ma­­xi­mum o săptămână, lichidul și durerea dispar și nu mai apar nicio­dată. Dumnezeu să vă ajute!

MARIA G. – Pitești

„Am obezitate morbidă” (Răspuns pentru ANONIMĂ – F. AS nr. 1382)

Faptul că purtați tot timpul în spate 90 de kg în plus vă suprasolicită inima și întregul aparat cardio-vas­cular, respirator, locomotor, digestiv, tot organismul, de altfel. Spuneți că îngrășarea excesivă a survenit pe fondul hipotiroidismului. După părerea mea, este necesară o internare la In­­stitutul Endocrinologic din București sau la Clinica de Endocrinologie din Iași, la fel de cu­noscute prin spe­cialiștii lor de excepție și prin rezultate. Aici, după o se­rie întreagă de inves­ti­gații, vi se va stabili tratamentul medicamentos, precum și cel mai eficace regim alimen­tar hipo­caloric, pe care – cel puțin o perioadă – va tre­bui să-l urmați sub control medical. Până atunci, însă, vă recomand să vă procurați și să studiați cu atenție volu­mul „Calorii negative. Alimente care ajută la slăbire” de Isabelle Martin, apărut în anul 1994. Ideea prin­cipală a cărții este că există alimente susceptibile să provoace, prin metabolizarea lor, arderea unui număr mai mare de calorii decât cele pe care le furni­zează, redu­când astfel acumu­lările de gră­sime. Unii le spun „ali­mente anti­gră­sime”. Deci, cu cât mă­nânci mai mult, cu atât slăbești mai tare – ten­tant, nu? Ceapa și varza fac parte din rân­dul acestor ali­mente-minune. Me­rită să încercați regimul cu supă de ceapă și varză, a cărei rețetă s-a pu­blicat de mai multe ori în „For­mula AS”. Succes!

VIOLETA B. – Iași

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian