Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

ZODIACUL LUNII FEBRUARIE

Foto: Shutterstock

– În februarie, lui Jupiter, Saturn și Pluton li se adaugă și temperamentalul Marte, care ne face să ne focalizăm atenția asupra carierei. Marte este capabil să ne inspire hotărâri ambițioase și să ne ofere soluții unice și originale la vechi probleme care ne țineau pe loc în profesie. În luna februarie ni se deschid și porțile lumii, calea către un cerc social, în care ne-am dorit să fim incluși. Planetele Venus și Neptun ne inspiră și ne trimit vise pline de semnificație și ne rafinează gustul. Din păcate, cu Mercur lucrurile stau însă altfel, el se găsește într-o poziție nefavorabilă și, colac peste pupăză, intră și în mișcare retrogradă, pe 18. Începând cu această dată, capacitatea noastră de concentrare scade, putem semna din neatenție contracte defavorabile sau ajungem la încurcături serioase din pricina co­mu­nicării neclare sau chiar a unor minciuni, ce ni se spun cu intenție. Ca un mijloc de precauție e bine să ne notăm informațiile cu care avem de lucrat. Acolo unde nu ne e clar ce vor să spună interlocutorii noștri, nu e cazul să ne sfiim să cerem lămuriri –

BERBEC

Energie și avânt

Cât timp șeful dvs. Marte cutreieră semnul Săge­tă­to­rului, adică până pe 16, energia dvs. se îndreaptă către explorarea unor noi domenii ale cunoașterii. Dacă aveți de susținut examene, nu veți fi deloc timizi, iar dacă aveți de vor­bit în public, veți face o impresie puternică. Fiți însă atenți să ex­primați forța opiniilor dvs., nu opi­niile dvs. cu forța. De altfel, micul benefic Venus vine din 8 să vă tem­pereze avânturile excesive. Sub influența ei, veți fi mai îngăduitori și mai relaxați. În preajma datei de 18 și după, e bine să treceți prin multe filtre ceea ce auziți, pentru că puteți cădea în plasa unor informații false, iar punându-le în circulație, vă veți putea trezi cu dușmani invi­zibili.

BANI: O creștere a veniturilor dvs. e de așeptat în cea de-a doua parte a lunii, 21 și 22 fiind zile cu auspicii bune.

CARIERĂ: Creșterea menționată mai sus poate fi o ur­mare a deciziei șefilor dvs. de a vă crește salariul (cel mai probabil în urma unei promovări). Mai puțin pro­babil e să fie o simplă bonificație.

DRAGOSTE: Venus vă face iubăreți din 8, do­riți mai mult să oferiți decât să primiți. Dar dacă între timp ați avut vreo aventură pasageră, după 18 pot ieși la iveală amănunte nedorite.

SĂNĂTATE: Mercur retrograd din 18 vă poate ge­nera stări depresive sau schimbări psihice bruște. Limfa circulă greu, circulația periferică e foarte slabă.

TAUR

O lună „cu brânci”

În a doua parte a lunii, Uranus în semnul dvs. vă va deranja mai puțin, prin răsturnări bruște de situa­ție. În viața dvs. vor apărea per­soa­ne noi, menite să vă scoa­tă din rutină. În ipostaza de „cel mai fix dintre sem­nele fixe”, nu sunteți înclinați să faceți schimbări radicale. Circums­tan­țele întrunite acum vă dau un brânci bi­ne­ve­nit pentru a evolua și a scăpa de mul­te dintre îndatoririle ne­plă­cute care vă apasă. În preajma lui 18 și pâ­nă la finele lunii, vă reco­man­dăm maxi­mă atenție la volan.

BANI: E posibil ca până pe 16 să apară destule prilejuri de afaceri, dar cele care se ivesc către mij­locul lunii sunt mai promițătoare.

CARIERĂ: Ar fi util să stați de vorbă cu șefii în pri­mele trei zile ale lunii și să le cereți pă­rerea cu privire la potențialul și evo­luția carierei dvs.

DRAGOSTE: Se poate ca până pe 7 să vă fi făcut cu ochiul la propriu și la figurat mai multe persoane atractive. Dacă n-ați știut să vă faceți alegerea, ci le-ați cam amestecat, acest cocktail vă va putea sări în față pe 18 sau după.

SĂNĂTATE: Patroana dvs., Ve­nus, vă îmbie la odih­nă și răsfăț începând din 8. Progra­mați-vă la spa sau urmați o altă formă plăcută de terapie corporală.

GEMENI

Viață socială agreabilă

Sunteți probabil în legătură strânsă cu străinătatea, în­tr-un fel sau altul. E posibil să ur­mați cursuri online și să fie o perioadă de teste sau să aveți de făcut deplasări la pro­priu, pe termen scurt. O a treia variantă mai slabă ar fi aceea de a vă întreține in­tens cu amicii de peste hota­re. Viața socială devine tot mai plăcută, sub influența agreabilei Venus, cu începere din data de 8. Dați curs cu precădere invitațiilor pri­mite din partea femeilor. Dacă în grupul dvs. de prieteni se lansează o inițiativă creativă sau artistică, parti­cipați neapărat. Sunt toate șansele să iasă cum nu se poate mai bine.

BANI: Lucrurile au mers cam alandala începând din pri­măvara anului trecut. În a doua parte a lui februarie se poate ivi oca­zia de a găsi un partener de afaceri energic.

CARIERĂ: Pe cât de frumos curg lucrurile pâ­nă pe 18, pe atât de grav se pot suci ul­terior. Asigurați-vă că ați înțeles exact ce așteaptă șefii de la dvs., cereți eventual să vi se comu­ni­ce în scris.

DRAGOSTE: Partenerul de cuplu rămâne pe poziții de autoritate, până pe 16, dar acestea devin tot mai re­zo­nabile.

SĂNĂTATE: O înviorare ne­așteptată a între­gu­lui organism se poate petrece înce­pând din 17, când vechi belele pot dis­părea pur și simplu sau des­co­periți printr-o șansă vreun remediu minune.

RAC

Eliberați de efectul eclipsei de lună

Delectați-vă cu zilele în care Venus vă protejează. Micul benefic vă face să apreciați mai mult ca oricând frumosul, artele, prietenia cu persoane cultivate și bine cres­cu­te. În jurul zilei de 18 și după, ar pu­tea apărea defecțiuni serioase pri­vind comunicarea în spa­țiul public sau încurcături inex­­plicabile, dacă mergeți în stră­inătate. Luna plină din Leu, pe 9, marchează pentru cei mai mulți dintre dvs., fi­nalul efec­telor declanșate de eclipsa de lună din 10 ia­nua­rie. Poate fi ca o ul­ti­mă descărcare, cu emoții destul de turbulente, mai ales față de cei din familie, dar apoi urmează o bine­venită egalizare a sen­timentelor.

BANI: Aceeași Lună plină în Leu poate coincide cu încheierea unui proiect financiar. În privința afacerilor, cel mai bun in­terval de pus semnături și parafe e 1-3 februarie.

CARIERĂ: S-ar putea să aveți tendința să-i puneți pe colegii dvs. sub presiune, la început de lună, dar din 8 puteți găsi o abor­dare echilibrată.

DRAGOSTE: Vă vine tare greu să înțe­le­geți cum ar fi mai bine să vă poziționați față de partenerul de cuplu, care pare a avea toate atuurile în mână, în timp ce dvs. bâjbâiți. O clarificare se poate petrece în ultima săp­tă­mâ­nă a lunii.

SĂNĂTATE: Doar în primele zile ale lunii pot apă­rea dureri de cap. Tensiunea ar trebui supravegheată până pe 16.

LEU

Energie lunară

În primele zile ale lunii s-ar putea să vă simțiți ușor dezamăgiți de o persoană de la care aveați multe aș­teptări sau pe care o priveați ca pe un model. Examinați-vă nemul­țu­mirile și, dacă ajungeți la con­cluzia că sunt întemeiate, nu ezitați să faceți schim­bă­rile care se impun. Luna pli­nă din sem­nul dvs. din 9 vă umple de energie, dar tocmai de aceea îi puteți copleși pe cei din jur cu iz­buc­niri tem­peramentale.

BANI: Pe cât de simplu și pro­mi­țător decurg lucrurile până pe 7, sub influența patroanei banilor, Ve­nus, pe atât de mari sunt încurcă­tu­rile în care vă poate băga Mercur re­trograd în Pești, din 18 încolo. Verifi­cați-vă cu atenție conturile, actele și evitați angajamente de afaceri, până pe 4 martie.

CARIERĂ: Munca în echipă poate fi tot mai solicitantă, iar din 17 încolo, se impun decizii deo­sebit de complexe. În special ulti­ma săptămână a lunii poate fi com­parată cu o adevărată probă de anduranță.

DRAGOSTE: Cuplurile au ce-și spune, în pri­mele zile ale lunii. Cei care au o legătură secretă pot fi vrăjiți de persoana respectivă până pe 7, dar se pot trezi într-o rețea de minciuni înce­pând din 18.

SĂNĂTATE: Dacă aveți probleme cu inima, fiți atenți, pe 9, să nu faceți eforturi. De infecții e cazul să vă feriți mai ales din 18.

FECIOARĂ

Neclar de minte

Când planeta dvs. guver­na­toare Mercur face cale-ntoar­să pe cer, asta vă afectează. Pe 18, Mercur începe prima retrogradație din acest an și anume în semnul Peș­tilor, unde nu-i priește deloc. Ar fi deci bine să vă rezolvați chestiunile punctuale pe comunicare scrisă și vorbită, înainte de această dată. Dar fără să vă grăbiți. El întră în Pești încă din 4 și de acolo vă afectează cla­ritatea mentală. Ce puteți face în­să, și încă cu folos, este să vă duceți în urmă, la perioada 1-21 noiembrie și să vedeți ce chestiuni începute atunci au rămas nerezolvate.

BANI: Cu condiția să fiți cum nu se poate mai atenți la întocmirea actelor, în­deosebit din 18 încolo, Venus vă ajută să con­cretizați niște planuri de afaceri.

CARIERĂ: Până pe 3, e bine să puneți la punct rolul fi­ecăruia în echipă, ca să vă con­cen­trați asupra chestiunilor creative, până pe 19. Pe 9, relațiile cu cole­ge­le pot fi tensionate.

DRAGOSTE: Problema e com­plicată, mai ales în cazul celor care au mai fost înșelați de partener. Nu proiectați cele pe­tre­cute atunci asupra relației noi, destul de complicată și ea.

SĂNĂTATE: Circulația ve­noa­să lasă de dorit, iar ener­gia dvs. e inegală.

BALANȚĂ

Familia vă blochează profesia

Viața dvs. socială se poate aglomera în preajma Lu­nii pline din 9. Aveți grijă cum vă întocmiți agenda, pentru că se poate să vă propuneți să ajungeți în mai multe locuri decât se dovedește posibil. E deci bine să nu vă luați angajamente prea ferme, ca să nu dezamăgiți pe nimeni. Îndeosebi prietenii dvs. s-ar putea simți nemulțumiți și lăsați baltă, dacă nu vă faceți apariția. În primele zile ale lunii s-ar putea să aveți tendința de-a conduce mai impulsiv decât vă e firea. Sau s-ar putea să aveți mai puțină răbdare ca de obicei cu cei din anturajul dvs., care nu gân­desc la fel de rapid și precis ca dvs.

BANI: După 17 s-ar putea să luați decizii inspirate, privitoare la bani, împreună cu un bărbat tânăr. Probabil e vorba despre o investiție de care să beneficieze întreaga dvs. familie.

CARIERĂ: Multitudinea de probleme familiale e o piedică certă în calea ascensiunii dvs. profesionale. În plus, din 18 încolo ar fi nevoie să vă asigurați că înțelegeți bine tot ce vi se cere la serviciu. E preferabil să aveți totul în scris.

DRAGOSTE: Poveștile de iubire noi merg bine, cam până pe 19. Dar cel mai bine le merge perechilor consacrate, ocrotite de Venus cu începere din 8.

SĂNĂTATE: Din 18 încolo, nu vă mai puteți baza pe reflexele dvs. obișnuite. Feriți-vă de infecții ale aparatului respirator.

SCORPION

Cu copilăria la psiholog

Veți avea destulă treabă acasă, până pe 4, discutând cu persoanele mai tinere din fa­milie sau făcând diverse schimbări prin casă, mai degrabă de ordin practic, decât din considerente es­tetice. Conștient sau nu, aveți nevoie să vă lămuriți de probleme ce vin de departe, din copilăria dvs. Ar fi bine să stați de vorbă cu tatăl, până pe 19, pentru a vă lămuri despre felul în care acesta și-a exercitat autoritatea asupra dvs. în co­pi­lărie, ori cu cineva care a observat această interacțiune cu obiec­tivitate. Din 17 în­colo, drumurile scurte pot avea efecte mari. Este posibil să vă decideți să fa­ceți schimbări radicale în privința antu­rajului dvs.

BANI: La început de lună vă vine să dați bani pe obiecte frumoase, ori așa, la inspi­ra­ție.

CARIERĂ: Dacă reușiți să duceți la capăt un pro­iect profesional până pe 9, când se întâmplă Luna plină, șefii dvs. vor fi impre­sio­nați.

DRAGOSTE: Mare dandana, la acest capitol. Cei care sunt încântați de noua lor dragoste, până pe 8, se pot trezi brusc la realitate începând din 18, realizând că li s-au turnat o su­medenie de neadevăruri.

SĂNĂTATE: Din 8, micul benefic Venus se apucă să vă ajusteze funcționarea organismului, aducând cu ea o energie plăcută și egală. Doar de rinichi trebuie să aveți grijă, bând ceaiuri diuretice.

SĂGETĂTOR

Program familial

Marte vă însoțește până pe 16, punându-vă în va­loare elocvența, directitu­di­nea și pozitivitatea. Tot până atunci puteți co­munica intens cu cineva din străinătate sau chiar să călătoriți. Aceia dintre dvs. care au preocupări sportive pot înregistra rezultate excelente, după ce trec primele zile ale lunii. În familie vă simțiți minunat, până pe 8, sub influența binefăcătoare a lui Venus, care vă face și o gazdă bună. Mercur cel comunicativ sporește plă­cerea întrunirilor familiale, dar pe 18, când por­­nește retrograd, pot ieși la iveală niște mâ­nă­rii. De asemenea, nu e bine să faceți înțelegeri comerciale cu cei care vă intră în casă după aceas­tă dată, fie că sunt din familie, fie că nu.

BANI: S-ar putea să fie nevoie să luați ho­tărâri îndrăznețe, după 16. Ideile cele mai inspirate vă vin probabil pe 21-22. În ulti­mele zile ale lunii sunt de evitat speculațiile ori jocurile de noroc.

CARIERĂ: Pe 21 și 22 sunteți deosebit de in­ventivi în rezolvarea unor proble­me de serviciu, se poate chiar să puteți patenta ideea și să scoateți și un ban cu ocazia asta.

DRAGOSTE: Însăși romantica Venus vă oferă ocazia de-a începe o poveste de iubire promițătoare, începând din data de 8. Luați-o însă încet, pe sfârșit de lună.

SĂNĂTATE: Aveți atâta energie, din 17, încât e posibil să nu puteți dormi.

CAPRICORN

Nemulțumiri sentimentale

Puternica tensiune pe care o simțiți până pe data de 16 vine din partea lui Marte. E po­sibil ca anumite situații să fi fost create de inamici ascunși. Atitudinea potrivită ar fi să vă faceți cu­nos­cut punctul de vedere, dacă vi se pun în cârcă fal­suri, dar feriți-vă să contraatacați. Dacă cineva aflat într-o situație periculoasă vă cere aju­torul, ajutați-l cu discreție. Din 17, Marte intră în semnul dvs., ceea ce nu a mai făcut de doi ani. Ast­fel ajun­geți să găzduiți patru planete, dacă nu pu­nem la socoteală și Luna, care vă traversează sem­nul între 18 și 20. Cu excepția acestor zile, Marte vă ascute capaci­tatea de decizie.

BANI: Activitățile privind banii se petrec și se finalizează rapid și eficient până pe 19. Negocierile și semnăturile funcționează cel mai bine până pe 8. În preajma Lunii pline din 9, se poate fructifica o investiție.

CARIERĂ: Doriți să vă afirmați mai degrabă pe plan personal, decât profesional, acum, că sunteți probabil sătui de atacuri pe la spa­te.

DRAGOSTE: Pe 24 și 25, în multe cupluri se pune problema dacă mai merită efortul de a susține relația. Descurajarea vine din ambele părți.

SĂNĂTATE: Eforturile pot genera dureri de cap sau crize de lombosciatică, până pe 16.

VĂRSĂTOR

Amabili, convingători și cu spor la bani

Începeți luna puși pe treabă și, până pe 4, vă pricepeți de minune să le spuneți celorlalți ce idei grozave vă trec prin minte. Atitudinea pozitivă și creativă o păstrați până pe 19, cât timp Soarele trece prin semnul dvs. Ieșirile cu prietenii și întâl­nirile cu rudele și vecinii sunt favorizate de Venus, până pe 9. Sunteți amabili și convingători sau vă bucurați de prezența unor persoane înzestrate cu astfel de calități. Aglomerația de planete din Ca­pri­corn vă pune la încercare răbdarea față de provocări, în special din 17 încolo. Vă pot ajuta rugăciunea sau alte practici spirituale.

BANI: Vă vine ușor să vă sporiți veniturile, având-o alături pe Venus până pe 8 și din 4 și pe Mercur. Dar, dacă nu sunteți atenți la întoc­mirea unor hârtii și se strecoară greșeli, puteți avea de furcă din această cauză, începând din 17.

CARIERĂ: Cineva din familie vă poate da idei deosebit de bune, pe 21-22 mai ales, cu privire la felul în care puteți contracara unele probleme profesionale.

DRAGOSTE: Luna plină din Leu, de pe 9, în­seamnă că partenerul dvs. trăiește emoțiile din plin. Faceți de așa manieră încât să vă ocupați de nevoile sale emoționale.

SĂNĂTATE: Oboseala cronică se poate atenua când intră Marte în Capricorn, pe 17, doar că energia e inegală și tensiunea poate oscila.

PEȘTI

Se lasă ceața…

Venus vă răsfață la început de lună, mai precis până pe 8. Dacă mai punem și prezența lui Mercur alături de ea, din 4, rezultă că îi cuceriți pe cei din jur și cu prezența, și cu inteligența. Aceia dintre dvs. care lucrează într-un domeniu artistic ori creativ se pot face remarcați. Greul vieții începe în preaj­ma datei de 18, când Mercur intră în prima pe­rioadă de retro­gradație din acest an, în semnul dvs. Multe dintre lucrurile programate pentru ulti­ma parte a lunii se pot da peste cap, posibil din cauza faptului că încurcați datele sau informațiile. V-ar fi de folos cineva care să vă țină cu picioarele pe pământ. E bine să vă luați cât mai puține an­ga­jamente, până pe 4 martie, pe care sunteți siguri că le puteți onora. În grupul de prieteni vi s-ar putea cere să luați poziție în favoarea unuia sau altuia, din 17.

BANI: O perioadă de câștiguri lejere se anun­ță din 8, când Venus intră în Berbec și banii vin cu spor și fără efort.

CARIERĂ: Marte vă ține trează ambiția, până pe 16. Evitați să participați la bâr­fele despre colegi, mai ales până pe 4, când se va afla.

DRAGOSTE: E mare tentația să vă împărțiți atenția în mai multe direcții, până pe 8, dar merită să vă stăpâniți, altfel dați de belea după 17.

SĂNĂTATE: Până pe 19 puteți suferi de tul­bu­rări ale ciclului veghe-somn. Și gam­bele pot fi grele.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian