Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Vești bune” de la Roma: aur pentru România la Europenele de lupte

Luptătorul botoșenean Alin Alexuc-Ciurariu a câștigat marți medalia de aur la Campionatul European găzduit de capitala Italiei, Roma. Sportivul în vârstă de 30 de ani a câștigat detașat, 6-1, finala categoriei 130 de kilograme a luptelor greco-romane disputată în compania georgianului Levan Arabuli.

Victoria lui Alin pune capăt supremației lungi de 11 ani, la nivel european, a turcului Ryza Kayaalp. Turcul a pierduc cu ucraineanul Kuchimii Mykola, pe care pe care Alexuc l-a învins în semifinale.

Alin Alexuc a reprezentat luttele greco-romane românești la ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice, la ultima, cea din 2016, de la Rio de Janeiro pierzând în meciul pentru medalia de bronz.

Speranțele pentru noi medalii la Roma sunt legate acum de luptele feminine, acolo unde intră în concurs, chiar astăzi, primele noastre reprezentante, Alina Vuc (50 kg), dublă vicecampioană europeană și mondială, și Ana Andreea Beatrice (55 kg).

Ciprian Rus

Jurnalist, trainer şi analist media. A debutat în 1997 şi a activat în presa studenţească până în 2001, după care şi-a continuat activitatea la „Monitorul de Cluj”, unde a fost, pe rând, reporter, editor şi redactor-şef. În 2008, a fost recrutat în cadrul trustului Ringier, ca redactor-şef al publicaţiei „Compact”, apoi ca online content manager al site-ului capital.ro şi ca redactor-şef adjunct al săptămânalului „Capital”. Din 2010 este reporter la săptămânalul „Formula AS”.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian