Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru CONSTANTINA M., F. AS nr. 1400: „Aud permanent un zgomot, ca un motor de camion”

Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN – medic primar ORL – C.M.I. „SANOMED” Sibiu, Str. Dr. I. Rațiu nr. 4, tel. 0722/73.52.72, e-mail: [email protected]

Acufenele sau tinnitus (vâjâieturi sau țiuituri) sunt senzații sonore, care nu-și găsesc ori­ginea în­tr-o sursă de sunet exte­rioară. Ele pot fi subiec­tive, percepute numai de bolnav. Acufenele subiec­tive nu sunt o boală de sine stătătoare, ci un simp­tom, în cazul unor tulburări func­ționale de diferite tipuri și localizări, care în timp pot duce la pier­derea cali­tății vieții (insomnie, anxietate, depresie, etc). Acu­fenele de care suferiți dvs. au o etiologie neuro­senzorială, fiind percepute drept sunete continue sau intermitente, egale sau pulsatile, vâjâit, țiuit, foșnet, șuierat, etc. Adesea sunt însoțite de hipo­acuzie neurosenzorială (slăbirea auzului), vertij, tul­burări de echi­libru, gre­țuri, vărsături și trans­pirații. Stresul, hi­per­tensiu­nea arte­rială, insu­ficiența circu­latorie verte­bro-bazilară, diabe­tul zaha­rat sau ex­pu­nerea la zgo­mot și intem­perii, pot fi cauza sau fac­torul favo­ri­zant în declan­șarea acufe­nelor. Li se adau­gă spondi­loza cervi­cală, care influ­en­țează și ea nucleii auditivi. Cu trata­ment, prognosticul acufe­ne­lor simptomatice în cazul unui sindrom de co­loană cervicală este bun (dispariția sau atenua­rea zgo­­motelor), însă fără trata­ment, cu cât perioada de evolutie a unui zgomot otic este mai lun­gă, cu atât este mai puțin posibil ca acesta să dispară. Trata­mentul tinnitusului este complex, adesea individua­lizat, și se poate schema­tiza astfel: exerciții fizice, aplicații locale calde, unde scurte, masaj cervical. Terapia medicamen­toasă constă în perfuzii cu li­docaină/procaine, pentoxifilină/ oxy­bral, vitamine B1 și B6, mezo­terapie cu Gerovital H3, adminis­trare orală de Ginkgo Biloba (Circu­lație cerebrală Fares) și Passi­flora sau Sedatif PC. Este utilă aro­moterapia cu efect sedativ, seara, la culcare, cu Oc­nasept spray (aerosol salin, 100% natural, cu extract din la­vandă, busuioc, mentă, mușețel). „Oc­nasept” poate fi comandat la tel. 0722.20.27.36, tel: 0722/73.52.72 sau e-mail: [email protected]

Dr. IRINA SPUDERCA – medic specialist MF, competență Ultrasonografie generală și consultații cu biorezonanță, Clinica Armonia Center București, tel. 0745/031.350

„Am început de glaucom” (Răspuns pentru CARMEN S., F. AS nr. 1401)

Glaucomul, apărut datorită îmbătrânirii, poate fi combătut mai ales prin prevenție și dacă se află în stadii incipiente. Această afecțiune constă în rigidizarea cristalinului, care devine „ca un capac”, îngreunând dre­najul umorii apoase la nivelul cor­pilor ciliari. Procesul are loc la fel ca în cazul unui recipient închis, în care apa intră dar nu are pe unde să iasă. În acest mod, crește tensiunea intra­ocu­lară și apoi apar și alte simptome ca: vedere în ceață, dureri de cap și/sau intraoculare.

S-a remarcat că anumiți nutrienți, ca cei din ca­tegoria carotenilor și a acizilor grași nesaturați, au puterea de a încetini această rigidizare a cris­tali­nului.

Pentru a obține rezultate cât mai bune în pre­ven­ția și combaterea acestei afecțiuni, este bine de folosit o formulă cu o compoziție cât mai complexă a acestor nutrienți și, obligatoriu, din surse naturale. Rezultate foarte bune, cu foarte multe recenzii pozitive, se obțin cu:

* Un supliment care conține 15 tipuri diferite de carotenoizi, printre care și luteină, licopen, beta caroten, zeaxantina etc.

* Un supliment de acizi grași nesaturați omega 3.

* Completarea alimentației cu morcovi, ardei grași roșii, spanac, sub formă de salate sau smoothie.

* Este indicat, de asemenea, un supliment ce ajută la detoxifiere și care aduce un complex de antioxidanți precum: Seleniu, Zinc, Crom, complex de B-uri, vitamina C, vitamina E și caroteni.

Există o nutriție personalizată în funcție de ali­mentele tolerate și de carențele alimentare specifice organismului fiecăruia.

Pentru detalii puteți suna la tel. 0745/03.13.50.

VASILE STANCIU – fitoterapeut, București, tel. 0724/37.32.48

„Cum să scap de Klebsiella Pneumoniae?” (Răspuns pentru CRISTINA, F. AS nr. 1394)

Gen de bacterii din familia Enterobacteriaceae – Klebsiella Pneumoniae, este în general aso­ciată cu pneumonia, dar și cu alte infecții intraabdo­minale, ale trac­tului urinar și căilor biliare, alte afec­țiuni pulmonare, meningită etc. cauzate de bacilii gram-ne­gativi. Deci, acest gen de bacterii sunt întâlnite în tractul respirator, intestinal și urogenital al omului și animalelor.

Există trei specii de Klebsiella: Pneumoniae, Rhinoscleromatis și Oxytoca. Infecțiile apar pe fondul scăderii imunității și sunt favo­ri­zate de contactul cu bolnavi pur­tători ai acestor bacili.

Augmentinul – este antibioticul cel mai bun și eficient indicat de medici pentru afecțiunile trac­tului respirator superior. La indicația medicului se mai poate folosi Aminopenicilina. Dacă inflamația parenchimului pulmonar persistă și după tratament alopat, încer­cați să vă măriți rapid imunitatea cu ajutorul pro­gramului Phytodefense – Carotenoid Complex – și beți zilnic, seara, la ora 21.00, o cană de ceai din: limba-mielului, roi­niță, plămânărică, năsturel, trei-frați-pă­tați, năpraznic; amestec plante – 2 lingurițe la 250 ml apă clocotită. Faceți o cură de 90 de zile cu suc de Aloe Vera cu proprietăți mira­cu­loase în vinde­ca­rea multor boli.

Dimineața, pe sto­macul gol, beți o infuzie din ur­zici, sal­vie și cimbru, cu efect incredibil în lupta cu multe tulpini ale bacteriilor și virusurilor.

Notă: indiferent de localizare, Kleb­siella evolu­ează spre bacteriemie, în lipsa tratamentului.

Simptome: dificultăți respiratorii, tuse cu secre­ții de mucus, febră, pneu­monie, dureri în piept.

Atenție! Urmați tratamentul naturist doar la recomandarea medicului sau fitotera­peu­tului.

În paralel cu tratamentul antibiotic, folosiți „Res­­pirator Blend” de la SECOM, Ganoderma, GoldenSeal Root. Multă sănătate!

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Mi s-a pus diagnosticul hepatită cronică activă B și ulcer gastric” (Răspuns pentru MIRABELA – București, F. AS nr. 1400)

Într-adevăr, în cazul multor afecțiuni, tratamen­tele alopate cu medicamente de sinteză se bat cap în cap, din cauza efectelor secundare. În schimb, argila ALGO nu are efecte secundare și vă rezolvă integral ambele afecțiuni. În revista „Formula AS” există mai multe mărturii ale unor persoane care s-au vindecat chiar și de ciroză în fază terminală cu acest remediu al naturii. Hepatita cro­nică se vin­decă mai ușor, chiar și cea cauzată de virusul B. În plus, argila este un ex­celent pansament gastric și are efect bactericid. Ambele afecțiuni se vinde­că complet în 2-3 luni, folo­sind 150-200 g de argilă ALGO zilnic. Pentru detalii referitoare la tratament puteți să mă contactați la tel. 0788.23.38.73. Pentru a procura argila ALGO la preț de produ­cător, sunați la tel. 0258.86.56.77.

Ing. OVIDIU MIRCEA POCANSCHI – Cluj-Napoca, tel. 0264/58.11.36, 0757/73.15.58, e-mail: [email protected]

„Sufăr din cauza unei secreții vâscoase la ochi” (Răspuns pentru MARIUS – București, F. AS nr. 1394)

Stimate domn, vă sfătuiesc să urmați un trata­ment cu unguentul POCO. Seara, la culcare, ținând ochiul stâng închis, vă veți unge cu POCO peste pleoa­pele umflate. Dacă în ochi pătrunde puțin POCO, nu vă speriați, nu face rău. Diminea­ța, la tre­zire, veți con­stata că dure­rile au în­cetat. După 2-3 zile, în mai multe intervale, vă veți unge din nou cu POCO, tot la câte 2-3 zile, până la dis­pariția completă a secreției ce vi se scurge din ochi.

POCO este un medica­ment cu utilizări uni­ver­sa­le, brevetat ca invenție, și care a dat rezultate specta­culoase în numeroase ca­zuri în care alte tratamente au dat greș. Poa­te fi comandat la tel. 0264/58.11.36 și 0757/73.15.58.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian