Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Energie din energia mugurilor

Foto; 123RF

Stimulente de primăvară

• Nu se știe dacă iarna mai vine sau nu, dar astenia bate deja la porțile sănătății. În numărul prezent al revistei și în câteva din cele viitoare, vă propunem o sinteză a celor mai eficiente remedii românești din plante, cu puteri de vitalizare a organismului •

Gemoterapia este, prin definiție, o bio­terapie ale cărei beneficii terapeutice sunt rezultatul exploziei de forță și putere pe care o aduce primăvara în întreaga na­tură. Un adevărat vizionar, dr. Pol Henry din Bel­gia, în urmă cu peste 60 de ani, a intuit că natura ne poate oferi ca remedii vin­de­cătoare nu numai părțile adul­te ale plan­telor – frunze, flori, rădăcini, etc., ci și părțile tinere ale aces­tora, care sunt în plină ex­pan­siune primăvara: mu­guri, mlă­dițe, inflorescențe, scoarța ra­murilor tinere, într-un cu­vânt, energia primăverii con­den­sată în celule stem ve­ge­tale.

Tot primăvara, când orga­nis­mul nostru se adaptează la un nou anotimp, experimentând de multe ori așa numita astenie de primăvară, gemoterapia poate fi o opțiune extrem de utilă pentru energizare, dar și detoxifiere, reechilibrare, pentru ca organismul să funcționeze optim. Pentru aceia dintre dumnea­voastră, care nu ați folosit până acum extractele gemoterapice, aceste afirmații vă pot părea exa­gerate. Mărturie stau însă, pe lân­gă studiile fito­chimice, farmaco­logice și bogata cazuistică medi­cală, dovezile pe care le aduc zil­nic cei care folo­sesc gemoterapia, la recomandarea medicului sau ca automedicație.

Energia Stejarului

Extractul din muguri de Stejar

image description

Extractul din muguri de Ste­jar acționează la nivel de supra­re­nală, ne energizează și susține și persoanele stresate, cu un program de viață foar­te încărcat. Astfel, el reprezintă o opțiune în cazul asteniei fizice şi psihice, a asteniei de primăvară, dar și în astenia sexuală din menopauză și an­dropauză și chiar în stări de anxietate și depresie. Să nu uităm, însă, că un organism afectat de o viață dezechilibrată, cu stres excesiv, nu se va regla doar prin administrarea unor produse comple­men­tare, e important să ne ajutăm și prin accesul la sursele de energie pe care le avem la dispoziție, pre­cum aerul curat, apa purificată, alimentația echilibrată și, nu în ultimul rând, energia emoțională ce provine din relațiile noastre cu cei din jur.

Ficatul, uzina energetică a organismului

Extractul din mlădițe de Rozmarin

image description

Energizarea organismului este important să aibă în vedere susținerea funcționării ficatului. Extrac­tul din mlădițe de Rozmarin este un puternic acti­vator al metabolismelor (proteic și lipidic), antiin­flamator și antialergic. Prin efectul coleretic și co­la­gog (stimulează secreția de bilă și evacuarea aces­teia), hipocolesterolemiant, antioxidant, dar și stimulator cerebral (ca rezultat al efectelor amin­tite), este soluția optimă de energizare, în special pentru persoanele hipotensive, având și un efect de ușoară creștere a tensiunii arteriale (în cazul hiper­tensivilor, se va reduce cantitatea administrată, de la 2 ml la 1 ml).

Pentru oboseală intelectuală

Extractul din semințele de Mesteacăn

image description

Surmenajul intelectual la copii și adulți, deopo­trivă, se resimte mai acut la trecerea de la iarnă la primăvară. În gemoterapie, Extractul din semințe de Mesteacăn este recunoscut pentru efectul tonic asupra sistemului nervos, recomandat și în dificul­tăți de concentrare ale școlarilor sau astenie men­tală a vârstnicilor. Produsul gemoterapic Poly­gemma 8 – astenie psiho-fizică și memorie conține gemoterapice din semințe de Mesteacăn, muguri de Stejar și mlădițe de Rozmarin, putând fi de folos celor care au nevoie de o reechilibrare a organis­mu­lui, prin activarea metabolismelor.

Oboseală și insomnie

Extractul din muguri de Tei argintiu și Extractul de Ovăz

De multe ori, oboseala este însoțită de difi­cultăți de adormire, iar Extractul din muguri de Tei argintiu poate îmbunătăţi calitatea somnului (în insomnia adultului şi copilului), ajută la ame­liorarea stărilor de nervozitate, ne­linişte şi stres, în caz de distonie neu­rovegetativă cu manifestări de anxietate. O altă opțiune o con­sti­tuie Extractul din mlădițe și ra­dicele de Ovăz, cu acțiune sedativă și anxiolitică, și considerat a avea o acțiune complexă, adaptogenă, cres­când rezistența organismului împo­triva multiplilor factori de stres, agenți fizici, chimici sau bio­logici, cu constituirea unei rezerve de „ener­gie adaptativă” pentru a men­ține corpul în echilibru. Efectul reglator este evidențiat și la nivelul tiroidei.

Astenie psihică și fizică, creșterea imunității la copii

Extractul din muguri de Cătină

image description

Extractul din muguri de Cătină for­tifică siste­mul nervos – prin pre­zența unei cerebrozide, cu rol în meta­bolismul celulei nervoase – și întăreș­te imunitatea, crescând rezistenţa or­ganismului în faţa răcelilor şi gripei. Și în gemoterapie, Cătina este cunos­cu­tă în principal pentru prevenirea infecţiilor respiratorii recurente, dar și ca opțiune de întărire a organismului în anemii, avitaminoze, conva­lescenţa copiilor cu tulburări de apetit, a bătrânilor taraţi, sau în orice condiţii care agresează organismul prin şocuri fizice şi psihice. Fiind un excelent tonic nervos, Extractul din muguri de Cătină este reco­mandat și în stările de astenie fizică și psihică.

Remediul gemoterapic pentru persoanele anemice

Extractul din mlădițe de Cătină roșie

Pentru persoanele anemice, se poate apela la Extractul din mlădițe de Cătină roșie (o plantă din regiunea mediteraneană), care s-a dovedit a stimula formarea globulelor roșii. Îl puteți asocia cu gemo­terapicul din muguri de Cătină sau cu cel din mu­guri de Porumbar, pentru a pregăti organismul per­soanelor anemice, la trecerea dintre anotimpuri. Pentru copiii anemici, există și preparatul fito-gemoterapic Vitanemin Junior (cu gemoterapice de Brad, Cătină roșie și Porumbar), de ajutor pentru întărirea și energizarea acestora.

Detoxifierea organismului, pentru o stare de bine

Extractul din sevă de Mesteacăn

De multe ori, principala cauză a stărilor de obo­seală o reprezintă acumularea de toxine endogene și exogene, datorate unui stil de viață sedentar, a unei diete sărace în fibre, și de aceea, este bineve­nită o cură de detoxifiere. Gemoterapia este o so­luție optimă, principala sa acțiune fiind cea de re­echilibrare a organismului prin detoxifiere la nivel celular. Se folosește în gemoterapie Extractul din sevă de Mesteacăn, care poate fi prima opțiune pentru o cură de detoxifiere la nivel renal, limfatic, cutanat și articular, eliminând o serie de cataboliți, precum acidul uric, ureea, clorurile, are efect anti­in­flamator și hipocolesterolemiant. Gama de pro­duse gemoterapice complexe, Polygemma detoxi­fiere, asociază și seva de Mesteacăn, pe lângă alte gemoterapice, în unele dintre preparatele de deto­xi­fiere, cu tropism specific la nivel renal, hepatic, intestinal, la nivelul pielii sau articulațiilor (Poly­gemma 11 – ficat detoxifiere, Polygemma 12 – rinichi detoxifiere, Polygemma 13 – piele deto­xifiere, Polygemma 14 – articulații detoxifiere, Poly­gemma 15 – intestin detoxifiere).

Putere antioxidantă

Extractul din semințe de Struguri roșii

Un studiu realizat în cadrul compartimentului de cercetare al Laboratoarelor Plantextrakt a evidențiat ge­mo­terapicul din semințe de Viță de vie – struguri roșii, ca având cea mai mare putere an­tioxidantă, dintr-o serie selec­tată de gemoterapice cu efect antioxidant. Efectul energizant al altor gemoterapice prezen­tate aici, poate fi completat cu acțiunea puternic antioxidantă a gemoterapicului din semințe de Struguri roșii.

Curele recomandate pentru energizarea orga­nis­mului sunt, în general, de 1-2 luni de zile, dar efectele veți observa că se instalează după pri­mele zile de administrare.

Farm. CARMEN PONORAN

Produsele Plantextrakt se găsesc în magazine de produse naturale și în farmacii din țară.

Informații suplimentare: www.plantextrakt.ro, www.gemoterapie.ro, [email protected], tel. pacientului: 0800 800 433 (de luni până vineri, orele 9-11)

Farm. CARMEN PONORAN, director științific Laboratoarele Plantextrakt

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian