Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Nu pot scăpa de furuncule cu niciun tratament” (Răspuns pentru LUCREŢIA – jud. Teleorman, F. AS nr. 1082)

Foto: Shutterstock

Furunculele se tratează foarte ușor, în funcție de stadiul în care se află, prin două metode: dacă sunt în faza incipientă, se tamponează frecvent locul cu oțet de mere, iar noaptea se lasă o com­presă îmbibată pe locul respectiv. În puțin timp, furunculul se retrage, fără a mai erupe. Dacă după două zile nu se observă nici o di­minuare, se aplică următoarea metodă: se taie cât mai mărunt o ceapă potrivit de mare și se face cu ea un aluat, ameste­cându-se cu puțină făină și puțină smân­tână sau lapte prins. (Compoziția să aibă consis­ten­ța alua­tu­lui de cozonac.) Se întinde deasupra furun­cu­lului seara (se poate și ziua, dar este mai incomod). Dacă di­mineața nu este deja spart și puroiul scurs pe pan­sa­mentul de aluat, se mai aplică încă o dată, a doua seară, aceeași compoziție. În mod sigur, el va extrage puroiul cu rădăcină cu tot.

SIMONA M. – Arad

„Am fost diagnosticată cu pseudopolip anal” (Răspuns pentru MONICA, F. AS nr. 1194)

Pseudopolipii sau polipii inflamatori anali se tra­tea­ză cu succes prin aplicări locale de foi de varză strivite în prealabil, atât cât să iasă sucul la suprafață. Dacă sunt și hemoroizi interni, se pot intro­du­ce în anus, sea­ra la culcare, supozitoare confecționate tot din foi de varză pregă­tite ca mai sus. Foile trebuie să fie proas­pete, să nu aibă nervuri (se îndepărtează cu foarfeca). Se pot folosi două-trei frun­ze, aplicate una peste cea­lal­tă. La înce­put, poate apărea o supurație favorabilă. Se vor curăța puroiul și sângele atrase la suprafață cu apă fiartă, după care se vor aplica frunze de varză proas­păt strivite. Pansamentele cu varză se vor aplica pâ­nă la cicatrizarea totală. Este indicat și un regim alimentar, fără alimente con­di­mentate, afumături, grăsimi exce­sive. Pe tot parcursul zilei, când ne deplasăm la ser­viciu sau ieșim în oraș, cu alte inte­rese urgente, și apli­carea pansamentelor nu se poate face, este indicată ba­dijo­na­rea cu suc de varză obținut la stor­cător, după o prealabilă igienă a șe­zutului cu apă fiartă și săpun. (Sucul proaspăt ob­ținut își păstrează calită­țile doar ju­mă­tate de oră!) De aceea, se vor face can­ti­tăți mici pentru badi­jonare. Mult succes!

SILVIA G. – Iași

„Băiatul meu suferă de dureri îngrozitoare la tălpile picioarelor” (Răspuns pentru VASILE T. – Bucureşti, F. AS nr. 1267)

M-am confruntat și eu cu această problemă și am reușit să-mi amelio­rez durerile folosind următoarea metodă:

* În fiecare seară, după o baie caldă la pi­cioa­re, se masează gamba, laba și talpa picioarelor cu un­guentul Diclofenac, apoi se pun șosete peste noapte. În tim­pul masajului se insistă mai mult pe talpă, în spe­cial pe por­țiunea spre vârfurile degetelor, cât și la căl­câie.

* Dimineața faceți câteva exer­ciții de gimnas­tică rotind labele picioarelor spre stânga și dreapta, apoi ri­dicați-vă alternativ pe degete și călcâie, timp de zece mi­nute. Rezultat bun dă mersul pe nisipul cald sau pe tro­tua­rul cald, cu picioarele goale, cât și mersul în apă, până la genunchi, în ritm de alergare.

* Alt procedeu este masajul cu dușul în vană, cu apă călduță, seara, înain­te de culcare. În cazul meu, aceste metode au dat rezultate deosebite.

IOANA C. – Lugoj

„Caut un leac naturist pentru colpită micotică” (Răspuns pentru SILVIA F. – Bucureşti, F. AS nr. 1297)

Vă comunic rețeta unui medic spe­cialist, care i-a fost de mare folos unei ru­de apropiate: Metronida­zol (1/2 table­tă), Stamicin (1/2 tabletă), Ampicilină (1/2 capsulă), Vitamina A (10.000 u.a), Sintofolin a 5 mg fiola (1/2), Butir cacao g S. Se prepară la farmacie 10 ovu­le. Se folose­ște un ovul sea­ra, la culcare, intra­va­gi­nal. Conco­mitent, se adminis­trea­ză pe cale orală: Me­tro­nidazol 3×1/zi, Am­picilină 4×1/zi, res­pectând cu stric­tețe orele (6.00, 12.00, 18.00, 24.00). Pu­teți cere refe­rințe despre rețetă și la medicul dvs. cu­rant.

MARIANA M. – Cluj-Napoca

„Caut un tratament pentru escare” (Răspuns pentru CORNELIU V. – Bucureşti, F. AS nr. 1304)

Puteți folosi Bioxiteracor (spray), ca­re dezin­fec­tea­ză și grăbește cicatrizarea. Se găsește în farmacii (este pro­dus ro­mânesc).

* Spă­lați escarele cu decoct de gălbe­nele, apoi ungeți-le cu o alifie pre­parată din aceeași plantă. Dacă nu aveți ­ungu­en­tul preparat de dvs. în casă, ape­lați la un produs de Pla­far (de preferință de la Orăștie). Să nu fie o oare­care cremă cos­metică cu extract de găl­be­nele, fiindcă nu are nici pe departe ace­lași efect. În spe­ranța că micile me­le sfa­turi vor ușura suferința soției dvs., vă do­resc amân­durora sănătate, putere de la bunul Dumnezeu și mult opti­mism.

ANA – Cluj-Napoca

„Băieţelul meu face febră în mod repetat” (Răspuns pentru IRINA R. – Cluj, F. AS nr. 1329)

Stimată doamnă, și eu am trecut prin aceeași situație cu fetița me­a, când avea trei ani. Am um­blat în zadar cu ea de la un medic la altul, până când un simplu medic de provincie, în urma unui banal consult ORL, a spus că deși copilul are niște po­lipi mici ei repre­zintă un focar de infecție și determină apa­riția permanentă a fe­brei. Au operat fetița și febra a dispărut. Deci, înainte de alte analize laborioase, încercați și acest sim­plu control ORL. Dacă me­dicul nu confirmă pre­zen­ța lor, inves­tigațiile trebuie să conti­nue cu alte ana­lize.

A. NEAGOE – București

„Sufăr de vaginită cu streptococ hemolitic B” (Răspuns pentru SIMONA – Bucureşti, F. AS nr. 1335)

Nu trebuie să disperați, pentru că ma­joritatea fe­meilor suferă de această boa­lă. Eu am aplicat un tra­tament com­plex, care sunt sigură că vă va vindeca și pe dvs.

* Regim alimentar (orice boală se vindecă în pri­mul rând prin schimbarea alimen­tației) – legume (ră­dă­cinoase), lac­tate (în special iaurt și chefir), pâine nea­gră, tărâțe de grâu (pentru a evita tendința spre con­sti­pație). Se elimină din alimentație: carnea (rareori puteți mânca pasăre), untura, mezelurile, smântâna, ciocolata și condi­mentele.

* Cura cu po­len: se administrează trei lin­gurițe pe zi, înainte de fiecare masă, cu o jumătate de oră (cura se poate repeta numai după trei luni de zile).

* Plante: infuzie de urzică moartă albă (o linguriță cu vârf, opărită cu o cană de apă) se bea o ceașcă pe zi, câte o înghițitură, din oră în oră.

* Spălă­turi vaginale cu ceai de pelin și amidon (au un efect excepțional). Se pun să fiar­bă 3 l de apă. Când dau în clocot, se pun 150 g pelin și două linguri de ami­don. Se trage vasul deoparte, se lasă să se răcească și se strecoară. Se fac spă­lă­turi vaginale călduțe, seara, de trei ori pe săptă­mână, până la apariția urmă­torului ciclu, și o spălătură după ter­minarea lui.

* În fiecare dimineață, după o perfectă igie­­nă locală, am introdus și masat ușor în vagin alifie de gălbenele.

Vă doresc multă sănătate!

ELENA B. – București

„Am primit diagnosticul fotodermatită” (Răspuns pentru SPERANŢA – Galaţi, F. AS nr. 1383)

1. Am suferit și eu de fotodermatită. Am con­sul­tat un medic homeopat în primăvara aceasta și de atunci nu am mai avut nici un fel de probleme.

LUIZA F. – Pitești

2. Vă recomand câteva produse naturale străine, care dau rezultate deosebite în boala dvs.: Gel de Aloe vera, spray de Aloe vera, cremă cu pro­polis.

RODICA

„Fiica mea are reflux gastro-esofagian” (Răspuns pentru PETRUŢA – Slatina, F. AS nr. 1384)

Am suferit și eu, ani de zile, de reflux gastro-eso­fagian, și după spusa medicilor, aș fi fost condamnată toată viața la medicamente. Dar într-o zi, Dumnezeu mi-a scos în cale o bătrână care mi-a recomandat urmă­torul amestec de plante: tătăneasă (100 g), troscot (50 g), gălbenele (50 g). Se ia o linguriță cu vârf din acest amestec (eu am pus mai multă tătăneasă) la 1/4 l apă clocotită, se opărește și se lasă cinci minute în repaus. Se beau trei-patru căni pe parcursul unei zile, înghi­ți­tu­ră de înghițitură. Eu, după trei-patru căni de ceai, n-am mai avut absolut nimic. Vă doresc însănă­toșire grabnică.

MONICA B. – Sibiu

„Din cauza unei fisuri anale, sângerez la fiecare scaun” (Răspuns pentru CAMELIA, F. AS nr. 1398)

Stimată doamnă,

Și eu am avut un diagnostic asemănător, și la indicația medicului, am urmat tratament cu supli­mentul alimentar Endolex Complex (3 capsule pe zi) și un medicament, Famotidină, 1 capsulă pe zi. Rezultatele au fost bune, și în prezent țin regim fără carne și dulciuri, mănânc multe legume și fructe, produse apicole. În fiecare seară se face o baie cu mușețel și gălbenele, iar pentru întreținere, folosesc Hemorzon (supozitoare) și unguentul Hemorzon.

Vă doresc multă sănătate!

DUMITRU SCOICĂ – Drobeta Turnu Severin

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian