Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Zodiacul chinezesc – Anul Șobolanului de Metal

Foto: Shutterstock

(25 ianuarie 2020 – 12 februarie 2021)

Câinele

(Cei născuți în 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018)

Câinii vor avea parte de noi începuturi care cer de la ei adaptabilitate și spirit flexibil. Mici și abia sesizabile la început, schimbările devin cu adevărat abrup­te abia spre mijlocul anului. Piedicile și hopurile nu vor lipsi. Cu toate astea, 2020 e pentru ei un an norocos. Câinilor aflați într-o relație stabilă începutul anului le promite o stare de confort emoțional, fericire în cuplu, dragoste și sen­timente împărtășite. Mai complicate devin lucrurile pe măsură ce anul înaintează, când între ei și par­tenerii lor intervine nevoia de spațiu personal. Unul din ei se poate simți sufocat și cere o îm­prospătare de aer, sau circumstanțe anume îl pot face să că­lătorească mai mult. Oricare ar fi situația, di­namica relației va suferi o schimbare. Câinii singuri găsesc oportunități de relații, chiar de la început de an, nu neapărat stabile și de durată, dar care îi vor ține luni de zile pe curcubeu. Bine ar fi să exercite un dram de precauție, lucrurile nu sunt întotdeauna în rea­litate la fel de bune pe cât par în mintea lor. În 2020, Câinii vor munci din greu, dar zona profe­sio­nală e vulnerabilă la greșeli care pot avea conse­cințe. Atenția la detalii îi poate ajuta să nu-și com­promită viitorul profesional.

Dragonul

(Cei născuți în 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012)

Încredere în sine și performanță profesională, astea sunt în 2020 cuvintele-cheie în cazul Dragonilor, care ar face bine să-și promoveze cât mai mult munca și rezultatele și să rămână receptivi la orice aju­tor profesional. Dacă cei deja îndrăgostiți vor avea parte de mulțumire și bucurie, pentru cei singuri anul se anunță sinuos și… neangajat. E un moment prielnic să aveți cât mai multe întâlniri. Una dintre ele ar putea duce, pe măsură ce anul îna­intează, la o relație cu un impact semnificativ asupra vieții dvs. Vine însă la pachet și cu neîn­țelegeri, care îi vor forța pe Dragoni să se pună pe ei înșiși sub lupă, cu calm și înțelepciune. Situația financiară e acceptabilă, căci găurile din buget se vor recupera curând. Totuși, cheltuielile extrava­gante nu sunt recomandate deloc. În 2020, Dra­gonii ar trebui să dea atenție și sănătății, fiindcă pasiunea cu care se implică în zonele profesionale îi face susceptibili de crize de oboseală și epuizare și candidați la burnout. Nu vă neglijați resursele și ne­voia de echilibru! Ar fi păcat să ratați un an cu aus­picii atât de bune doar pentru că stresul vă ajun­ge din urmă.

Oaia

(Cei născuți în 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015)

Oile trec prin crize și transformări interioare, care se lasă cu decizii semnificative în propriile re­lații, în carieră și în cercurile de prieteni. Dragostea le aduce Oilor întâmplări neașteptate și focuri de artificii. Unele relații vor dura, altele nu, dar aproape toate întâlnirile romantice vor fi infuzate de pasiune și vor genera scântei. 2020 nu e un an predictibil în dragoste, asta e sigur. Dacă cei căsătoriți ar putea regăsi o pasiune de mult pierdută, cei sin­guri nu vor putea refuza nenu­măratele ocazii de flirt și vor trăi cu convingerea că fiecare clipă trebuie savurată la maximum. Doamnele sunt în mod special sfătuite să deschidă ochii bine, unii dintre cei pe care îi vor în­tâlni ar putea profita de starea lor extrem de ofer­tantă și disponibilă.

La locul de muncă, succesul pare să vină lent, dar vine. Nici banii nu lipsesc, deși anul acesta, mai mult ca niciodată, cea mai mare parte a lor se va scurge spre scopuri sociale, spre distracții, călătorii, întâlniri și mese cu diverși parteneri de afaceri sau așternut. 2020 aduce stele mai puțin favorabile în câm­pul sănătății, care le vor obliga pe Oi să-și asu­me, în sfârșit, un regim de viață echilibrat.

Calul

(Cei născuți în 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014)

Pe cât de mult iubesc Caii lucrurile previzibile, pe atît de tare îi va surprinde 2020 cu evenimente și detalii care îi vor obliga să privească viața din cu totul alt unghi. 2020 e un an fa­vorabil mai ales pentru munca interioară, un an în care Caii pot scăpa de com­por­tamentele nefolositoare, de tiparele ne­func­ționale și pot evolua emo­țional. E un an extrem de bun pentru relații, pentru lărgirea cercului social, prietenos cu cei care își doresc să pună bazele unei familii și cu cei care își doresc să repare lucrurile în cuplu sau să aducă relația la un nou nivel de implicare. Dacă țintiți căsătoria, ei bine, 2020 favorizează implicarea și devotamentul. Dar dacă sunteți singuri, mai aveți puțintică răb­dare! Aventurile condimentate cu umor și scântei nu vor lipsi, dar Caii nu vor vrea să-și dea inima chiar oricui. Sănătatea scârțâie și ea anul acesta, obligându-i pe Cai la perioade semnificative de recuperare. Nu vă asumați riscuri inutile! Sporturile extreme, excesul de alcool sau substanțe nocive și încăl­carea prescripțiilor medicale nu sunt deloc de bun augur.

Maimuța

(Cei născuți în 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016)

2020 e benefic și pentru Maimuțe, care vor fi mai interesate ca în alți ani să facă schimbări sem­nificative în viețile lor. Nu le va fi totdeauna ușor, dar cel puțin încrederea în abilitățile și talentele proprii nu pare deloc să le lipsească. Relațiile sta­bile ale Maimuțelor par să se deruleze în termenii deja cu­nos­cuți. Provocările vin în ca­zul Maimuțelor singure ca­re pun în sfârșit ochii pe ci­ne­va, care le face inima să cân­te și sângele să fiarbă de pasiu­ne. Doar că procesul de cuce­ri­re presupune să se înarmeze cu răbdare și timp și să-și schimbe de mai multe ori strategia, căci persoana vizată nu pare să vrea să se lase din prima. La locul de mun­că, Maimuțele sunt mai spontane ca de obi­cei, ceea ce uneori le avantajează, alteori le ba­gă-n bucluc. Nu vă aruncați în negocieri dacă nu vă asigurați că aveți asigurat spatele șefului sau al parte­nerului de afaceri și nici nu vă asumați ini­țiative dacă nu v-a rugat nimeni! Timpul liber e destul de puțin în viețile Maimuțelor, dar cel puțin financiar nu au de ce să se teamă. Cu atât mai puțin cu cât 2020 le va aduce câștiguri și din alte pasiuni.

Boul

(Cei născuți în 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)

2020 vine în viețile celor născuți sub acest semn cu hotărârea clară de a schimba semnificativ felul în care sunt văzuți și percepuți de tovarășii de mun­că și de viață. O decizie care îi obligă la eforturi constante cu ei în­șiși, care, spre deosebire de alți ani, își vor arăta din plin și roadele. Relațiile de dragoste ale Boului sunt pro­tejate de stele anul acesta, și binecuvântate cu ar­monie. Totuși, așteptările și criticile exagerate arun­cate asupra partenerului nu se vor lăsa netaxate. Pe unii îi va tenta ideea căsătoriei, pe alții îi va înfier­bânta pur și simplu pasiunea. Și, fiindcă anul are în mod special o atmosferă romantică, cei singuri vor simți mai mult ca niciodată dorința de a avea un par­tener. Din fericire, nu e prea departe. Dacă nati­vii acestei zodii depun efort considerabil în prima parte a anului să facă economii și să achite orice posibilă datorie, situația financiară se va anunța bună până la final. Dacă nu, nepăsarea și dezor­ga­nizarea financiară promit să se răzbune. În 2020, Boul e foarte motivat să dovedească cine e cu ade­vărat, și mai susceptibil ca oricând să ignore nevoia organismului de somn și de sport.

PORCUL

(Cei născuți în 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019)

După schimbările importante pe care anul trecut le-a adus în viața Porcilor, 2020 va părea floare la ureche. Cel puțin în primele luni, când încrederea în ei pare să se refacă verti­gi­nos. E un an cu multă liber­tate de mișcare, în care Porcii se vor simți și pro­duc­tivi, și con­centrați. Să­nătatea le poa­te da bătăi de cap, așa că sunt sfătuiți să o suprave­gheze cu atenție. Dra­gostea, în schimb, va veni la întâlnire cu tot cu alaiul ei de intensitate și de­vo­tament. Nu vă rețineți să spuneți persoanei iubite cât de mult înseamnă pentru dvs. Atenția pe care anul acesta o veți investi în cuplu se va în­toar­ce înmiit. Și, ca și cum un bine nu ar fi de-ajuns, starea extraordinară pe care dragostea o va sădi în sufletul Porcilor îi va face mai ambițioși și mai mo­tivați și la locul de muncă, unde cel mai probabil vor avan­sa. Fiindcă aproape toate merg bine și che­ful de sărbătorit nu va lipsi, Porcii riscă să relaxeze prea mult baierele pun­gii și să-și dea banii pe tot felul de lucruri fri­vole. Împrumuturile bancare nu sunt favorizate în 2020, iar sfatul nostru e ca, măcar din când în când, să mai arunce câte-un ochi chib­zuit și la lista de cheltuieli.

Iepurele

(Cei născuți în 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011)

După un an incredibil de solicitant, în care aproa­pe nu mai credeau că o scot la capăt, Iepurii vor avea, în sfârșit, parte de o perioadă fertilă. E mai ales un an revoluționar, cu schimbări pe care nu le mai pot amâna. Cea mai mare bucurie le-o aduce Iepurilor faptul că, după o lungă amorțire, le revine, în sfârșit, pasiunea pentru ceea ce fac. Ea se va împleti cu dorința de a încerca metode și lucruri noi, dar va fi stimulată din plin și de prezența cole­gilor de birou. Anul acesta, mai mult ca alte dăți, Iepurii au șan­sa să întâlnească prin inter­mediul carierei un partener foarte pe gustul lor, pe cineva sur­prin­ză­tor, care îi va provoca și va reuși să le schimbe foarte multe pă­reri des­pre viață. Dragostea la pri­ma ve­dere e foarte probabilă, dar stelele recomandă, to­tuși, o do­ză bună de realism. Nu de alta, dar aștep­tările Iepu­rilor cu privire la această persoană ar putea fi atât de mari, încât dezamăgirea să-și facă și ea simțită prezența. Un lucru e sigur: furtuna emo­țională pe care o vor trăi îi va face să se simtă vii. În rest, ma­rile investiții nu sunt recomandate, 2020 e mai de­grabă un an pentru rebugetări și reor­ga­nizări finan­ciare, pentru plătirea datoriilor și ree­valuarea direc­ției.

Șobolanul

(Cei născuți în 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)

Iată-i și pe marii câștigători ai acestui an, zodia cea mai copleșită de oportunități în 2020. Vor în­cepe anul cu spirit de aventură și tonus bun, cu o în­credere în sine care îi va face să se simtă cu ade­vărat stăpâni pe destinul lor, dar și cu convingerea că pot în sfârșit lăsa în urmă o parte importantă din viață, care, pur și simplu, nu le mai folosește. 2020 e un an foarte creativ, cu mari resurse de energie, fa­vorabil mai ales artiștilor și oamenilor între­prin­zători. Protejați de stele cum sunt, Șobolanii nu vor putea to­­tuși scăpa de un volum con­si­­­de­rabil de muncă. Succesul vine la întâlnire, cu condiția ca și ei să fie determinați să-și atin­gă sco­pu­rile. Șobolanii ca­re au suferit din plin de singurătate anii trecuți vor găsi, în sfâr­șit, alinare. Punctele forte sunt în 2020 pe carieră. Totuși, Șobolanii vor fi obligați să-și direc­ționeze anul acesta atenția și asupra relațiilor de fa­milie, ignorate cu bună știință în ultimii ani. Re­zolvarea unor noduri dureroase, care îi impiedică să comu­nice așa cum trebuie cu rudele apropiate, le va aduce, în sfârșit, împăcarea.

Cocoșul

(Cei născuți în 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017)

Cocoșii ar face bine să-și țină, în 2020, im­pul­sivitatea în frâu, și să nu ia decizii bruște, fiindcă nu întotdeauna se vor dovedi inspirate. Pofta lor de schimbare, care le umflă penele de vreun an în­coace, poate genera scântei la locul de muncă, unde unii îi privesc cu invidie, iar alții sunt pur și simplu deranjați de asertivitatea lor. Partea proastă e că o gafă făcută anul acesta ar putea avea consecințe mulți ani de acum încolo. Par­tea bună e că meritele lor ar pu­tea fi, în sfârșit, re­cu­noscute, iar Cocoșilor li s-ar pu­tea de­lega responsabilități. 2020 ar pu­tea fi pentru Cocoși un an de succes, dar și un an ex­trem de… emoțional, cu con­­secințe din cele mai diverse în re­lațiile cu familia, prietenii sau partenerii. Celibatarii sunt cu ochii în patru du­pă relația aceea exclusivă, căreia să i se dedice cu totul. Sunt șanse să o și găsească, dacă nu alear­gă după cai verzi pe pereți și dacă deschid bine ochii și-n cercurile apropiate. Financiar, anul e cât se poate de confortabil, dar Cocoșii ar face bine să nu se culce pe o ureche și să accepte orice co­la­borare în plus. Nu încercați să întrețineți și să sal­vați pe ni­meni de la ananghie. Fiecare cu proble­me­le lui!

Șarpele

(Cei născuți în 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013)

Șerpii sunt cei mai liniștiți nativi ai anului 2020. Lipsiți de probleme majore, vor vedea cum anul acesta, multe lucruri se vor așeza mai bine în viețile lor. Curiozitatea și dorința lor de a înțelege mai bine ce se întâmplă cu viața pe care o trăiesc îi va face mai interesați de spiritualitate, de mister și de toate aspectele lui. Nu-i de mirare că, de-a lungul anului, se vor trezi deseori în rolul celui înțelept, la care oamenii vin să ceară un sfat. Anul se anunță fluid, de la în­ceput. Totuși, ar fi bine ca Șerpii să nu se sperie dacă la ori­zont vor apărea blocaje de comu­ni­care cu prietenii și familia. În cu­plu, starea de bine care pune stă­pânire pe Șerpi nu e neapărat de bun augur, căci hrănește mai de­grabă rutina și mo­notonia. Încercați să reîmpros­pă­tați dinamica de cuplu, până nu e prea târziu. Șer­pii singuri au șanse să înceapă o relație profundă, singura problemă e că noul partener se poate do­vedi prea posesiv și dependent. Șerpii sunt oameni de echipă, asta le va aduce beneficii în 2020 și îi va ajuta să-și crească și veniturile, mai ales în iunie și iulie. Prioritatea în­să, fie că le place sau nu, e starea de sănătate. Stre­sul, zona capului, echilibrul psihic și mental sunt punctele cele mai vizate în 2020.

Tigrul

(Cei născuți în 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010)

Iată un an în care cei născuți în zodia Tigrului ar trebui să înceteze să supraanalizeze și să despice firul în patru cu nesiguranțele lor și să treacă, pur și simplu, la acțiune, căci acțiunea le va aduce suc­ces. În profesie, Tigrii vor simți că toate eforturile din anii trecuți sunt, în sfârșit, răsplătite, și că în­doielile dispar. Nu e nevoie decât să continue să fa­că ceea ce au făcut și până acum, cu aceeași per­se­verență și tenacitate. 2020 e un an în care munca serioasă și cultivarea relațiilor cu colaboratorii se vor vedea și în extrasul de cont. Iar anul acesta, Tigrii se vor bucura mai ales să cheltuie pentru cei dragi. Dacă anii trecuți relația de cuplu a trecut prin zdruncinări, în 2020, pare mai sudată ca ori­când. Tigrii se reîn­dră­gostesc de partenerii lor și ar face bine să pro­fite de moment, ca să le acor­de atenție și grijă. Mai e loc și de conflicte, totuși, mai ales că Ti­grii nu se pot ab­ți­ne să nu-și afirme nevoia de in­de­­pen­dență și nici nu le place să fie împinși de la spate sau să li se spună ce să facă. Așadar, un în­ceput de an bun, marcat de câteva piedici, dar care in­tră pe făgaș, din martie încolo, cu o vară cu opor­tunități financiare și de călătorii.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian