Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Leacuri de la cititori

Foto: Shutterstock – 2

• De la lume adunate și-napoi la lume date •

Câteva remedii pentru bolile iernii

Leac împotriva răgușelii

Câteva frunze de măr se pun la fiert în 250 ml apă, se infuzează 5 minute, apoi se strecoară și se îndulcește cu miere. Se bea călduț, câte 5-6 pahare pe zi. Cu această infuzie puteți face și gargară.

Pentru a vă reveni glasul, mâncați pe stomacul gol, în fiecare dimineață, câte un cățel de usturoi copt.

Leac contra tusei

Dacă vă doare în gât sau dacă tușiți, amestecați brânză de vaci cu o ceapă sau usturoi tăiate mărunt, încălziți acest amestec pe abur, până la temperatura corpului, și puneți-vă comprese pe gât și pe piept. După 2 ore, înlăturați compresele și băgați-vă în pat.

Comprese pentru umflături și iritații ale pielii

Umflăturile și iritațiile pielii se înlătură foarte bine cu ajutorul compreselor cu infuzie din petale de trandafiri. O mână de petale se pun într-un pahar cu apă clocotită și se acoperă 15-20 minute. Udați-vă pielea feței cu infuzie rece, de două ori pe zi. Din această infuzie puteți pregăti, de ase­menea, cuburi de gheață, pe care vi le puneți pe față, gât și piept.

Leac împotriva mastopatiei

În mastopatii se recomandă următorul ames­tec: 100 g terci din rădăcini proaspete de brusture, 100 g miere, 100 g ulei de ricin, sucul de la două lămâi nu prea mari. Amestecați aceste ingrediente, puneți-le pe o pânză din bumbac și aplicați-le pe piept peste noapte. Urmați acest tratament timp de 2 săptămâni.

Țelina învinge insomnia

O rădăcină de țelină rasă se pune într-un litru de apă rece (care înainte a fost fiartă și răcită) și se acoperă vasul pentru opt ore, după care se stre­coară. Se ia câte o linguriță de trei ori pe zi. Este cel mai bun medicament pentru un somn profund.

IULIA M. – Cluj

Minunea de pe marginea drumului: Mușețelul

După ce am fost operată de colecistectomie (calculi biliari), am avut norocul să întâlnesc o persoană care la singurul rinichi pe care-l mai avea, făcea deseori infecții, iar tratamentul cu antibiotice nu-i folosea la nimic. Atunci a trecut la o cură cu ceai de mușețel și, minune!, la următoarea analiză de laborator, rinichiul nu mai prezenta nici urmă de infecții. Minunea cea mare s-a întâmplat și cu mine. După operație, ceaiul de mușețel nu mi-a lipsit din casă. Dimineața, pe stomacul gol, seara, la culcare, și mai toată ziua. Astăzi, după mulți ani, ficatul meu e curat și sănătos. Dar atenție! Ceaiul de mușețel trebuie preparat și băut proaspăt, mai ales când e cald (vara), ceaiul se strică repede și își schimbă gustul, iar valoarea lui nu mai este aceiași.

Dar astăzi, adevăratul miracol se numește „Formula AS”. Datorită ei ne putem împărtăși experiențele noastre, într-un cuvânt, ne putem ajuta.

Mai trebuie să vă spun că atunci când vorbesc cu cineva și, mai ales, când are necazuri de sănă­tate, mă trezesc spunând: „Citiți «Formula AS»”? Dacă nu, căutați-o și citiți-o! Găsiți în cuprinsul ei mai totul. Adică: sfaturi pentru vindecarea tru­pului dar și a sufletului”.

Drum bun și mulți ani buni înainte „Formulei AS”.

CHIVU M. – București

Osteoporoză și incontinență urinară

Sunt asistentă medicală afla­tă acum la anii de pensie, dar toată viața, pe lângă munca mea din spital, am fost pasio­nată de trata­mentele naturiste pe care le-am aflat mai ales de la pa­cienții în vârstă, mulți dintre ei, țărani. Le ofer cu toată dra­gos­tea cititorilor dvs., nădăj­duind să le fie cu folos.

Tratament pentru osteoporoză

* În fiecare zi se consumă 200 de grame iaurt, sana sau lapte bătut, 1 morcov ras cu 1 măr ras.

* Stat la soare, mers pe jos, oxigenare, genu­flexiuni cu mâinile întinse în față, de la 5-25 și înapoi.

* Ceai din coji de nuci, cam 5-7, cu 1 linguriță miere de albine. Foarte bun e și dansatul prin casă, 5-10 minute pe zi, făcând mișcări care să antre­neze toate oasele corpului.

Incontinență urinară

Medicamentos: ANTIDEPRIN – un compri­mat la ora 18, când nu se mai beau lichide. Pe cale naturistă, ceai de ghimpe și exerciții în timpul uri­nării, de a strânge sfincterul (a opri urina) și a-i da drumul, de câteva ori.

PETRIU V. – Brașov

Leac pentru TBC la plămâni, chiar și în ultima fază

Un vecin de-al meu, externat din spital cu TBC în ultima fază, căruia medicii i-au spus că nu mai are nici o speranță, s-a vindecat cu rețeta următoare: se umplu trei pungi de nailon cu frunze de patlagină verzi, proaspete, bine îndesate. Se spală, li se taie codițele, se pun la fiert cu apă cât să le acopere. Se fierb la foc mic, cu capac. Când se înmoaie și se strivesc ușor, se amestecă cu 2 kg de morcov curățat, dat pe răzătoare. Când și acesta este fiert bine, se adaugă 2 kg de miere de albine și se mai fierbe totul câteva minute. Când se răcește puțin, se pune în borcane de 800 g (ies cam 6-7 bor­cane). În cazuri grave, ca cel pe care-l descriu, se dau două zile câte trei lingurițe pe zi, apoi se crește la trei linguri pe zi. Vecinul meu s-a făcut sănătos și, la primul control medical, doctorul i-a spus că n-a avut nimic la plămâni. Și eu am luat trei luni acest gem de patlagină, fiindcă aveam trei puncte pe plămânul drept și expectoram sânge. Aveam 45 de ani atunci, acum am 82 de ani și nu mai am nimic la plămâni.

ANA S.

Rețeta corectă de preparare a infuziilor din plante

• Ceaiurile din plante sunt ușor de făcut, dar există câteva amănunte care trebuie respectate, pentru ca ele să aibă efectul scontat. Iată câteva norme de care trebuie ținut seama •

* Pentru cei care au posibilitatea să culeagă plantele personal, acestea se culeg în perioada con­ținutului cel mai mare de substanțe active.

– la flori, la începutul pe­rioadei de înflorire;

– la frunze, înainte și după perioada de în­florire;

– rădăcinile, sunt scoase din pământ la începu­tul primăverii sau toamna;

– fructele, în perioada coacerii.

* Plantele se culeg numai în zilele în­sorite, atunci când roua s-a dus.

* Plantele nu se spală înainte de a fi puse la uscat. Se usucă la umbră sau în încăperi aerisite.

* Prepararea ceaiului. Apa clocotind se toar­nă peste plantele pregătite (o linguriță cu vârf de plantă mărunțită, la 250 ml apă). Plan­tele proas­pete se scot imediat, plantele uscate se lasă să stea numai 1-2 minute. (Așa recomandă Maria Tre­ben.) Ceaiul trebuie să fie foarte deschis la culoa­re. Rădăcinile se introduc în cantitatea de apă rece indicată, se pun să dea câteva clocote și se lasă să stea câteva minute (3 minute).

* Rația de ceai pentru o zi se introduce într-un termos, astfel se păstrează cald pe parcursul în­tregii zile.

* Cel mai important este con­trolul me­di­cal periodic.

LIANA

1 Comment
  1. Buna ziua,
    Referitor la medicamentul Antideprin, mentionat mai sus ca remediu pentru incontinenta urinara, in prospectul lui sunt urmatoarele indicatii: Tulburari circulatorii periferice arteriale si venoase de natura aterosclerotica sau diabetica; arteriopatie cronica obliteranta (stadiul II); tulburari trofice in sindromul post-trombotic, ulcer de gamba, gangrena, degeraturi. Tulburari ale circulatiei cerebrale: sindrom ischemic, vertij, cefalee, tulburari de memorie si atentie, diminuarea capacitatii intelectuale. Tulburari circulatorii la nivel ocular si al urechii interne. Este o greseala a medicamentului mentionat sau o eroare medicala?
    Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian