Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am fost diagnosticată cu tetanie paratireoprivă” (Răspuns pentru A. N. – București, F. AS nr. 1023)

Pentru a combate hipocalcemia și pentru fixa­rea cal­ciului în corp, vă recomand cu căldură pro­polisul. Es­te un bun fixator și favorizează asi­milarea calciului în orga­nism. În loc de calciu-tablete, eu am folosit cojile de ouă de găină (de la țărani), bine spă­late și uscate în cuptor, după care se macină cu râșnița de cafea. Din praful obținut se pu­ne o linguriță într-un castronaș + o lingură de miere polifloră și se amestecă până se for­mea­ză o cremă omogenă. Se toarnă deasupra 30-40 pi­că­turi de pro­polis și 30-60 picături de apă, se amestecă și se bea. Regim alimentar: toa­te pro­dusele lactate, găl­be­nuș de ou, suc de mor­covi, țelină, varză, mere, ce­reale integrale, hrișcă. Să vă fie de folos!

RADU F. – Arad

„Soției mele i-au apărut pete vineții pe picioare” (Răspuns pentru PETRU – București, F. AS nr. 1103)

1. Am citit apelul dvs. în minunata revistă „For­mula AS”. Și bunica mea, în vârstă de 72 de ani, s-a confruntat cu aceleași pro­bleme: umflă­turi pe ambele picioare și pete vineții. Am mers la far­macie și am cerut o alifie pentru suferința ei. Dom­nișoara farmacistă mi-a recomandat Venoton. Se aplică de două ori pe zi, dimineața și seara, după care alifia trebuie lăsată să acțio­neze 30 de minute. Pi­cio­rul trebuie ținut mai sus decât restul corpului. După câteva zile, umflă­turile s-au retras, iar petele au dis­pă­rut aproape complet. Țin să precizez că medica­mentele Venoton nu sunt la fel de bune ca alifia. Vă dorim sănătate!

MARIN I. – Râmnicu-Sărat

2. Și eu am trecut prin aceeași situație cu care se confruntă soția dvs. și am recurs la următorul tra­ta­ment naturist:

* Băi calde la picioare cu 2-3 litri de apă, în care se pune 1/2 ceaș­că cu oțet. Se stă până când apa devine călduță. După baie, se stă cu picioarele ridicate mai sus decât cor­pul până ce se zvântă, apoi se ung cu alifie de gălbenele (medici­nală, nu cosmetică!). Tratamentul se face zil­nic.

* Se pot pune și foi de varză dul­ce, bine zdro­bite, pe zonele afec­tate, mai ales seara la cul­care, lă­sându-le până dimi­nea­ța.

* Trebuie evi­ta­tă șederea în­de­lungată în picioare și încălțămintea inco­modă.

* În plus, am făcut și o cură de 21 de zile cu ar­gilă, care are rolul cel mai impor­tant, pentru că flui­di­zea­ză sân­gele. Nu tre­buie să vă spe­riați, dar trebuie să perse­ve­rați și să res­pectați aceste tra­tamente naturiste. Soția dvs. va reuși, cu sigu­ranță, să se vin­de­ce în timp scurt.

ATENA P. – București

3. Petele vineții care apar pe picioare sunt specifice varicelor și tromboflebitei, fiind urma­re a unor pro­cese inflamatorii, a creșterii presiu­nii sangvine și se accen­tuează după statul înde­lungat în picioare sau pur­tarea unor pantofi cu toc înalt. Și constipația poate fi un fac­tor favo­rizant. Vă sugerez următoarele posibilități de tratament:

* Timp de o lună se masează ușor locul afectat cu oțet de mere. Bine ar fi să fie preparat acasă, (vedeți rețeta) și nu cumpărat din comerț.

* Se beau zil­nic, între mese, două căni de infuzie de coada-șori­celului (15 grame de plantă se opăresc cu 1/2 l apă și se lasă 15 minute cu capac).

* Se beau zilnic, după mese, trei căni de infuzie de păpădie (4 lingurițe de plantă se opă­resc cu 1/2 l apă clocotită și se lasă să se infuzeze 10 minute).

* Unguente: alifie de gălbenele pre­parată în casă (3 linguri de untură din osân­ză de porc curată se în­cing într-o tigaie și se ames­tecă timp de 2 minute cu doi-trei pumni de flori de găl­benele. Se lasă vasul până a doua zi, când untura se în­cinge pe baie de aburi, se strecoară și se pune într-un recipient). În farmaciile ro­mânești există următoarele unguente, extrem de efi­cien­te, care se folo­sesc după pros­­pect: VA­RI­TERP, HE­PATROM­BIN și STIMU­VEN (pe bază de cas­tane și spânz).

* Tinctura de spânz tre­buie să o pro­­cu­rați de la fito­terapeuții din Munții Apuseni. Noi vă reco­man­dăm DOREL PLANT, Poienii de Jos, jud. Bihor, tel. 0721/613.587. Se găsește și la Plafar. Se masează locul bolnav. Este foarte efi­cientă și cu acțiune rapidă. (Atenție! Pro­dusul este otră­vitor! Nu se ia pe cale internă!)

* Gelul de ALOE VERA este și el deosebit de bun.

* Nu în ultimul rând, soția dvs. trebuie să bea foarte mul­te lichide (2-3 litri de apă plată pe zi), să scoată defi­nitiv din alimen­tație carnea de porc, zahărul, oțetul, mezelurile, grăsi­mile și alimen­tele conservate și să țină o vreme regimul Oshawa, pre­zentat în revista „For­mula AS”. Vă doresc sănă­tate!

Rețeta oțetului de mere: la 400 g pastă de mere (rase cu coajă cu tot) se adaugă 1/2 l apă, 20 g drojdie, 2 felii mari de pâine neagră. Pentru un litru de compoziție se pun 200 g zahăr. (Cantitatea se mărește după dorință.) Amestecul se ține vreme de 10 zile în bucătărie, într-un vas larg, descoperit, și se amestecă din când în când, până nu mai fermentează. Se strecoară și se lasă într-un borcan legat cu tifon, vre­me de 20-30 de zile, până se limpe­zește. Se pune în sticle cu dop. Se ia de trei ori pe zi, înainte de mesele prin­cipale, un pahar de apă, în care se pune o linguriță de oțet de mere și o lingură de miere. Este o rețetă-minune, care se recomandă chiar și oamenilor sănătoși. (Mai bine să prevenim bolile, decât să le vindecăm.)

MARIANA MARIN – Cluj-Napoca

„Sora mea are o grupare ganglionară la gât” (Răspuns pentru L. S. – București, F. AS nr. 1167)

1. E foarte probabil să fie în cauză un TBC (bacili nelocalizați la plămâni). Vă recomand să faceți analize în această direcție, deoarece am o vecină care se află exact în aceeași situație.

EUGENIA – Timișoara

2. Un caz asemănător a existat și în familia noastră și l-am rezolvat prin pensulări locale cu tinctură de iod gaiacolată 1/10, aplicată șapte zile consecutiv, o dată pe zi. Ea se prepară din o parte GAIACOL, pus la zece părți de tinctură de iod (măsurați cu un capac de plastic). După câteva zile, se observă micșorarea formațiunii, iar în timp, regresia totală. Căutați Gaiacol la farmacie sau la un laborator de chimie.

DOREL – Fetești, jud. Ialomița

3. Am avut și eu aceeași problemă ca sora dvs., cu gan­glioni umflați, tot în partea dreaptă a gâtului. Cu bilet de trimitere de la medicul de familie am mers la In­sti­tutul „Parhon” din București, un­de s-a con­statat că sunt noduli tiroi­dieni și am fost operată. Și eu aveam o stare de neliniște și temperatură. Acum, mă simt bine.

ZOIȚA T. – Tecuci, jud. Galați

„Tumora de la vezica urinară a recidivat” (Răspuns pentru D. S. – Iaşi, F. AS nr. 1348)

În cartea Mariei Treben, „Sănătate din far­macia Dom­­nului”, în tratamentul pros­tatitei cro­nice și al canceru­lui vezical, este nominalizată cu rezultate foarte bune pufulița cu flori mici. Tre­buie băută o cană de ceai di­mi­neața și una seara.

Multă sănătate!

LIGIA – București

„Am arsuri mari la stomac” (Răspuns pentru SIMION P. – Tecuci, F. AS nr. 1366)

Faceți un control la medic, pentru a vedea dacă nu este o cau­ză mai gravă. Dacă este o sim­plă gastri­tă, beți ceai din rădăcină de obligeană (mă­runțită fin), preparat la rece (a se vedea în cartea Mariei Treben modul de prepara­re și efectele ceaiului). Dacă este un ulcer mai avansat (cu nișă), se poate face trata­men­tul Vangăi: o lingură de ulei de măs­line se freacă bine cu o lingură de zahăr pudră și cu un albuș de ou. Se administrea­ză șapte zile la rând. Se spune că această rețe­tă a salvat mulți oameni de la inter­ven­ția chirurgicală.

SILVIA

„De trei ani mă chinuie dermatita seboreică” (Răspuns pentru ALINA, F. AS nr. 1317)

După tratamente medicamen­toase în­de­lun­gate și fără niciun rezultat, eu am folo­sit la reco­mandarea unei doamne mai în vârstă o combi­nație de trei plante: cicoare plus rădăcină de brusture plus soc (Plafar). Am făcut o infuzie din aceste ceaiuri, în părți egale. Se beau 2-3 cești pe zi, eventual îndulcite cu puțină miere. Separat, se face un decoct din rădăcină de brusture și se tamponează bubițele. Am folosit acest tratament și în cazul unei fu­run­culoze de care a suferit bă­iatul meu, în vârstă de 13 ani. Am verificat rețeta la prie­teni și cunoscuți. Cele trei ceaiuri vin­decă eczeme, furunculoza, acneea și alte boli de piele. Încercați!

SILVIA B. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian