Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut tratament pentru tiroidită autoimună și chisturi ovariene”

Am o nepoată în vârstă de 36 de ani, care este diagnosticată cu tiroidită autoimună, noduli la sâni și chisturi ovariene. Prima dată s-a tratat cu ovule, timp de 21 de zile, de trei ori, cu pauze între serii de 3-5 zile, dar fără niciun rezultat. În continuare a urmat un tratament homeopat pre­scris de un medic specialist din București, dar la fel, fără niciun rezultat. De doi ani, urmează un tratament cu produsele stupului și plante medici­nale, dar ca și celelalte tratamente, nu a dat niciun rezultat. Recent a făcut un control la o cli­nică din București, care are o aparatură ultramo­dernă, iar rezultatul este: chistul ovarian vechi s-a cicatri­zat, dar a apărut altul, plus noduli la sâni. Anali­zele le face la cel mai per­formant laborator, care trimite probele în Germania, pentru a confirma dacă nodulii sunt cancerigeni sau nu. Spre noro­cul ei, nu sunt de natură canceroasă. Fac un apel la doamne și domni­șoare care s-au confruntat cu afec­țiuni asemănă­toare și s-au vin­de­cat, să ne spună cu ce s-au tratat. Vă mulțumesc mult și aștept răspunsuri în revistă.

IONEL D.

„Îmi apar întruna coșuri pe ceafă”

Dragi cititori, vă rog sfătui­ți-mă și pe mine! Caut un leac pen­tru o problemă care mă chinuie de doi ani și căreia nu-i găsesc rezol­varea: îmi apar întruna coșuri pe ceafă. Ies câte două-trei și sunt foarte dureroase. După o săptă­mână trec, dar reapar după 10-12 zile. Menționez că mă spăl pe zona cefei de două-trei ori pe zi, cu apă și săpun. Vă mulțumesc și aștept un răspuns în paginile revistei.

GHEORGHE D.

(Ungeți-vă cu Mibazon. Se găsește la farmaciile veterinare. Este un antibiotic foarte puternic.)

„Picioarele îmi amorțesc și se încing”

Stimată redacție a revistei „Formula AS”,

Sunt o citi­toare fidelă și am vârsta de 86 de ani. La împlinirea vârstei de 80 de ani, mi-ați de­dicat o pagină întreagă a revistei, prin articolul intitulat „Aniversarea”, pentru care vă mulțu­mesc.

O problemă de sănătate mă face să apelez la dvs. Îmi amorțesc picioarele și se încălzesc foarte tare, mai ales în poziție orizontală, deci mai mult noaptea. Când mă scol din pat am dureri mari, picioarele sunt amor­țite, foarte calde și le simt foarte grele, parcă sunt de plumb. Mi-am făcut o radio­grafie la picioare și mi s-a spus că venele sunt curate. Am con­sultat doi medici neurologi și mi-au spus că nu am pro­bleme deosebite, dar mi-au prescris Primodin pen­tru circulație și Tiolin (un a­mes­tec de vita­mine B, E și se­leniu). Am consultat un medic ortoped și mi-a spus că îmi poate face o injecție și, vreme de 6 luni, nu mai am aceste simp­tome, dar m-a sfă­tuit să consult un medic car­diolog, pentru că iau Sintrom, un anticoa­gu­lant. Me­dicul cardio­log m-a sfătuit să nu fac aceas­tă injecție, pen­tru că s-ar putea porni un cheag de sân­ge. În con­­clu­zie, n-am aflat nici ce boală am, nici ce alte tra­ta­mente ar mai exista, iar eu nu mă mai pot deplasa pen­tru a afla și părerea altor medici. Pentru cir­culație periferică iau Pen­toxifilin și Tanakan. Ma­ma mea a avut Par­kin­son, iar un medic neu­rolog mi-a recoman­dat, când aveam 60 de ani, să iau Tanakan toată viața. De aceea, mă adresez dvs., pentru că citesc mereu în paginile revistei diverse tratamente recoman­date de co­laboratorii dvs. Sunt cititoare fidelă a revistei de foarte mulți ani, iar revista Asul Verde o trimit în fie­care lună în Germania, la cererea unui coleg care o apre­ciază foarte mult.

Cu mulțumiri adresate întregu­lui colectiv pentru conținutul re­vistei „Formula AS” și Asul Ver­de, aștept și eu câteva reco­man­­dări pentru boala mea.

CONSTANȚA D. – Timișoara

„Caut un tratament eficient pentru dermatită atopică”

Dragi cititori, știți vreun trata­ment eficient pentru dermatită ato­pică? Am încercat diverse tra­ta­mente de-a lungul timpului, dar fără niciun efect. Vă mulțumesc și aștept un răspuns în paginile re­vistei.

VASILE G.

„La frig, am înțepături puternice în piept”

Am o problemă care se manifestă astfel: când este frig sau ceață, am înțepături puternice în piept. Dacă nu mă opresc din mers, să fac o pauză, mi se umple gura de salivă, nu mai am pu­tere în mâini și îmi vine să vomit. Menționez că am 47 de ani, nu fumez și beau foarte puțin. Îi rog pe cititorii care s-au con­fruntat cu astfel de simp­tome să-mi dea un sfat. Vă mulțu­mesc.

FLORIN Z.

„Sunt cardiac. Pot face aerosoli la salină?”

Rog persoanele care s-au tratat la salină pen­tru diverse afecțiuni să-mi spună dacă am și eu voie, fiind cardiac, cu tensiune oscilantă. Am și bronșită și cir­culație peri­ferică proastă. Solicit acest lucru întrucât în Buzău, un inginer chi­­mist produce aparate Salin, în care aerul trece prin stratul de granule, pe care îl an­trenează într-o mișcare de „fier­bere” ex­trem de vizibilă. Aerul sub pre­siune erodează cristalele de sare, generând microparticule uscate saline, care apoi sunt in­spirate de utilizatori. Aștept răs­puns prin revista mea de suflet, „For­mula AS”. Vă mulțu­mesc anti­cipat.

I.D. – Buzău

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian