Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Cosmetică naturistă: Demachiant cu iaurt

Foto: 123RF

Amestecați în­tr-o cană o ju­mătate de borcan iaurt, o lingură cu miere de salcâm, o linguriță cu ger­meni de grâu, o ju­mă­tate de măr dat pe răză­toa­rea mi­că și o lingură cu suc de lămâie. Adău­­gați 10 grame de ami­don și amestecați. Adă­u­­gați, după gust, o pi­că­tură de ulei aro­mat de portocală sau de la­van­dă și pu­neți ames­tecul obți­nut într-un re­ci­pi­ent, la frigider. Se fo­lo­sește dimi­neața și sea­ra, apli­cat pe un tampon de vată, după ce vă spă­lați cu săpun. Se clă­tește cu apă căl­duță.

Mască de iaurt contra lăsării obrazului

Bateți un albuș de ou spumă, apoi amestecați-l energic cu iaurt natu­ral. Adăugați un strop suc de lămâie și ba­teți în continuare cât să obțineți o pastă. Întindeți compo­ziția pe fața bine cură­țată îna­inte și lăsați-o să ac­ționeze 15 mi­nute. Clă­tiți-vă cu apă mine­rală pla­tă. Rezultatul va fi be­nefic: pielea rege­nera­tă, odihnită, tră­să­tu­rile obra­zu­lui întinse. Re­țeta se aplică o dată pe lună.

Mască pentru fumători

Pielea femeilor fumă­toare este de obicei ternă, ofilită și uscată. Îmbă­trâ­nește foarte repede. Iată o rețetă de mască bogată în vitaminele B2, A și E, foarte folositoare. Luați 2 lingurițe cu droj­die de bere uscată (pul­bere), 1 lingură cu ulei de germeni de po­rumb, 1 lingură cu ulei de măs­line, 2 lin­guri cu smântână proas­pătă și 2 fire de pă­trunjel ver­de tocat mărunt. A­mes­tecați toate in­gre­di­en­te­le, apoi a­plicați com­po­ziția pe față. Pu­neți dea­supra un tifon sub­țire. Lă­sați să acțio­neze 15 mi­nu­te, apoi clătiți-vă bine cu apă rece.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian