Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Reguli de aur pentru un machiaj perfect

Foto: Shutterstock

Vine primăvara, și lumina soa­relui ne scoate mai bine „la ve­dere” obrazul. Ma­chiajul nu trebuie să ba­tă la ochi, ci dim­po­trivă, să pară la fel de natural ca anotimpul. Marea știin­­ță constă în pregătirea „ba­zei” de lu­cru, adică a tenului.

* Folosiți numai produse cos­metice proas­pete. Regulă de fier: far­durile pen­tru ochi nu au voie să fie mai vechi de șase luni.

* Când cumpărați pro­du­se cosme­tice pentru ochi, preferați-le pe cele de marcă. Dacă aveți în­doieli, alegeți-le pe cele care se vând în far­macii. Nu conțin culori peri­cu­loase precum oxidul de crom, substanțe aromate și con­servanți, extrem de dă­u­­­nătoare la folosire în­de­lun­­gată.

* Între aplicarea cre­mei dvs. obișnuite de față și apli­carea fardului – fond de ten, pudră etc. – lăsați să treacă timp cât mai înde­lungat. Cos­meticele se di­zol­vă alt­fel în grăsimea con­ținută în cremă.

* Înainte de a vă ma­chia, spălați-vă pe mâini cu apă caldă și săpun.

* Dacă aveți tenul gras, după apli­ca­rea fon­du­lui de ten, folosiți neapărat și o pudră pulbere trans­parentă, mai ales în zona nasului și a pomeților.

* Creionul dermatograf trebuie fo­lo­sit numai pe mar­ginea exterioară a pleoa­­pelor, altfel face privirea prea dură.

* În timpul zilei, nu folosiți niciodată fard pentru ochi de culori închise, ci numai nuanțe pastel. Evitați eye-liner-ul în fa­voarea der­matografului. A­pli­cați eco­no­mic rimelul, înlă­tu­rând cu o periuță depunerile în ex­ces.

* Pentru demachiaj, fo­lo­siți tampoanele Neutro­gena, cu două fețe. Fac obrazul cristal.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian