Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am dureri insuportabile de spate”

Stimată redacție,

Sunt o fidelă cititoare a revistei, am vârsta de 76 de ani și vă scriu despre problema mea de să­nă­tate, în speranța că cineva mă va ajuta cu un sfat.

În urmă cu o lună de zile am fost internată în spital pen­tru hipertensiunea de care su­făr de foarte mulți ani. După o săptămână am fost externată și, imediat cum am ajuns acasă, m-au luat niște dureri ale spatelui greu de suportat. Am fost la un neurolog, mi s-a prescris Gabaran 300, 1 tabletă pe zi, și Neuromultivit, 1 capsulă de 3 ori pe zi, 10 zile. Diagnosticul pus a fost nevralgie intercostală bila­te­rală. Durerile au cedat foarte puțin, pentru scurt timp, însă acum au devenit insuporta­bile. Am făcut RMN pe co­loa­nă care a ieșit fără modificări. Se crede că ar fi vorba de o miozită ce afectează mușchii spate­lui. Durerea afectează partea dreaptă a spatelui de la omoplat în jos. Din suflet vă rog, poate ci­neva suferă sau a suferit de această boală foarte dureroasă și mă poate ajuta și pe mine cu un sfat sau poate un specialist îmi va recomanda ce să fac pentru calmarea acestor dureri.

Vă mulțumesc!

ZUZU V.

„Prietenul meu a fost operat de tumoră la vezica urinară”

Prietenului meu i s-a des­co­­perit o tumoră la vezica urinară, și a fost operat de urgență. Din câte am înțeles, în timpul intervenției a apărut o problemă de per­forare a ve­zicii. Vă rugăm să ne recomandați un medic care a mai vindecat așa ceva (medicină natu­ristă, tra­di­țională), spre a-i putea da acestui om de ex­cepție o rază de spe­ranță. Are doar 60 de ani!

MIHAI R.

„Caut un tratament pentru neoplasm gastric operat”

Vă scriu în speranța că îmi veți recomanda un tratament naturist pentru un pacient în vârstă de 65 de ani, diag­nosticat cu neoplasm gastric cu metastaze hepatice, operat și în fază de remi­siune. Acum se simte bine și are și moralul ridi­cat, dar aș vrea să împiedic o recidivă. Vă mulțu­mesc anticipat.

GABRIELA B. – Galați

„Sufăr de acrodermatită continuă Hallopeau”

De câțiva ani sufăr de o boală de piele numită acro­dermatită continuă Hallopeau. Este o formă rară de psoriazis pustulos, localizat în special la degetele de la mâni și, mai rar, la cele de la picioare. Aș dori să știu dacă printre citi­torii revistei dvs. sunt suferinzi de această boală și ce fac ei pentru întreținere, pentru că de vindecat nu poate fi vorba. Eu am încercat tot felul de trata­mente, dar fără niciun efect. Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate.

MITI – Deva

(Folosiți tinctură și unguent de Mărul-lupului. Le găsiți la plafar.)

„Caut un leac pentru sarcoidoză pulmonară”

Fratele meu este pensionat pe caz de boală, suferind de sarcoidoză pulmonară de peste 20 de ani. Când a fost diagnosticat, medicii nu-i dă­deau speranță de viață mai mare de 10 ani. Acum se află într-o stare de depresie din cauza com­pli­cațiilor pe care le dă această boală și a rezistenței slăbite a orga­nismului la diferite in­fecții. Dacă cineva îl poate aju­t­a cu un tratament naturist, îl rog să-mi răs­pundă prin in­termediul re­vistei. Vă mulțu­mesc.

MIRELA – Oradea

(În scrisorile cititorilor noș­tri se recomandă frecvent tinc­tura pulmonară, preparată de vindecătorii din Munții Apu­seni. Se găsește la plafar.)

„Am diagnosticul sinuzită maxilară”

De aproape un an mi s-a pus diagnosticul sinuzită ma­xi­lară. Am dureri mari de cap, de maxilar și fac febră. Cât timp iau anti­bio­tice, durerile și infecția cedează, ca să re­înceapă apoi, însoțite de febră. Medicul ORL-ist mi-a dat o singură soluție: ope­rația, pe care nu vreau s-o fac. Vă rog, poate ci­neva îmi va recomanda un tratament naturist. Cu mulțumiri,

RALUCA I.

„Sufăr de keratoacantom centrifug al nasului”

După multe investigații mi s-a pus diagnos­ti­cul keratoacantom centrifug al nasului. Am ur­mat tra­tament cu anti­biotice, Gentamicină, Te­traciclină-unguent, dar nu mă ajută absolut de­loc. Am fost operat de trei ori, și toată partea de dea­su­pra nasului, acolo unde am fost operat, îmi crește în formă centri­fugă. Dacă cunoașteți un tratament naturist, vă rog să mă ajutați. Am du­reri groaznice de nas, ochi și cap. Cu speranță,

RADU T.

„Ce să fac să nu mi se mai încarneze unghiile?”

De când mă știu, am probleme din cauza unghiilor de la degetele mari de la picioare, care se încar­nea­ză și-mi dau dureri mari la a­tingere, când mă încalț. Până acum un an mi le tăia mama (deve­nise ex­pertă), dar ea a murit și la țară nu am unde să fac pedichiura. Știe cineva ce să fac să nu mi se mai încarneze unghiile? Mulțu­mesc.

VIRGIL

„Am mastoză fibrochistică bilaterală”

Vă rog să-mi dați și mie un sfat în următoarea problemă: acum câți­va ani, la un examen mamo­gra­fic, mi s-a depistat o mastoză fibrochis­tică bilaterală. În plus, de aproa­pe 15 ani, am ciclul menstrual foarte redus canti­tativ. Menționez că am 44 de ani, sunt divorțată și de câțiva ani nu am relații sexuale. Vă rog să-mi recomandați un tra­tament na­tu­rist pentru a avea ciclu menstrual cât mai mulți ani și în cantitate nor­mală. De asemenea, aș dori un re­mediu pentru durerile de sâni din perioada pre­men­struală, care uneori sunt atât de atroce, de îmi vine să plâng pe stradă. Îmi simt sânii atât de grei, de parcă ar fi plini cu pietre. Me­dicul nu mi-a prescris niciun trata­ment. Mă puteți ajuta? Vă mulțu­mesc.

S. M. – București

„Fac crize de spasmofilie din ce în ce mai des”

Dragă redacție, am 31 de ani și de la vârsta de 17 ani am început să am crize de spasmofilie. Apăreau de câteva ori pe an, la câteva luni dis­tanță, dar în ultimii doi ani, crizele s-au întețit din ce în ce mai mult. Acum două luni am avut crize la doar două săptămâni distanță. Me­dicul de familie mi-a spus că am o mare lipsă de cal­ciu. Dar trata­mentele cu calciu sub diferite forme nu au dat niciun rezultat. Crizele se manifestă astfel: mi se încețoșează privirea, nu mai pot dis­tinge clar obiectele și simt o puternică sfâr­șeală, care persistă două-trei zile după criză. În plus, îmi amorțesc mâi­nile, gura, nările, apoi urmează niște dureri de cap îngrozitoare, care nu trec decât cu calmante. În timpul crizelor tensiu­nea scade la 7/4. Vreau să știu dacă aceste crize apar într-adevăr din cauza lipsei de calciu sau ar putea fi vorba de altceva. Mă puteți ajuta cu un reme­diu naturist?

SANDA LAVINIA – Bistrița

„Am timpanele perforate și-mi curge un lichid din urechi”

Dragă redacție, am 51 de ani și mă confrunt cu o problemă de sănătate. Totul a început acum 12 ani, când făceam foarte des otită. Mă tratam, dar după un timp boala recidiva. Acum cinci ani, la urechea stângă am fă­cut erizipel. Am făcut tratamentul prescris de medic, dar boala se agra­vează, afectând și urechea dreaptă și perforân­du-mi timpanele. De curând, a început să-mi curgă un lichid din ambele urechi. Vă rog din toa­tă inima, ajutați-mă și pe mine cu un trata­ment natu­rist. Vă mulțumesc,

IULIANA – Buzău

„Sufăr de keratită punctată virală”

Vă scriu cu speranța că prin intermediul revistei dvs. voi reuși să găsesc un leac împotriva bolii de care sufăr: keratită punc­tată virală. Am făcut tratament cu Dendrid (picături) și cu Zo­virax (un­gu­ent), dar acest trata­ment nu a reușit decât să-mi am­e­lioreze în mică măsură si­tuația. Dacă vreun cititor s-a con­­­fruntat cu o pro­blemă ase­mă­­nătoare și a reușit să se vin­dece, îl rog din su­flet să mă aju­te. Vă mul­țumesc,

BIANCA S.

„Am laringită acută catarală”

De mic am probleme cu la­ringele, răcind la orice variație de temperatură. Diagnosticul pus de medic este laringită acu­tă ca­tarală. Am stat internat în spital și starea de sănătate s-a ameliorat pentru un timp, dar acum pro­blemele au reapărut. Dacă știe cineva un tratament naturist, îl rog să mi-l transmită.

SERGIU – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian