Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

ZODIACUL LUNII MARTIE

Foto: Shutterstock

– O stare accentuată de confuzie caracterizează începutul lunii lui Mărțișor. Mercur e în retrogradație în Pești, până pe 4, deci ar fi bine să ne uităm bine cui ce mărțișor îi oferim, ca să nu facem gafe. Din 5, Mercur retrograd intră în Vărsător și acesta poate fi motivul pentru care telefoanele și calculatoarele încep să facă fițe sau apar scurtcircuite în comunicarea cu prietenii, mai ales pe 11, în ziua în care planeta redevine directă. Până pe 16, avem oportunitatea să ne lămurim și cu tehnologia dată peste cap, și cu prietenii cu care n-am reușit să ne înțelegem. Din 17, Mercur reintră în Pești, de astă dată în mișcare directă, ceea ce face ca încâlceala sentimentală să se transforme în inspirație sau rafinament artistic. Printre evenimentele astrologice ale lunii se află și intrarea lui Saturn în Vărsător, care se petrece pe 23. O vom resimți ca pe o gură de aer proaspăt, deoarece câștigăm distanță față de problemele practice. Marte, Jupiter și Pluton, care s-au adunat în Capricorn, pot aduce brutal la lumină lucruri ascunse multă vreme, care ne trezesc o ambiție egoistă sau, dimpotrivă, ne îndeamnă să îmbrățișăm o cauză nobilă. Cale de mijloc nu există –

BERBEC

Evitați bârfele

Dacă auziți că pe seama dvs. se vehiculează neadevăruri, corectați-le fără întârziere, mai ales până pe 7 și din 17 încolo. Este de asemenea important să vă feriți la rân­dul dvs. să vorbiți de rău pe ci­neva (ceea ce oricum nu vă caracte­rizează). Dar dacă se vehiculează bârfe tentante, nu e exclus să con­tribuiți și dvs. cu informații intere­sante, pe care le aveți la îndemână. Mai bine nu. Dacă cineva din cercul dvs. de prieteni vrea să aibă musai dreptate, între 5 și 11, lăsați-l în pa­ce. Își poate da seama că a greșit de-abia după această dată. Intrarea lui Saturn în Vărsător pe 23 vă face să strângeți legăturile cu prieteni vechi, de încredere, alături de care vă puteți implica într-un proiect social.

BANI: Venus, patroana banilor, vă ajută să faceți alegeri bune în privința proiectelor bănești, până pe 3 aprilie. Unele sume pot veni ca din cer, în jurul datei de 8. Investițiile pot fi exploatate maxim pe final de lună.

CARIERĂ: Marte, planeta dvs. guvernatoare, s-a să­turat încă de luna trecută să accepte vechile circumstanțe și se luptă (că as­ta face el) să se afirme. Șansele sunt mari pe final de lună.

DRAGOSTE: Romanticei Venus îi datorați cuce­ririle pe care le faceți până pe 5.

SĂNĂTATE: Pe 4, somnul nu are proprietăți odih­­nitoare, iar pe 9, e cazul să vă feriți de infecții.

TAUR

Surprize plăcute

Uranus, care îi bumbăcește mai ales pe cei născuți în primul de­can al zodiei, încă din 2018, o pri­mește alături pe Venus, micul benefic, începând din 6. Asta nu înseamnă că nu se mai întâmplă lucruri impre­vi­zi­bile, doar că surprizele vor fi plăcute. Puteți lega prietenii cu per­soane ne­obiș­nuite ori puteți fi per­cepuți dvs. ca fiind fascinanți. În mod cert, aveți că­u­tare. Veți avea și idei deosebit de ins­pirate, mai ales în preaj­ma datei de 8. Călătoriile și stu­dii­le vă pot aduce o cu­noaștere în pro­funzime a unor do­menii sau vă puteți sim­ți atrași de o cultură sau civilizație ne­obișnuită, mai ales pe sfârșit de lună.

BANI: Cineva, acolo sus, se dis­trează plasându-vă în cap idei năstrușnice despre noi câștiguri. Sau vă aduce în cale persoane cu idei năstrușnice, care au nevoie de cineva de calibrul dvs., pentru a le realiza.

CARIERĂ: Plecați urechea cu aten­ție la ce se discută în culise. Mai ales discuțiile între fe­mei pot scoate la iveală informații utile. Anumite încurcături, ivite dintr-o comunicare deficientă cu șefii, între 5 și 11, pot fi corectate între 12 și 16.

DRAGOSTE: Cei născuți în pri­mele zece zile ale zo­diei pot cădea lesne pradă unei pasiuni primăvăratice inedite, în special în preajma lui 8.

SĂNĂTATE: Odihna e sfântă până pe 5, apoi trebuie în­gri­jite oasele și circulația venoasă.

GEMENI

Pasiuni interzise

Pentru dvs., zodie guvernată de Mercur, viața a fost, hai să-i spunem, o sursă de iritare din 18 februarie încoace, când stă­pânul semnului dvs. a intrat în mișcare retrogradă. Ves­tea bună e că pe 11 își reia calea directă pe cer, cea mai puțin bună e că, între 5 și 11, vă poate da peste cap tot felul de deplasări progra­mate, de la care aveați așteptări, sau vă face să vă exprimați greșit. Dar, din 12 și până în 16, vă dați seama că puteți drege busuiocul, și în pri­mul caz și într-al doilea. Saturn, in­trat în Vărsător pe 23, vă poate de­ter­mina să vă con­ti­nuați studiile în străinătate sau să vă stabiliți pentru o vreme în altă țară.

BANI: Ați tras probabil niște învățăminte în urma ten­siu­nilor financiare de la finele lui ianuarie. În preajma datei de 9, este posibil să vi se ofere posibilitatea de a câștiga sume ocazionale.

CARIERĂ: Incertitudinile dvs. cu privire la ascensiunea profesională pot atinge cote de vârf, până pe 4 in­clusiv. Dar nu vă certați cu șe­fii, decât dacă sunteți con­vinși că nu aveți nimic ne­re­zolvat.

DRAGOSTE: Până pe 5, vă poate atrage cineva cu­nos­cut, din cercul de pri­eteni. În ulti­ma parte a lunii, devine tentantă o pasiune interzisă.

SĂNĂTATE: Încercați să nu vă extenuați până pe 6. Energia începe să revină din 11.

RAC

Mintea vă poate juca feste

Dacă vă doriți o ieșire plăcută cu mai mulți prieteni, orga­ni­zați-o în preajma lunii pline din data de 9. E aproape sigur că veți da de mâncare bună, dacă ieșiți la vreun restaurant, sau că dvs. vă vor reuși bucatele mai bi­ne ca oricând, dacă vă de­ci­deți să îi invitați acasă. Evitați disputele cu ru­dele de gradul doi și trei, dacă le includeți printre in­vitați. Co­municarea cu per­soa­nele din stră­inătate merge ca vai de ea până pe 4, inclusiv. Nu vă bazați pe eloc­vența dvs., mai ales în scris, căci mintea vă poate ju­ca feste. Dacă aveți de trimis un me­saj important, rugați înainte pe ci­neva neutru să-și dea cu părerea. Inspi­rația vă revine în forță pe 17.

BANI: Luați hârtiile sau docu­mentele virtuale din ur­mă, de preferință înainte de 5 și 11, ca să nu vă treziți cu impuneri ino­por­­tune. Încercați să rezolvați ches­tiu­nile bănești înainte de 11 și ac­țio­nați până pe 16. Severul Saturn vine cu bilanțul pe 23.

CARIERĂ: E bine să adân­ciți re­lațiile de pri­etenie cu femeile în poziții de autoritate, până pe 5 inclu­siv.

DRAGOSTE: În cuplurile care au mai ră­­­mas în picioare în urma so­li­citărilor din ultimii ani, at­mos­fera se poate împrospăta, even­tual cu aju­torul prietenilor și rudelor, mai ales în preajma datelor de 9 și 29.

SĂNĂTATE: Duceți lipsă de energie până pe 11, dar din 5, în ciuda slăbiciunii, miș­cările pot deveni repezite.

LEU

Energie abundentă

Simțiți nevoia să evadați din co­tidian, din rutină sau… din țară. Până pe 5 vă priesc în mod special spec­tacolele bune, concer­te­le sau legăturile de prietenie cu persoane din alt mediu ori altă țară. Din 20, vă ten­tează mai degrabă călătoriile lungi, sau măcar niște city-break-uri. Doriți să vă faceți remarcați, dar nu e cazul să vă străduiți să atrageți cu orice preț atenția asupra dvs. Acest risc este pregnant pe 24 și 25.

BANI: Urmăriți cu atenție in­terac­țiunile dvs. bancare, ve­ri­ficați până pe 4 dacă nu s-au strecu­rat cumva greșeli. Dacă nu descurcați ițe­le acum, va fi mai greu să le depis­tați. O afacere care pare ideală și se ivește în preajma datei de 8, se poate dovedi clădită pe nisipuri mișcătoare.

CARIERĂ: Din 6 încolo, diplo­mata și creativa Venus vă netezește calea către o promovare. Notați-vă neapărat ideile originale, care vă vin în minte, în special în preaj­ma zilei de 9. S-ar putea ca pu­nerea lor în practică să vă pro­pul­seze mai sus decât ați bănui.

DRAGOSTE: E posibil ca re­lația de cuplu să penduleze înainte și înapoi, între 5 și 16, cu 11 ca zi de criză. Puteți avea de ales între cineva din tre­cut și actualul partener. Începând din 23, Saturn nu vă va mai permite să oscilați.

SĂNĂTATE: Dispuneți de o ener­gie abundentă. În a doua parte a lunii pot ieși la iveală infecții latente la nivelul capului sau al siste­mului urogenital.

FECIOARĂ

Comunicări alandala

Contactele dvs. cu străinătatea de după 5, dar mai ales în preaj­ma lui 9 și 29, vă pot schimba, la propriu, perspectiva asupra exis­tenței. E posibil să întâlniți pe cineva (fizic sau online), care să vă pro­voa­ce adevărate revelații. Ori poate fi vorba despre o lectură care să vă pună pe gânduri și să vă des­chi­dă pofta să aprofundați anumite subiec­te. Prieteniile pe care le legați acum pot avea un impact deosebit de pu­ternic asupra mentalului dvs. dar nu sunt neapărat de durată.

BANI: Asociatul dvs. de afaceri vă poate aduce niște bani în firmă sau poate atra­ge un nou partener.

CARIERĂ: Comuni­ca­rea cu co­­legii ori colaboratorii dvs. merge alandala, în­tre 5 și 11. Aveți grijă să reparați relațiile de mun­­că între 12 și 16, altfel ele pot deveni reci și formale.

DRAGOSTE: Să nu treceți ușor peste reproșurile par­­­tenerului de cuplu. Chiar dacă se victimizează (în opinia dvs.) ar putea avea dreptate. O aven­tură ne­așteptată în preajma lui 9 nu prea are viitor, mai de durată se anun­ță cea care poate debuta în ultimele zile ale lunii.

SĂNĂTATE: Fiți atenți, între 5 și 11, dacă practicați sporturi ce solicită îndeosebi gam­be­le și gleznele. Oasele, mai ales ge­nun­­chii, pot de­veni o pro­blemă din 23.

BALANȚĂ

Spor în afacerile de familie

Nu vă prea simțiți în apele dvs., până pe 5, căci pla­neta dvs. guvernatoare se află taman în semnul opus și nu aveți mare încredere în farmecul dvs. Dar lucrurile se schimbă destul de radical, odată ce Venus părăsește Berbecul și intră, pe 6, în Taur. De acolo, micul benefic vă subliniază magnetismul personal și vă atrage nu doar bunăvoința altora, ci și accesul la resursele lor. Relațiile de familie se aprofundează către finele lunii, când ar fi indicat să vă vizitați familia sau să îi chemați pe cei dragi în vizită la dvs.

BANI: Pe parcursul acestor întrevederi, veți putea găsi, fie o modalitate cât se poate de productivă de-a pune la treabă niște resurse familiale, posibil o moștenire. Dacă vă decideți să porniți o afacere de familie acum, profiturile pot fi consistente .

CARIERĂ: La începutul lunii, probleme casnice ori familiale nu vă lasă să vă con­cen­trați cum trebuie. Plus că până pe 4 pot să apară o seamă de neînțelegeri cu colegii. Vă reveniți din 17, dar aveți tendința de-a vă plânge cam mult.

DRAGOSTE: Cineva din trecut vă poate da târcoale, între 5 și 11, și s-ar putea să nu știți ce să faceți. Nu vă grăbiți cu decizia, veți vedea mai clar situația din 23.

SĂNĂTATE: La început de lună sunteți într-un deficit serios de energie. Începeți să vă recuperați treptat forțele, din 17 încolo.

SCORPION

Vă iese norocu-n drum

Planificați-vă cu grijă drumurile zilnice. Unele dintre deplasările dvs. cotidiene pot marca o schimbare majoră a vieții dvs. Vă puteți găsi față-n față cu personaje de forță, a căror sim­patie și susținere să o câștigați. Sau dacă dvs. înșivă sunteți o persoană influentă, veți avea posibilitatea să adunați în jurul dvs. persoane alături de care simțiți că puteți realiza multe. În familie, în schimb, pot apărea altercații între 5 și 11, probabil cu cei mai tineri din familie, care au idei radical diferite de ale dvs. Clarificările necesare pot avea loc între 12 și 16, dar dacă nu duc la o împăcare și un consens sau la stabilirea unor re­guli, din 23 se poate produce o înstrăinare.

BANI: Țineți-vă departe de jocurile de noroc, până pe 4. Ulterior ar fi indicat să faceți reparații prin casă, mai ales dacă e afectată rețeaua electrică.

CARIERĂ: Sunteți liantul echipei de la ser­viciu, până pe data de 5.

DRAGOSTE: Pe cât de aiurea decurge co­mu­nicarea cu persoana iubită, până pe 4 inclusiv, pe atât de intensă poate fi fuziunea emoțională din jurul datei de 9. Dar ceva nu e așa cum trebuie. Perechile o duc bine, din 6, în special dacă socializează mult sau ies des împreună.

SĂNĂTATE: Sunteți mai lenevoși, până pe 5, dar beneficiați de energie de bună calitate și vă face bine să vă destindeți.

SĂGETĂTOR

Vise de putere

Vă puneți multe întrebări legate de putere. De obi­cei, puterea la care aspirați este puterea exem­plului personal, adică vă place să oferiți repere mo­rale celor din jur. Sau repere privitoare la ni­velul de cunoaștere ori educație. Iată însă că acum vă descoperiți apetența pentru alt fel de putere. În preajma datei de 9 sau în cea de-a doua parte a lunii, s-ar putea să vi se ofere, sub o formă sau alta, accesul la alt gen de putere. E o armă cu două tăișuri, gândiți-vă bine ce doriți să faceți cu ea, puteți să faceți și mult bine (dacă nu deveniți obsesivi în legătură cu o cauză sau un ideal) sau să vi se urce la cap.

BANI: Energiile planetare se combină de așa manieră, încât puteți să vă îmbogățiți literalmente peste noapte. 28 și 29 sunt zilele cele mai ofertante. Nu e vorba despre bunăstare, ci despre bogăție în adevăratul sens al cuvântului.

CARIERĂ: Felul în care înțelegeți să lucrați cu colaboratorii vă câștigă respect și simpatie, din 6 încolo. În prejma lui 9, e posibil să găsiți o soluție originală ori să faceți chiar o invenție, care vă va pune în evidență.

DRAGOSTE: De Mărțișor și până pe 5 in­clusiv există posibilitatea de-a în­cepe o dulce poveste romantică. Nu e obli­ga­toriu să fie pe viață, e mai degrabă ceva de sezon.

SĂNĂTATE: Într-o formă deosebit de bună vă puteți afla pe 8 și pe 9.

CAPRICORN

Energii covârșitoare

Martie s-ar putea dovedi o lună de referință în viața dvs. Aveți de gestionat niște energii de o forță covârșitoare, pornind de la Pluton, numit și „planeta puterii”, Saturn, autoritarul șef al zodiei dvs., Jupiter, cel cu prestigiul și șansa, precum și Marte, în formă mare în Capricorn. Până pe 23, când Saturn vă părăsește pentru circa trei luni, vă pu­teți asuma acest cocktail exploziv, luând decizii ma­jore în privința vieții personale. Saturn v-a im­pus restricții frustrante, din decembrie 2017, dar acum se dă la o parte. Be­ne­ficiați de șanse. Ale­ge­rile dvs. vor determina cine veți deveni pentru restul vieții dvs.

BANI: Între 5 și 11, dar mai ales pe 11, ar fi bine să vă faceți un bilanț general, ca apoi, între 12 și 16, să vă puneți actele financiare în ordine. Începând din 23, vă puteți propune un pro­gram de economii.

CARIERĂ: Vă luați îndatoririle și mai în serios ca de obicei, procedați cu rigoare ști­in­țifică, dar păstrați mintea deschisă. Asta vă atra­ge respect și șanse, în special în ultimele zile ale lunii.

DRAGOSTE: Situații greu de controlat grevează cuplurile la început de lună, dar din 23 vă detașați.

SĂNĂTATE: Pielea și genunchii pot genera probleme, mai ales pe 4.

VĂRSĂTOR

Tratați-vă afecțiunile cronice

La început de lună nu puteți conta pe efi­ciență în comunicare, cel puțin între 5 și 11. Ideile dvs. sunt fragmentare sau incomplete. Dacă aveți de ales, planificați-vă întâlnirile sau scrieți e-mail-urile importante între 12 și 16. Apoi bene­fi­ciați de un răgaz, până pe 23, pentru a vă pregăti de intrarea lui Saturn în semnul dvs. Acest eve­ni­ment se întâmplă în viața fiecăruia, o dată la circa 30 de ani. El v-a testat din decembrie 2017 limitele în privința adversităților, pe care nu ați avut cum să le contracarați. Acum vă supune unui test al răb­dării și perseverenței care depinde de dvs. și mai puțin de circumstanțele exterioare. Examinați-vă ca pe un proiect sau un experiment. Ce ar fi de îmbunătățit? De corectat?

BANI: Evitați să semnați documente fără a le fi citit atent, până pe 4. În preajma da­tei de 9, s-ar putea să fiți seduși de un proiect prea frumos ca să fie adevărat. Verificați informațiile.

CARIERĂ: Luna aceasta puteți depista duș­manii dvs. ascunși și le puteți con­tracara acțiunile, mai ales pe 28 și 29.

DRAGOSTE: Nu prea aveți răbdare în dis­cu­țiile cu partenerul, între 5 și 11, dar deveniți concilianți între 12 și 16. Din 23, Sa­turn vă aplică o mască de răceală.

SĂNĂTATE: Ar fi bine să vă ocupați serios de tratarea afecțiunilor dvs. cronice.

PEȘTI

Nevoia de dragoste vă poartă pe direcții greșite

Până pe 4, se poate să fiți și dvs. uimiți de ce vă iese pe gură. De vină este probabil Mercur retrograd în semnul dvs., care încearcă im­po­sibilul: să le facă pe plac tu­turor. Deci, ar merita să faceți efortul de-a nu face promisiuni, pe care cel mai probabil că nu aveți cum să le onorați. Fo­losiți cu în­credere expresii cum ar fi: o să încerc, mă străduiesc și adăugați pe final un „dar nu promit”. În preajma datei de 9, veți dori probabil să salvați toate persoanele care vă ies în cale. În­tre­barea care se impune e dacă o faceți ca să vă sim­țiți dvs. bine ori de dra­gul celor necăjiți? Pe 17, Mercur reintră în semnul dvs., vă limpezește min­tea și vă ajută să răs­pun­deți la întrebarea de mai sus.

BANI: Banii vin fără probleme, dar nu cu ghiotura.

CARIERĂ: Dvs. aveți talentul de-a intra pe sub pielea șefilor și a merge uneori la minima rezistență, dar dacă veți comite greșeli între 5 și 16, nu prea mai ține. Vă veți da seama din 23 încolo că șefii au devenit mult mai exigenți.

DRAGOSTE: Se poate ca nevoia de dragoste să vă ducă în direcții pe care să le regretați ulterior, dacă vă legați la cap fără să vă doară până pe 4. În jurul datei de 9, puterea dvs. de seducție e atât de mare, încât vă e greu să vă opriți la o singură persoană…

SĂNĂTATE: Ritmul veghe somn lasă serios de dorit, până pe 11. La fel și circulația venoasă în gambe.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian