Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Ce pot face pentru refacerea florei intestinale?” (Răspuns pentru MARIA – Timişoara, F. AS nr. 1168)

Refacerea florei intestinale se rezolvă prin die­tă selectivă. Nu se consumă la în­ceput decât suc de morcovi (de patru ori pe zi), apoi se introduce și suc de cartofi cruzi. Cantitatea băută este în funcție de tole­ranță. După câteva zile (dacă scau­nele dia­reice s-au rărit), se consumă zeamă de tă­râțe opărite, orez fiert, la care se adaugă tărâ­țele rezultate de la zeamă, iaurt crud de o zi (din lapte nefiert, de la țărani). Acest regim se ține o lună, până la refacerea com­pletă a florei intestinale. Ne­ce­sarul de fier din organism se asigură din ceai de urzică (2-3 căni pe zi, dintre care una este îndul­cită cu miere), pre­cum și din spanac (1/4 kg zilnic) consumat crud, sub formă de salată de crudități acri­tă cu lămâie. Sănătate!

FLORICA – Hunedoara

„Cum pot ameliora simptomele reumatismului articular acut?” (Răspuns pentru CORNEL – Bucureşti, F. AS nr. 1260)

De trei ori pe săptămână procedați în felul următor: faceți rost de salcie pletoasă, ramuri fra­gede, cât cuprindeți de două ori cu mâna. Într-o căldare de plastic de 10 litri cufundați salcia dis de dimineață. Seara, mutați-o înmuiată într-o altă căldare și opăriți-o cu 10 litri de apă. Lăsați-o să stea vreme de 5 minute, apoi turnați în cada din baie apa rece în care a stat salcia și apa fierbinte din care scoateți salcia afară. Apa care rezultă trebuie să fie călduță. Intro­du­ceți apoi păr­țile dure­roase ale corpului în baie sau chiar întregul corp. După ce ieșiți afară, aplicați pe lo­cu­rile bolnave rămurelele fierte de salcie. Cu răbdare și cu cre­din­ță în Dumnezeu veți scăpa de suferințele care vă încearcă.

PAVEL P.

„Am dureri de ficat după colecistectomie” (Răspuns pentru IULIANA B., F. AS nr. 1315)

1. Vă recoman­d să mergeți în stațiunea Olănești, aproape de Râm­nicu-Vâlcea, care este renumită pen­tru izvoarele pe care le are, indicate atât în tratarea bolilor digestive, cât și pentru afecțiunile la fiere și ficat. Până atunci, beți în fiecare di­mineață un ceai călduț, făcut din ur­mătoarele plante: coada-șorice­lu­lui, sunătoare, gălbenele, mentă. Se con­sumă pe sto­macul gol, apoi stați cul­cată pe partea dreaptă timp de 30 de minute. Dum­nezeu să vă ajute pentru refacerea să­nă­tății și să scă­pați de durere!

IOANA – Lugoj, jud. Timiș

2. Stimată d-nă, vă recomand o rețetă foarte simplă, care mie mi-a fost de ajutor. E adevărat, eu nu m-am operat, dar am calculi la vezica biliară de circa 20 și ceva de ani și, bineînțeles, dischi­nezie biliară, care îmi dădea dureri de cap, amețeli și senzație de vomă.

Rețeta este urmă­toarea: într-un litru de ulei de măsline sau de floarea-soarelui se pun la macerat circa 3-4 buchete de sunătoare (numai florile) și se lasă o lună de zile. Uleiul devine roșcat la cu­loare. Se strecoară, se stoarce bine sunătoarea, iar lichidul se pune într-o sticlă cu gura mai mare. Se ia din uleiul respectiv o lingură mare, pe stomacul gol, în fie­care dimineață (permanent). Eu folosesc această rețetă de circa un an de zile și nu mai am niciun fel de probleme. Mănânc orice: ceapă, usturoi, var­ză, și nu mai știu ce este durerea de cap sau sta­rea de vomă, deși am pietre la vezica bi­liară. Uleiul de sunătoare este ideal și pen­tru cei care au ulcer. Ba chiar mai mult, fratelui meu, după acest trata­ment i-au dispărut punctele de colesterol pe care le avea la ochi. Vă doresc multă sănă­tate! (Dacă nu găsiți flori de sunătoare proaspete, cum­părați flori uscate, de la plafar.)

ADRIANA F. – București

„Mă trezesc în fiecare dimineaţă cu ochii umflaţi” (Răspuns pentru VICTOR L. – Bucureşti, F. AS nr. 1342)

1. Și eu am avut probleme si­milare cu ochii, dar le-am rezolvat cu o rețetă găsită în F. AS: com­pre­se de infuzie de mușețel și al­bă­stre­le. La o cană de apă clocotită se adau­gă o linguriță de mușețel și o linguriță de albăstrele. Se aco­peră vasul pentru 10-15 minu­te, apoi se strecoară și se fo­losește în decursul unei zile. Se pun comprese (din va­tă sau tifon) cât mai des posibil. La mine a dat rezul­tate în mai puțin de o săptămână.

LIVIA P. – București

2. Cataplasmele de cartofi cruzi așezate pe pleoape (se rad cartofii pe răzătoarea mică și se așază pe un ti­fon) sau ungerea pleoapelor cu suc de țelină de mai multe ori pe zi sunt bune mijloace de înlăturare a ede­melor.

GABRIELA – Arad

„Mama suferă de migrenă în ciorchine” (Răspuns pentru ANDREEA S., F. AS nr. 1360)

Pentru durerile de cap, vă sfătuiesc să dați două rădăcini de hrean pe răzătoarea mică. Pasta obți­nută o puneți într-un borcan de 500 g și o acoperiți cu oțet de mere cu miere. Se lasă la macerat vreme de trei zile, agitând din când în când borcanul. A patra zi, filtrați printr-un tifon oțetul într-o sticlă. Masați-vă cu el capul și ceafa, de două-trei ori pe zi. Seara, din hreanul stre­curat – pe care nu-l arun­cați, ci îl țineți la frigider – luați apro­ximativ două linguri, îl puneți într-un tifon pe care îl aplicați pe frunte, legân­du-vă pe dea­supra cu o basma. În cazul când simțiți că vă arde, îl clătiți cu pu­țină apă rece, apoi îl puneți la loc. Îna­inte de aplicarea hrea­nului, ungeți-vă pe frunte cu alifie de gălbenele.

PAULA – Slatina

„Am un lipom gigant care recidivează” (Răspuns pentru CATRINA, F. AS nr. 1261)

În astfel de cazuri, doctorul D.C. Jarvis propune ca de trei ori pe zi să se aplice pe locul cu pricina ulei de ricin și să se maseze ușor, cu degetul, pentru ca uleiul să pă­trundă mai repede. După trei săptămâni, în locul unde a fost lipo­mul va rămâne o piele netedă, fără să fi lăsat vreo urmă. Acest tratament este recomandat și pentru negi, alunițe sau așa-zisele „pete de ficat”.

N. S. – București

„Se poate vindeca mastoidita cronică?” (Răspuns pentru SILVIA – Vaslui, F. AS nr. 1263)

Iată câteva sfaturi care vă vor fi de fo­los. Se curăță urechea atât cât este posibil, dar cât mai bine, cu vată înmuiată într-o in­fuzie concentrată din gălbenele și mu­șe­țel, seara înainte de culcare. Apoi se pune în ureche un amestec din trei pică­turi ex­tract moale de propolis și șase picături ulei de măs­line, fo­losind o pipetă. Tra­ta­mentul se poate face și în familie, dar și de me­dicul ORL-ist (la domi­ciliu). După introducerea pică­tu­rilor, se stă cu capul pe per­nă circa o jumătate de oră, pe cea­laltă ure­che. Apoi se stă circa 15 minute culcat pe ure­chea bolnavă (protejați fața de pernă, pentru că nu o veți mai pu­tea albi vreodată). Dimineața, ure­chea se curăță cât se poate de bine și peste zi se va purta un tampon de vată îm­bi­bat într-o infuzie foarte concen­trată de găl­benele și mu­șețel – circa 5 ml, în care se pun, când este călduță, trei pică­turi tinc­tură de pro­po­lis. În 7-10 zile, rezulta­tele vor fi de ex­cepție.

VIRGIL ONIGA – Aiud

„Am un polip pe uretră şi nu vreau să mă operez” (Răspuns pentru ALEXANDRA M., F. AS nr. 1374)

Cât sunt încă mici, polipii pot fi extirpați cu aju­torul apa­ra­turii moderne din spitalele de chi­rurgie, in­ter­venția fiind rela­tiv ușoară. De regulă, în această fază nu apar complicații. Pe măsură ce timpul trece, polipii se dezvoltă cu un risc de cancerizare sporit, ce dă posi­bi­li­tatea unor forme de metastaze. Vă sugerez să ac­țio­nați cât mai repede posibil și să acceptați o intervenție chirur­gicală.

MARIANA MARIAN – Cluj-Napoca

„Fisura anală mă face să sângerez la fiecare scaun”(Răspuns pentru CAMELIA, F. AS nr. 1398)

Vă recomand soluția mea pentru rezolvarea con­stipației:

* Dimineața, pe stomacul gol, beți 250 ml apă călduță + 1 linguriță miere + zeama de la 1/2 lă­mâie.

* După 30-40 de minute, încălziți cu dușul cald anusul până începeți să evacuați.

Eu am 87 de ani și am reușit să rezolv pro­ble­ma constipației. Multă sănătate!

NICOLAE

„Cum poate scăpa de hemangiom un copil de 4 ani?”(Răspuns pentru FLORINA D., F. AS nr. 1402)

În cazul unui hemangiom, se unge locul cu suc proas­păt de gălbenele (obținut din flori date prin mașina de tocat sau stoarse în centrifugă) de mai multe ori pe zi. Noaptea se unge cu bitter suedez, apoi se dă cu alifie de gălbenele.

Un alt remediu constă în 2 linguri de tămâie bună (nefalsificată), mărunțită fin, 2 linguri de cea­­ră de albine dată prin răzătoare care se ames­tecă bine cu 6 linguri ulei de măsline. Se pun pe baie de aburi până se topesc. Se amestecă cu o spa­tulă de lemn, până capătă consistența unei creme de față. Dacă este tare, se mai pune puțin ulei și se lasă iar pe foc. Se unge locul afectat, se aplică un tifon steril și un leucoplast. Nu se umblă la pansa­ment 24-48 de ore. Se face o pauză de 2 zile și se re­petă procedura, până la dispariția hemangio­mului.

De asemenea, se mai poate folosi tinctura din frunze de cedru sau uleiul esențial de chiparos. Se pot pune și comprese zilnic, folosind infuzii din flori de lavandă, flori (proaspete) de gălbenele, trei-frați-pătați sau nalbă de cultură, sau comprese (de trei ori pe zi) din suc de ceapă amestecat cu ulei de măsline și o cataplasmă aplicată săptă­mâ­nal cu frunze tocate de pătrunjel verde. Multă să­nătate!

CRISTINA R. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian