
• Zilele de iarnă și-au pus amprenta asupra înfățișării noastre: ten palid, păr mat, decolteu ofilit… Sub lumina crudă a primăverii, defectele se văd ca sub lupă. Singura soluție: să îndreptăm ce se poate, acordându-ne mai multă atenție •
Prima urgență: măștile corporale integrale, eficiente și ușor de aplicat.
Important: indiferent dacă le cumpărați sau dacă le faceți acasă, măștile se aplică numai pe pielea curățată în prealabil. Iar pentru ca succesul să fie garantat, puneți peste masca aplicată un tifon înmuiat în apă călduță ori o folie de plastic.
Măști pentru picioare – sunt o binefacere pentru pielea deshidratată. Ungeți-le cu o cremă grasă, masați-o bine în piele, apoi înfășurați strâns tălpile și gleznele într-o folie de plastic. Așezați picioarele pe un scaun mai înalt sau pe o pernă și stați așa 15 minute sau toată noaptea.
Măștile pentru spate – sunt dezinfectante, antiinflamatoare și regularizează sebumul. Iată o rețetă pe care o puteți prepara și dvs.: puneți pe rând într-un castron 60 ml ulei de soia, 30 ml ulei de măsline, o linguriță cu ceai de mușețel și 6 linguri cu făină de ovăz și amestecați-le bine. Întindeți masca – cu o pensulă – pe spate și lăsați-o să acționeze 20 de minute. Îndepărtați-o apoi frecându-vă pe spate cu mișcări circulare și clătiți-vă cu apă călduță. Măștile cu argilă sunt la fel de eficiente. Argila conține substanțe minerale esențiale, cum ar fi zincul și siliciul, care stimulează oxigenarea celulelor și elimină în ritm rapid impuritățile. Se prepară o pastă din 2 linguri de praf de argilă cu apă. Se întinde pe spate și se lasă să se usuce. După 20 de minute se îndepărtează sub duș.
Mască pentru decolteu și sâni – se prepară din 4 linguri argilă, 4 lingurițe miere lichidă și 6 linguri ceai de mușețel. Netezește și curăță pielea sensibilă din această zonă în doar 15 minute. O alternativă rapidă: o cremă universală aplicată pe decolteu în strat mai gros și pe care o acoperiți ulterior cu o folie de plastic, pentru ca grăsimea să pătrundă mai bine.
Mască pentru îngrijirea și regenerarea părului – acționează perfect dacă o aplicați pe păr și după aceea vă legați la cap cu un prosop încălzit. Amestecați un gălbenuș de ou cu o lingură cu ulei de măsline și o linguriță cu suc de lămâie. Aplicați produsul obținut pe părul spălat și clătit. Lăsați să acționeze 30 de minute, apoi spălați-vă și clătiți-vă din nou.
Masca de primăvară pentru ten – dacă ați depășit vârsta de 25 de ani, aplicați o dată pe săptămână o mască regeneratoare cu flori de nalbă. Opăriți o mână de flori de nalbă cu 250 ml apă clocotită (ar fi ideal să folosiți apă de ploaie), lăsați să se infuzeze 10 minute, apoi strecurați lichidul. Amestecați în el o lingură cu miere polifloră, înmuiați un tifon și aplicați-l pe față vreme de 30 de minute. Puneți deasupra o folie de plastic, să împiedice evaporarea.