Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Măști de primăvară

Foto; Shutterstock

• Zilele de iarnă și-au pus amprenta asupra înfățișării noastre: ten palid, păr mat, decolteu ofilit… Sub lumina crudă a primăverii, defectele se văd ca sub lupă. Singura soluție: să îndreptăm ce se poate, acordându-ne mai multă atenție •

Prima urgență: măștile cor­po­rale integrale, eficiente și ușor de aplicat.

Important: indiferent dacă le cum­­­părați sau dacă le faceți acasă, măș­tile se aplică numai pe pielea curățată în prealabil. Iar pentru ca succesul să fie garantat, puneți peste masca apli­cată un tifon înmuiat în apă călduță ori o folie de plastic.

Măști pentru picioare – sunt o bi­nefacere pentru pielea deshidratată. Un­geți-le cu o cremă gra­să, masați-o bine în piele, apoi înfă­șurați strâns tăl­­pile și gleznele într-o fo­lie de plas­tic. Așe­zați pi­cioa­rele pe un scaun mai înalt sau pe o pernă și stați așa 15 minute sau toată noap­tea.

Măștile pentru spa­te – sunt dezin­fectante, antiinflamatoare și regu­lari­zează sebumul. Iată o rețetă pe care o puteți pre­para și dvs.: puneți pe rând într-un castron 60 ml ulei de soia, 30 ml ulei de măsline, o lingu­riță cu ceai de mușețel și 6 linguri cu făină de ovăz și ames­teca­ți-le bine. Întindeți masca – cu o pensu­lă – pe spate și lăsați-o să ac­ționeze 20 de minute. Îndepărtați-o apoi fre­cân­du-vă pe spate cu mișcări cir­cu­lare și clătiți-vă cu apă călduță. Măș­tile cu argilă sunt la fel de efi­ciente. Argila con­ține substanțe mi­nerale esențiale, cum ar fi zincul și siliciul, care stimu­lează oxigenarea celulelor și elimină în ritm rapid impuritățile. Se prepară o pastă din 2 lin­guri de praf de argilă cu apă. Se întinde pe spate și se la­să să se usuce. Du­pă 20 de mi­nu­te se în­depăr­tează sub duș.

Mască pentru decolteu și sâni – se prepară din 4 linguri argilă, 4 lingurițe miere lichidă și 6 lin­guri ceai de mu­șețel. Netezește și curăță pielea sensibilă din a­ceastă zonă în doar 15 minute. O alternativă ra­pi­dă: o cremă uni­versală aplicată pe de­colteu în strat mai gros și pe care o acoperiți ulterior cu o folie de plastic, pentru ca grăsimea să pătrundă mai bine.

Mască pentru în­gri­jirea și rege­ne­ra­rea părului – ac­țio­nea­ză perfect dacă o aplicați pe păr și după aceea vă le­gați la cap cu un prosop în­călzit. Amestecați un găl­­benuș de ou cu o lin­gură cu ulei de măsline și o linguriță cu suc de lă­mâie. Apli­­cați produsul obținut pe părul spă­lat și clătit. Lăsați să acționeze 30 de mi­nute, apoi spă­la­ți-vă și clătiți-vă din nou.

Masca de primăvară pentru ten – dacă ați depășit vârsta de 25 de ani, aplicați o dată pe săptă­mână o mască regeneratoare cu flori de nalbă. Opăriți o mână de flori de nalbă cu 250 ml apă clocotită (ar fi ideal să folosiți apă de ploaie), lăsați să se infuzeze 10 minute, apoi stre­curați li­chidul. Ames­tecați în el o lingură cu miere polifloră, înmuiați un tifon și aplicați-l pe față vreme de 30 de minute. Puneți deasupra o folie de plastic, să împiedice evapo­rarea.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian