Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Boli meteo

• Schimbările bruște și mari de temperatură și presiune atmosferică atacă, în primul rând, inima. Una dintre urmări este aritmia, care duce ușor la atacuri de panică. Ajutați-vă cu rețete populare, dar sigure •

* Reducerea cantității de alimente care conțin proteine animale: carne, grăsimi.

* Consumați cât mai des struguri, miere de albine și produse marine (pește, alge etc.).

* Obligatoriu se vor face plimbări, de cel puțin o oră pe zi. Efectul cel mai mare îl are mersul energic, cu viteza de 5 km pe oră. Plimbările trebuie să se desfășoare pe trasee lipsite de poluare (în afara orașelor); se va respira numai pe nas. În timpul plimbărilor nu trebuie să vă gândiți la problemele personale. Trebuie să admirați natura și să vă închipuiți cum corpul devine mai sănătos și mai puternic cu fiecare inspirație.

* La debutul unei crize de inimă trebuie găsită, în primul rând, o poziție a corpului în care durerile sunt minime. Uneori, criza poate dispărea dacă bolnavul se apleacă brusc sau se așează pe vine, sau dacă inspiră adânc, ține aerul în piept și își încordează în acest timp toți mușchii (mușchii mâinilor, ai picioarelor, ai abdomenului etc.). Fiecare bolnav poate găsi poziția cea mai convenabilă pentru el.

* Un acces puternic de aritmie poate fi oprit cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. O jumătate de linguriță cu bicarbonat se dizolvă în jumătate de pahar cu apă și se bea.

* Un pahar cu hrean tocat se amestecă cu un pahar cu apă fiartă și răcită, și se lasă timp de 36 de ore acoperit. Periodic se agită sau se amestecă compoziția. Se strecoară apoi zeama printr-un tifon, într-un borcan mai mare, și se amestecă cu un pahar cu suc de morcovi, un pahar cu suc de sfeclă și un pahar cu miere de albine. Se consumă câte o lingură, de trei ori pe zi, înainte de masă.

* Se scoate miezul din 20 de sâmburi de caise, se pisează bine și se amestecă cu 0,5 kg lămâie tocată, și 0,5 kg de miere de albine. Se consumă înainte de masă câte o lingură, dimineața și seara.

* Tinctura de gălbenele (calendula) se găsește în farmacii. Se picură 20 de picături pe o bucată de zahăr și se consumă la două ore după masă. Dacă preparați tinctura de gălbenele acasă, la 0,5 l de țuică se pun 50 g de flori de gălbenele și se lasă la macerat timp de 10 zile.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian