Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut tratament și regim alimentar pentru boală de rinichi și diabet”

Foto: Shutterstock

Stimată redacție, am vârsta de 73 de ani și sufăr de diabet zaharat tip II, de 18 ani fac tra­tament cu insulină, și o boală gravă de rinichi, stadiul III B. Analizele arată în felul următor: acid uric 8,3, uree – 123, crea­tinină – 1,68, colesterol – 260, trigliceride – 299. Cum aflu cât de afectați sunt rinichii? Ce tratament este indicat și ce regim alimentar trebuie să respect?

Primăvara să vă insufle în su­flete căldură, bucurie, multă să­nătate. Dumnezeu să vă ajute în tot ce vă doriți,

S.P. – Fălticeni, jud. Suceava

„Mi se usucă gura în timpul nopții și am multiple alergii”

Sunt un bătrân dintr-un azil, și alte posibilități să consult un medic nu am, în afară de dumnea­voastră. Am mare spe­ranță în cititorii care au avut și ei probleme și care mă pot sfătui. Nu mai suport nici medicamentele nenumărate pe care le iau, așadar sunt deschis la sfaturi de trata­mente naturiste.

Iată problemele mele:

* De la o vreme, de 4-5 luni încoace, am observat că mi se usucă gura permanent pe tim­pul nopții. Sufăr de multe boli, am luat multe medicamente (mai iau doar pentru prostată și laxative), poate fi un efect al lor, dar poate îmi dați un sfat. Toată noaptea trebuie să beau câte o gură de apă, altfel nu pot.

* Am nevoie de un medicament care să tra­teze alergiile multiple, în condițiile în care am și intestin iritabil.

Vă mulțumesc,

G. G. – Pucioasa

„Cum se vindecă salazionul pleoapei inferioare?”

Dragă redacție, am 78 de ani și am o proble­mă de sănătate: salazion al pleoapei inferioare ASC (urcior). Fac tratament cu unguent, dar nu îmi trece. Îi rog pe cititorii revistei care s-au con­fruntat cu așa ceva să mă ajute și pe mine.

Doresc celor de la revistă multă sănătate și să o țină tot așa, cu fapte bune.

CONSTANTIN – Cugir, jud. Alba

„Caut tratament pentru vertebre tasate”

Am încredere în sfaturile de sănătate pe care le dați, de aceea apelez la dvs. De câțiva ani am vertebre tasate la în­treaga coloană. Deși am făcut tratament cu Celadrin, Robo­flex, Genacol și fizioterapie, în continuare am dureri mari și nici să respir normal nu pot. Mă dor toți mușchii, nu mă pot concentra să scriu câteva rân­duri, fac vâ­nătăi extrem de ușor. Iată câteva dintre medica­mentele pe care le iau: Atacand, Hebilet, Trom­­bex, Nitromint, Ser­mion, Caviton, Euthy­rox, Exelon, Omeprazol. Din cauza atâtor pastile, am și o diaree care mă epuizează (se pare că am și o intoleranță la lactoză și gluten, con­ținute de unele din me­dicamente).

Îi rog pe specialiștii revistei sau pe cititorii ei să îmi recomande o metodă de tratament pen­tru problemele coloanei. Vă mulțumesc,

M. V. – Timișoara

„La fiecare 3-4 zile mă umflu la față”

Dragă redacție, am 42 de ani și acum câteva luni au început să mi se umfle pleoa­pele și să mă mănânce. La indicația medi­cului derma­tolog, am făcut tratament cu Kana­micină sulfat H, Clari­tine, Alerid, Aerius, Flonidan, Telfast, luate în diferite com­binații, în urma cărora um­flătura și mân­­cărimea cedau, dar pielea începea să de­vină maro­nie și să se descua­meze. Apoi, am început să mă umflu și la față. Am arsuri pu­ter­nice și simt ne­voia să beau multe lichide și să țin ceva rece pe față. Simpto­mele mă țin cam o jumătate din zi, mai ales dimi­neața, și se repetă la trei-patru zile, apoi arsurile dispar, dar fața rămâne la fel de um­fla­tă. Am făcut tratament cu Hidrocortizon și Pred­­ni­son și am ținut un regim ali­men­tar foarte sever, fără sare. Am respectat cu sfin­țe­nie tra­tamentul și regi­mul, dar am aceleași reacții. Am fă­cut toate analizele, dar sin­gu­ra analiză care a ieșit din va­lorile normale a fost amilazemia (136 față de val. maximă 95). Me­dicii nu știu ce să-mi mai prescrie, nici nu-mi pot pune un diag­­nos­tic. M-aș bucura foarte mult dacă cineva ar putea să-mi dea un sfat. Cu mul­țumiri,

CAMELIA S. – Galați

„Când nu mănânc, mi se face foarte rău”

Dragă redacție, de aproape un an, viața mea a devenit un chin, și asta pentru că dacă nu mănânc la 3-4 ore, mi se face rău. Dimineața, la ora 7, mănânc 2-3 felii de pâine pră­jită cu unt, un ou fiert, o cană cu ceai. Dacă cel târziu la ora 10 nu mănânc din nou, începe să îmi tre­mure cor­pul, am dureri de cap, amețeli și o sta­re de leșin. Cum mănânc, îmi revin. La serviciu nu pot să iau pauză de masă când vreau și nici nu pot să-mi păcălesc corpul cu un biscuite sau un măr. Trebuie să mă­nânc 2-3 felii de pâine cu mâncare. Din acest mo­tiv am început să am pro­ble­me la serviciu, pentru că eu tot timpul trebuie să mă­nânc. Mi-am făcut analizele și rezultatele sunt bune. Eu totuși cred că ceva nu este în regulă cu orga­nismul meu, se întâmplă ceva, înainte nu eram așa. Dacă cineva mă poate aju­ta cu un sfat, îi mulțumesc.

MIHAI T. – Buzău

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian