Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de colită cronică de fermentație și colecistită” (Răspuns pentru ILEANA M. – jud. Suceava, F. AS nr. 1028)

Foto: Shutterstock

1. Și eu am suferit de această boală și m-am tratat cu ceai de rădăcină de obligeană și acum mă simt bine. Plan­ta are proprietatea de a trata afec­țiunile stomacului, in­tes­tinele, ficatul, bila, pan­creasul, dereglările glan­dulare și artrita. Ră­dăcina de obli­geană se cumpără de la Plafar și se prepară în mo­dul următor: o linguriță rasă de plan­tă se lasă peste noapte la macerat într-un pahar de apă rece. Di­mineața se strecoară și se ia o înghi­țitură înainte de masă cu o jumătate de oră și altă înghițitură după-masă, la o jumă­tate de oră. La fel se proce­dează la prânz și seara, adică se iau 6 înghițituri pe zi. Ca să apară rezultatul, tra­tamentul se ur­mează 21 de zile. Vă doresc multă sănătate,

L.V. – Craiova

2. Toate suferințele pe care le prezentați sunt din cauza eliminării dificile a bilei, un neajuns cu care m-am confrun­tat și eu. La sfatul unui medic bătrân am făcut un trata­ment naturist care m-a ajutat foarte mult și, în prezent, mă simt bine. Dimineața, pe stomacul gol, se ia o lingură cu ulei de măsline. După o jumătate de oră, se bea o cană de 250 ml cu ceai de anghinare, după care se stă culcat pe partea dreaptă o jumătate de oră, apoi se mănâncă. Înainte de prânz și de cină, se mai bea câte o jumătate de cană de ceai de anghinare, care se prepară în modul următor: o lingu­riță de plantă se opărește cu o cană de apă, se lasă să se infuzeze un minut, apoi se bea călduț, cu înghițituri mici. Se prepară totdeauna proaspăt. Peste zi, între mese, se bea ceai de lămâie, preparat în modul următor: se spală o lămâie, se dă pe răzătoare cu totul (coajă + suc), se pune într-o jumătate de litru de apă și se fierbe 10 minute. Pe zona ficatului se pune o com­presă cu bitter suedez, după ce locul se unge în prea­labil cu alifie de gălbenele. Peste com­presă puneți o folie de plastic și deasupra – un fular gros. Compresa se ține 3-4 ore, de aceea e preferabil să fie apli­cată seara. Pe lângă tratament, se impune și un regim ali­mentar care exclude carnea grasă, smântâna, untul, pră­jelile, sosurile, fasolea, varza, cafeaua, alcoolul și altele. Este bine să se mănânce puțin și des.

ANGELA B.

„Sufăr de blefaroconjunctivită aureică” (Răspuns pentru SOLTANA – jud. Galați, F. AS nr. 1097)

Am suferit și eu mulți ani de această boală sâ­câ­i­toare, până când m-a învățat cineva să mă tratez cu apă de vie și cu alifie de gălbenele. L-am rugat pe fratele meu ca atunci când curăță vița-de-vie să-mi strângă acele la­crimi binefăcătoare care curg din ea într-o sticluță curată. De două ori pe zi îmi tamponam pleoapele și colțurile ochi­lor cu un pansament steril, îmbibat în apa respectivă, apoi mă ungeam cu alifie de gălbenele. Cu ajutorul unei pi­pete, îmi puneam două-trei pică­turi din aceeași apă în ochi. Când ochii îmi erau obosiți și mă us­turau pleoapele (mai ales seara), țineam comprese și apoi mă ungeam cu alifie. Așa s-a produs vindecarea. (Presupun că în paralel cu în­tre­barea adresată revis­tei ați consultat și un medic oftal­molog. Spun asta pentru că, uneori, boala poate fi cauzată de un strabism, pe care nu l-ați sesizat. Corec­tând strabismul, veți reuși să tratați și ble­farita. Mult succes și răbdare.)

TEODORA – Botoșani

„Fetița mea are boală celiacă” (Răspuns pentru LARISA, F. AS nr. 1107)

Din experiență vă pot spune că la vindecarea acestei boli contează cel mai mult regimul alimentar. În afară de cartofi și preparate din făină de grâu poate consuma orice, inclusiv lapte și produse lactate. Foarte bune în cadrul regimului sunt bananele.

STELA G.

„Caut tratament pentru insuficiență hipofizo-ovariană” (Răspuns pentru ALINA – Tg. Mureș, F. AS nr. 1193)

Încercați un tratament cu Vitamina E forte, o capsulă pe zi, timp de două-trei luni. În situația în care vă apare ciclul, opriți tratamentul până luna viitoare, iar în cazul în care în următoarea lună întârzie sau nu apare deloc, începeți iar cu capsule de Vitamina E forte. Foarte multe per­soane aflate în situația dvs. au rezolvat reglarea ciclului întrerupt, chiar numai după câteva zile de folosire a acestei vitamine – printre ele mă număr chiar eu (trata­mentul mi-a fost recomandat de un medic en­do­crinolog). Am mai recomandat o dată acest trata­ment în „For­mula AS” și am primit telefoane de pe întreg cu­prin­sul țării. Spre satisfacția mea, au fost și multe telefoane de mulțumire de la persoane care s-au vindecat (o mamă mi-a mulțumit, feri­cită, pentru că fiicei sale, după 17 zile de ad­mi­nistrare a vitaminei, i-a venit ciclul, după o între­­ru­pere de peste un an). Vă mai recomand și ceaiuri de mă­ceș, salvie și coada-calului. Vitamina E are efect pozitiv și asupra întregului organism, ea fiind antioxidantă și deci anti­cancerigenă. Vă doresc sănătate!

ELENA – Ploiești

„Caut un leac pentru mucoviscidoză” (Răspuns pentru ALINA B., F. AS nr. 1214)

Mucoviscidoza este o anomalie de metabolism cronică, nu poate fi vindecată, însă starea copilului poate fi ame­lio­rată printr-un tratament consecvent. Terapia pentru de­bilitatea digerării este relativ simplă. Copilul are nevoie de o alimen­tație energi­zantă, bogată în albumine și în vita­mine. Pierderea sării prin trans­pirație trebuie com­pen­sată cu alimente bogate în sare. Fermenții necesari di­ge­rării, care lipsesc în pancreas, vor fi în­locuiți prin medi­ca­mente. În cazul unor complicații pulmonare, terapia este mai dificilă. Se­creția mucoasă trebuie să devină lichidă, ca să poată fi mai bine eliminată prin tuse. Pentru asta, ajută inhalațiile cu un fumi­gator. O gim­nastică respiratorie, ma­saje și drenajul autogen ajută ca secreția densă să fie expectorată. Drenajul autogen este o teh­nică respiratorie specială, care poate fi învățată prin gimnastică medicală (de către un îndrumător medical). Dum­nezeu să vă ajute!

DANIELA – Austria

P.S. Dragă „Formula AS”, ești în con­tinuare revista mea preferată. Când te citesc, deseori plâng, uneori de mâh­nire, pentru soarta celor mulți și săr­mani, al­teori de bucu­rie, descoperind că românul e în continuare un om de toată isprava. Inima mea bate și pentru cei rămași aca­să, pen­tru familia, prietenii și anonimii solidari în suferință, dar și pentru tine, care îi ajuți pe oameni să își împăr­tășească bucuriile și durerile. Cu bine!

„Am urticarie cu edem Quincke” (Răspuns pentru SILVIA – Adjud, F. AS nr. 1327)

Dragă Silvia, prin 2000 am suferit și eu de această alergie și nimic nu-mi ajuta. Trata­mentul cu Prednison lua cam două săptămâni să-mi amelio­reze simptomele și nu puteam mânca decât brânză de vaci cu pâine fără sare. Un coleg de ser­viciu, căruia îi voi fi recu­noscătoare toată viața, a cerut unor rude din Grecia medi­ca­mentul San­dosten, al cărui prin­cipiu activ se numește the­nalidine, și care era produs de firma SANDOZ. Am luat doar două tuburi de pastile eferves­cente din acest medicament, iar de atunci nu am mai avut ni­ciodată vreo manifestare a aler­giei care m-a chinuit multă vreme. Cu ajutorul medica­men­­tului Sandosten, cu gân­durile bune ale celor ce au fost sen­sibili la suferința mea, și nu în ultimul rând cu mila lui Dum­nezeu, această boală a rămas doar un vis urât. Îți doresc din tot sufletul să reușești să găsești medicamentul și să te însănătoșești cât mai grabnic. Țin să felicit colec­ti­vul de redacție al revistei și pe toți cei care împărtășesc din expe­riența proprie, pentru înalta omenie de care dau do­vadă și care mă aduce la lacrimi de câte ori citesc revista pe Internet. Sunt departe de țară, dar sufletul mi-a rămas acolo, alături de acest mare popor român.

CAMELIA – Australia

„Fisura anală mă face să sângerez la fiecare scaun” (Răspuns pentru MARIA F., F. AS nr. 1404)

Vă înțeleg suferința și mă grăbesc să vă reco­mand un tratament naturist foarte eficient și extrem de simplu în vindecarea hemoroizilor și a fisurilor anale. Se folosesc cozi de vinete, împre­ună cu rozeta ce îmbracă vânăta (proaspete sau uscate). Se spală, se usucă și se păstrează în pungi de hârtie. Se pun într-un vas 5-6 cozi mai mari sau 6-7 cozi mai mici împreună cu 2 l de apă și se fierb o jumătate de oră la foc potrivit. Lichidul obți­nut se strecoară, se pune într-un lighean metalic și se face în fiecare seară o baie, cu puțin timp înainte de culcare. Baia se face astfel: se stă cu șezutul în ligheanul cu lichidul cât mai fierbinte posibil, la limita suporta­bi­lului, cam zece minute. Optim ar fi cel puțin zece minute și cel mult un sfert de oră. Nu trebuie să apară senzația de frig. Băile se re­petă în fiecare seară, cu alte cozi de vinete, până la zece băi consecutive. Rezultatul pozitiv apare chiar după 3-5 băi.

VERONICA P.

„Cataracta se poate vindeca fără operație?” (Răspuns pentru IOANA P. – Brăila, F. AS nr. 1408)

Vă pot recomanda cu multă căldură folosirea pică­tu­rilor pentru ochi pe bază de gel de aloe sta­bilizat, Aloe Acti­vator Fleur, care, administrat la mai multe persoane în vâr­stă, care nu distingeau nici măcar persoana din fața lor, a dus la îmbu­nătățiri remarcabile: opacitatea vederii de 80% a scăzut la 15-20%, nemaifiind nevoie să se ope­reze. Multă sănătate.

SORIN N.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian