Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

NE SCRIU CITITORII: „Oferiți-ne informații precise, de la specialiști adevărați”

Foto: Shutterstock

Doamnă director Sânziana Pop,

În contextul atacului intens cu Covid 19, aștep­tările românilor de la virusologii din țară sunt com­plet ignorate. Harababura informării medicale este aproape completă și nu s-au dau răspunsuri calificate la întrebări elementare. Iată câteva dintre ele:

– Virusul rezistă câteva zile pe suprafețe… Ba o zi, ba patru zile, după care își dă obștescul sfârșit. Dar de ce moare de fapt virusul? De foame? Care foame, când virușii nu au organ digestiv, nu au aparat loco­motor și nici sistem nervos?

– Spălați-vă des pe mâini! O facem cu plăcere, dar organele vizate de viruși sunt plă­mânii. Nu era mai corectă o recoman­dare de a ne spăla fiecare în interiorul nărilor, cu apă oxi­genată 2%, apă cu sare sau apă cu bi­carbonat? În spe­cial apa oxigenată curăță nasul de depunerile interioare, iar spuma care se formează arată cât de infectați suntem. Dacă ai curățat nasul și faci gargară, ce secreții se mai îm­prăștie când strănuți?

– Dezinfectați locuințele cu substanțe pe bază de clor sau alcool. După care însuși dl dr. Streinu spune că spirtul nu e bun de nimic. Asta înseamnă că dezinfectanții pe bază de alcool nu sunt buni?

– Animalele de companie nu transmit virusul. Fals! Cercetătorii din Hong Kong au descoperit pre­zența coronavirusului la un câine de rasă pomera­nian, câini în general de talie mică. Scoși la plim­bare, câinii miros tot ce le iese în cale, iar dacă dau peste virusul proaspăt strănutat sau peste niște se­creții nazale căzute pe trotuar, le duc în casă, fixate pe blana lor.

– Pandemia va dispărea când vremea se va încălzi. Cine poate crede așa ceva? Omul are 37 de grade, și virusul ar trebui să se prăjească în preajma lui. În realitate, Covid 19 prosperă și e bine-mersi în zeci de țări calde din Africa și Asia, unde sunt temperaturi de 40-45 grade C.

– De ce nu se fac teste de Covid 19 la cerere? În Germania, testele se fac pretutindeni și durează 5 minute. Se ating cu vată nările în interior, vata se pune apoi într-un aparat și avem imediat rezultatul. La noi, testele se fac cu tămbălău, cu plimbarea sus­pectului la spital în sicriul roșu, să bage groaza în bietul om. (Când și cum se curăță sicriul ăla roșu numit izoletă?) Că se poate face test repede și efi­cient ne dă exemplu DSP, care vine la guvern pentru testare și nu îi ia pe miniștri la spital. (Probabil încă nu au cumpărat VIPoizoletă pentru persoane alese…)

Sunt și alte întrebări la care se dorește un răspuns onest și documentat, în special referitor la tehnicile de anihilare a noului virus, prin mijloace fizico-chi­mice: radiații ionizante, căldură tip saună, la intrarea în aeroporturi, ionizarea negativă a încăperilor, lu­mină ultravioletă sau radiații infraroșii etc.

Mult stimată Doamnă Director Sânziana Pop, vă rog frumos să vă salvați cititorii, așa cum o faceți de aproape treizeci de ani, publicând informații clare, obținute de la specialiști adevărați și onești, pe te­mele prezentate mai sus.

MIRCEA PANAIT

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian