Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Mamei mele i s-a extirpat vezica urinară”

Foto; Shutterstock

Acum un an, mama mea, în vârstă de 74 de ani, a fost operată de cancer la vezica urinară, care i-a fost extirpată și i s-a pus o uretero-stomă. De la ex­ternare, valorile crea­tininei și ureei seri­ce ies me­reu mari. Are și pietre la rinichiul drept și suferă de insuficiență renală. Face tra­tament cu Medrol, Uralyt și Tramadol. Vă rog să-mi reco­man­dați un tratament adec­vat, în special unul ho­meo­pat. Vă mul­țumesc.

IRINA S.

„Am fost operată de cancer la pancreas. Ce regim să țin?”

Dragă redacție, am 61 de ani și în septembrie mi s-a desco­perit o tumoră de 3 cm pe pancreas. Am fost operată, tumora a fost extirpată și acum fac chimioterapie. Îi rog pe specialiștii revistei dvs. să mă sfătuiască ce regim trebuie să țin, ce suplimente alimentare să iau, pentru a-mi men­ține sănătatea cât mai mult timp. Mi-e foarte frică să nu recidiveze cancerul. Cu mulțumiri,

MARIA D.

„Pe tata îl chinuie protruziile discale”

Mă numesc Denisa și vă scriu cu rugămintea să-l ajutați pe tatăl meu, care are dureri îngrozi­toare cauzate de mici protruzii discale lombare. Se chinuie zilnic, pentru că locuiește la țară și nu vrea deloc să lase treburile gospodărești pe seama altcuiva. Am fost cu el la mai mulți me­dici, dar toți au spus că nu este de operat și i-au prescris doar calmante. Nu înțeleg de ce nu îi trec durerile, deși ia atâtea analgezice. Vă rog să mă ajutați să găsesc o soluție. Vă mulțumesc din suflet!

DENISA A.

„Soțul meu riscă să orbească în curând”

Dragă redacție, vă scriu cu rugămintea să mă ajutați să rezolv proble­mele de sănătate ale soțu­lui meu, în vârstă de 47 de ani. Suferă de o miopie de grad mare, cu deteriorare de retină, și a trecut deja printr-o operație nereușită. Riscă să orbească în curând, de aceea e foarte deprimat. Dacă puteți să mă ajutați cu un sfat, un medic, o clinică, remedii naturiste, orice, vă mul­țumesc anticipat. Multă sănătate tuturor!

S. L.

„Sufăr de sindrom vertiginos central”

Dragă redacție, am 61 de ani și acum cinci ani am fost diagnosticat cu sindrom vertiginos central. Fac tratament cu Sermion și Betaserc, dar nu mai dau rezultate. Vă rog mult să-mi re­comandați și alte trata­mente care m-ar putea ajuta. De asemenea, rog specialiștii dvs. să-mi dea și alte date despre aceas­tă boală. Am șanse să mă vindec definitiv? Vă rog să mă ajutați! Le doresc sănătate tuturor românilor în aceste vre­muri grele!

GHEORGHE R.

„Am scurgeri vaginale, după extirparea unui fibrom uterin”

Dragă redacție, în urmă cu un an, am suferit o intervenție chirurgicală pentru extirparea unui fi­brom uterin. Postope­rator, am urmat toate indica­țiile doctorului, dar și acum am pro­bleme: niște scurgeri vaginale de culoare maronie și fără mi­ros. Am sunat medicul și acesta mi-a spus că nu trebuie să mă îngrijorez, dar a trecut un an și aceste scurgeri persistă. Poate mă ajută unul dintre specialiștii dvs. cu un răspuns și dacă se poate și cu un tratament natu­rist. Vă mulțumesc și țineți-o tot așa!

FLORENTINA E.

„De cinci ani îmi apar întruna afte bucale”

Am 48 de ani, și de cinci ani îmi apar întruna afte bucale, care îmi dau dureri în gât, în dan­tură și în urechi. Nu pot să vor­besc, să mănânc sau să beau, pen­tru că mă doare foarte tare. Vă rog să mă ajutați cu remedii naturiste sau alopate. Vă apreciez foarte mult și vă mulțumesc anticipat pentru ajutor.

DIANA – Galați

„Sufăr de conjunctivită și am o secreție abundentă”

Dragii mei, am 81 de ani și de un an sufăr de conjunc­tivită, pe care am tratat-o cu medica­mentele prescrise de medicii oftalmologi pe care i-am consultat. Din păcate, boala nu s-a amelio­rat deloc. Am în continuare o secreție abundentă din ochi, mâncărime și usturime. Vă rog să mă ajutați cu un tratament alternativ pentru această conjunctivită. Cu drag,

RODICA C.

„Caut un tratament pentru cistită interstițială”

Vă scriu cu speranța c-o să mă ajutați să mă vindec de cistită interstițială. Această boală mă macină de trei ani de zile, puțin câte puțin. Mă doare vezica, și ziua și noaptea, nu pot dormi, trebuie să merg la baie de 5-6 ori pe noapte. Niciun tra­tament nu m-a ajutat până acum. Nu mai știu la cine să apelez. Sun­teți ultima mea speranță! Cu mul­țumiri,

FELICIA – București

„Sufăr de gușă polinodulară”

Am 49 de ani și cu puțin timp în urmă am fost diagnosticată cu gușă polinodulară, care îmi creea­ză foar­te multe probleme de sănătate. Pe lângă faptul că m-am îngrășat foarte mult în ultima perioadă, am și niște stări cu care nu m-am mai confruntat până acum, și anume: obosesc repede, am deseori sen­zația de sufocare, sunt nervoasă tot timpul și mai am și insomnie. În plus, sunt și hiper­tensivă. Nu știu ce să mai fac, nu mai am poftă de viață, trăiesc în virtutea inerției… Sunt sigură că starea mea vine de la aceste afecțiuni care și-au pus amprenta și pe fizi­cul, dar și pe psihicul meu. Ajutați-mă vă rog! Cu drag,

PETRONELA R.

„Sufăr de colită cronică și elimin gaze involuntar”

Vă scriu cerân­du-vă ajutorul, pentru că de doi ani, am o problemă de să­nă­tate mai delicată: eli­min gaze involuntar. Analizele sunt bune, am făcut colonoscopie și mi s-a spus că am colită cronică. Fac tratament cu Salazopirin și Enterol, dar până acum nu se vede niciun rezultat. Vă rog să mă aju­tați cu un tratament sau cu orice sfat care să mă vindece definitiv de această boală. Vă mulțumesc anticipat.

S. G. – Bistrița

„Am amețeli și-mi pulsează capul”

Dragă redacție, am 34 de ani și acum un an, mergând pe stradă, am ame­țit dintr-odată. Dacă nu mă agățam repede de un copac, sigur aș fi căzut. De atunci mă simt întruna rău. Am fost internată, dar toate inves­tigațiile (analize de sânge, ORL, tomografie, RMN) sunt în li­mite nor­male. Mi s-a făcut și o encefalogramă și rezul­tatul a fost traseu iritativ difuz, dar nu mi s-a pus un diagnostic. Simp­tomele pe care le am sunt: amețeli, lipsa echilibrului, țiuit în urechi, iar uneori simt că îmi pulsează capul. Când merg, am senzația că mă scu­fund. Nu am sigu­ranță la mers, iar uneori nu am putere să stau în picioare. Vă rog din suflet să-mi spuneți ce in­vestigații aș mai putea face sau să-mi recoman­dați un tratament natu­rist.

STELA S.

„Am pete albe pe penis, care îmi dau senzație de mâncărime”

Acum două săptămâni mi-au ieșit niște bubițe roșii pe capul penisului. Au trecut, dar, la scurt timp, au apărut niște pete albe, spre bază, care îmi dau senzație de mâncărime și usturime. Am sunat medicul de familie și a spus să mă duc la dermato-venerologie, dar majoritatea clinicilor private sunt închise și la urgență mi-e teamă să mă duc, dat fiind contextul actual. Îi rog pe specialiștii dvs. să-mi dea un sfat sau un tratament. Vă mulțumesc și vă rog să-mi înțelegeți anoni­ma­tul.

R. T.

„Există vreun remediu pentru Toxocara canis?”

Dragă redacție, fiica mea, în vârstă de 31 de ani, a fost diag­nosticată cu Toxo­cara canis. E­xistă vreun remediu naturist pen­tru această boală? Nu are deloc poftă de mâncare și a slăbit foar­te mult. Aștept cu nerăbdare răs­punsurile cititorilor dvs., dar și ale specialiștilor revistei. Cu mul­țumiri,

MARIA F. – Buzău

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian