Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Soțul meu are sarcoidoză și tușește până la epuizare” (Răspuns pentru CRISTINA R., F. AS nr. 1015)

Foto: Shutterstock

Soțului meu, în vârstă de 35 de ani, i s-a pus același diag­nostic, stabilit cu precizie la un labo­ra­tor din Fran­ța. Mi s-a explicat că boala aceasta este o inflamare a ganglionilor pulmonari. A fost internat în spital, unde i s-a admi­nistrat tratament TBC (preventiv) cu Pred­ni­son (8 tablete pe zi). În paralel cu aceasta, eu am făcut rost de lapte de capră (a fost recomandat în re­vistă ca anti-can­ce­rigen), pe care l-a băut ne­fiert, dimineața și sea­ra, între 1 – 1,5 litri pe zi, pe toată durata trata­men­tului, aproape opt luni. Am căutat ajutor și în cartea Mariei Treben, „Sănă­tate din farmacia Dom­nului”, găsind aliați în ceaiul de coada-calului și coada-șoricelului. Ca regim ali­mentar, soțul meu a renunțat la zahăr, condimente, carne (a mâncat foarte rar, numai car­ne de pui la gră­tar sau fiartă). Nu i-am dat ni­mic prăjit. În schimb, în fie­care zi i-am făcut suc de morcovi, mere, portocale și țelină. Între mese, consuma rădăcină de pătrunjel cru­dă, ridichi și fructe de sezon. Ceaiul era băut cu miere de albi­ne și lămâie. Du­pă prima lună de tratament me­dicamentos + cel naturist, de acasă, doc­torii au fost mirați de rezul­tate, ganglionii retrăgându-se aproape la jumă­tate. În fine, ra­dio­grafia pul­monară a fost nor­mală. Dumnezeu să ne ferească de boli și să-i ajute pe cei în suferință!

CARMEN B. – Timișoara

„După un efort fizic, mi s-a deplasat ultima vertebră” (Răspuns pentru VIRGIL T., F. AS nr. 1134)

Și eu am fost diag­nos­ti­cată cu spon­dilolis­tesis. Și mie mi s-a propus operația. Con­sul­tând însă și un alt medic, am reușit să evit această intervenție destul de periculoasă. Înțeleg că în cazul dvs. este ceva grav, dar nu întotdeauna ope­rația este ultima soluție și poate sfaturile și tra­tamentele pe care vi le voi scrie vă vor ajuta. Primul meu sfat ar fi să consultați și un medic ortoped (numit popular „me­dic de oase”). Să încercați apoi să faceți fizio­tera­pie, dar nu orice, ci ultrasunete și curenți dinamici (ce­lelalte proce­duri ar putea să vă facă mai rău). În paralel, faceți seara, la culcare, un masaj cu un gel an­tiin­­fla­mator (are efect mai bun decât unguentul). Ca medicamente: Aulin (antiinfla­mator și analgezic pu­ternic), Diclofenac Sodic – supozi­toa­re – 1/zi, Indometacin – supozi­toare – 1/zi. Pentru a evita even­tuala lipsă a calciului din oasele coloanei, mâncați zil­nic 500 g iaurt și luați Alpha D3 (ca fi­xator al calciu­lui) în modul ur­mă­­tor: primele două­zeci de zile – câte două pe zi, apoi ur­mă­toarele zece zile – câte una pe zi în fiecare lună, ex­ceptând lunile de vară (iunie, iulie, august). Seara, se pun și comprese bine îm­bibate cu bitter suedez. Pre­cizez că în cazul meu toate aces­te trata­mente au dat rezultate bune, deci sunt veri­ficate. Bine­înțeles că m-am ferit de ridicat greu­tăți mai mari de două-trei kilo­grame, nu am stat mult în pi­cioare sau într-o anumită poziție, nu am spălat aplecată peste cadă, m-am ferit de frig, n-am prea făcut sport, n-am urcat pe munte în concediu. E ade­vărat că este o boală care nu se vin­decă, dar se poa­te ameliora și, cu un pic de răbdare și cre­dință, ferin­du-ne de unele eforturi, putem fi oameni întregi, evitând intervențiile chi­rurgicale, și putem trăi până la adânci bătrâneți. O altă metodă ce dă re­zultate pare să fie acu­punctura (personal, nu am încercat). Am consi­derat că nu mai am nevoie, dar multe per­soane se simt foarte bine în urma acestei proceduri. Vă doresc multă sănătate,

VIORICA A. – București

„Caut un leac naturist pentru colpită micotică” (Răspuns pentru SILVIA F. – Bucureşti, F. AS nr. 1297)

În urmă cu trei ani, am trecut și eu prin aceleași emo­ții prin care treceți dvs. acum. Am băut ceai de mărul-lupului. Puneam o litră de apă la fiert, când da în clocot, puneam o singură frunză și tul­pinița dintre două frunze (atenție! planta este otrăvi­toa­re, dacă pu­teți, cereți sfatul unui medic natu­rist). O lăsam să dea un singur clocot, apoi să se infuzeze 20 de minute. Beam seara, înainte de cul­care, o cană de ceai, și a doua zi dimineața încă o cană, cu o oră-două îna­inte de masă. Am băut trei săptămâni, apoi pauză două săptămâni și din nou am băut trei săptă­mâni. În plus, în fiecare săptămână, am făcut o baie de șezut cu ceai de mă­rul-lupului (20 de minute). În timpul trata­men­tului, nu se consumă alcool și cafea și se în­trerup raporturile sexuale vreme de două luni. Eu m-am vindecat pe deplin.

AURELIA M. – jud. Alba

(Vă mulțumesc, d-nă Sânziana Pop, pentru binele pe care îl faceți. Să vă ajute Dumnezeu să sprijiniți cât mai mulți dintre oamenii pe care nu-i mai ajută ni­meni.)

„Visez la un remediu natural pentru cancer la stomac” (Răspuns pentru IORDACHE V., F. AS nr. 1320)

Vă recomand câteva rețete inspirate din me­dicina tradițională chineză.

* În cinci litri de apă puneți la fiert 200 g coajă de dud mărunțită și 150 g măduvă de tulpină de floa­rea-soarelui. După ce au fiert timp de o oră, adău­gați în fiertură 1 kg de păstăi proas­pete sau 250 păstăi uscate zdrobite de salcâm japonez (Sophora japonica). (Sal­câmul japonez este un arbore ornamental care face niște păstăi suculente, cu îngroșări în dreptul fie­că­rei semin­țe, având aspectul unor mărgele înșirate pe ață.) Se lasă să mai fiarbă încă 20 de minute, după care se strecoară, iar li­chidul rezultat se mai pune la foc îm­preună cu o cantitate de miere de floa­rea-soarelui, re­pre­zentând jumătate din volumul lichidului, și se lasă să fiarbă timp de zece minute. După răcire, pre­paratul se păstrează la frigider. Se bea de trei ori pe zi, câte 50 ml înainte de masă.

* Un alt preparat care trebuie să devină o obișnuință culinară este com­potul de smo­chine. În 500 ml apă se fierb 50 g de smochine uscate (mărun­țite), la care se adaugă miere după gust. Se con­sumă câte o cană de cel puțin trei ori pe săp­tămână. Chi­nezii mai recomandă pentru tratamen­tul canceru­lui gas­tric și extractul de nuci verzi în vin, pe care îl numesc Qing Long Yi Jiu. Se zdrobesc 200 g de nuci verzi și se pun într-un litru de vin natural. Se astupă vasul și se ține timp de o lună la soare, după care vinul se strecoară. Se ia din acest preparat de trei ori pe zi câte o lingură.

* În paralel, se ia zilnic și o capsulă de Gin­seng. Iată și o rețetă românească ce poate com­pleta recomandările de mai sus: preparați o infuzie din 10 g coada-șoricelului, 10 g gălbe­nele, 10 g urzică, 5 g ros­topască și 1 g mărul lupului (nu depășiți această doză, pentru că planta este toxică) la un litru de apă. Se beau zil­nic 1-2 căni. Tratamentul trebuie să îm­bine cel puțin două din rețetele prezentate și durează apro­ximativ un an.

ADRIAN S. – București

„Am patru hemangioame pe ficat” (Răspuns pentru MIHAELA D. – Botoşani, F. AS nr. 1364)

M-am confruntat și eu cu o asemenea problemă. După doi ani de la o operație pe colecist, mi-au apărut pe cei doi lobi ai ficatului două he­man­gioame cu mărimi dife­rite (18 și 8 mm). În timp de o lună, am slăbit 6 kg și oboseam foarte tare. Am fost tri­misă la Cluj, la un medic care mi-a confirmat diag­nos­ticul pus la mine în oraș, spu­nându-mi că nu se poate face nimic, că nu există tratament pentru așa ceva. Fiind abonată la re­vista „Formula AS”, am înce­put să caut rețete naturiste recomandate pentru bolile de ficat: hepatită, ciroză. Așa am început un tratament ba­zat pe ceai de pedicuță, de obligeană, de urzică, și com­prese fierbinți de coada calului, aplicate pe ficat. În urma acestui tratament, am mers la control și medicii au fost foarte mirați, consta­tând că unul din heman­gi­oame a dispărut, iar celălalt s-a micșorat.

Tratamentul este următorul:

* Ceai de pedicuță – se fierb 250 ml apă, se toarnă peste o linguriță de plantă și se lasă 10 minute să se infuzeze. Se beau o cană dimineața și una seara, cu o jumătate de oră înainte de masă.

* Ceai de obligeană – o lingură de rădăcină mărunțită se pune seara la macerat în 250 ml de apă rece. A doua zi dimi­neața se strecoară, se încălzește pe baie de abur și se bea câte o înghi­țitură înainte și după mesele princi­pale, cu o jumătate de oră, adică de șase ori pe zi (la fiecare masă o înghițitură înainte și una după).

* Ceai de urzică – o linguriță de plantă se opărește cu o cană de apă, se lasă 10 minute la infuzat, apoi se strecoară și se bea pe parcursul zilei (eu mi-am făcut cantități mai mari de ceai de urzică, pe care le-am băut în loc de apă).

* Com­prese cu coada-calului – doi pumni de plantă se pun într-o sită, deasupra unei oale în care se fierbe apă, astfel încât planta să fie atinsă numai de aburi. Când se înmoaie și devine fier­binte, se pune într-o cârpă de bumbac sau tifon, apoi se aplică pe locul ficatului, aco­perind-o cu un prosop și cu un fular de lână. După aceea, vă băgați în pat, unde stați bine acoperită (dacă se poa­te, toată noaptea).

Tratamentul acesta l-am ținut trei luni, dublat și de următorul regim: multă urdă de vacă, iaurt, pâine prăjită, foarte puțină carne fiartă și foarte multe fructe. Acum, când vă scriu, mă simt foar­te bine. Mi-am făcut de curând o ecografie și hematoa­mele au dispărut. Nu vreau să închei această scrisoare înainte de-a spune că am mare încredere în revista „Formula AS” și, mai ales, în d-na Sânziana Pop. Să vă dea Dum­nezeu sănătate și bucurii!

OLGA D. – Hunedoara

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian