Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Dr. CORNELIU MOLDOVAN (medic specialist oncolog, cu competenţe complementare în laserterapie, doctor în medicină, lector senior): „ACTIValoe Forte favorizează microbiomul sănătos uman şi modulează imunitatea”

image description

– Știri bune din zona medicamentelor naturale –

– D-le doctor Corneliu Moldovan, sunteți cu­noscut ca un eminent specialist în oncologie. Cum se explică interesul dvs. pentru o plantă cunoscută mai ales pentru virtuțile ei derma­tologice și estetice?

– Am aflat despre beneficiile acestei plante de la tatăl meu, care era medic radioterapeut oncolog şi utiliza pentru radioprotecţia sa, sucul de aloe. Ulterior a început să o recomande şi pacienţilor oncologici care erau supuşi tratamentului radioac­tiv. Mă ocup şi de studiul suplimentelor alimen­tare, având mai multe contribuţii în acest dome­niu, de aceea m-a interesat şi utilizarea sucului acestei plante.

– Ne puteți spune ceva despre istoricul ei?

– Face parte din aceeaşi familie cu ceapa și usturoiul, iar dintre toate speciile existente, cea mai utilizată este aloe barbadensis sau aloe vera. Aceste plante au o răspândire în nordul continen­tului african, în ţinuturile subtropicale și tropicale, în general în zonele aride, cu apă foarte puţină sau fără apă. În ziua de azi, aloe este şi o plantă de interior, fiind apreciată pentru florescenţa fru­moasă şi rară pe care o are.

– Care sunt principalii compuşi din aloe vera care o fac atât de prețuită din punct de vedere medical?

– Compoziţia sa este miraculoasă, conţine 95% apă, comparând-o cu apa intracelulară, și are aceeaşi structură hexagonală cu celula umană. De aceea, permite şi accesul extrem de facil în celulă. Astfel, apa din aloe are o proprietate specială, şi anume de a fi biologic activă. În afară de această extrem de prețioasă apă vie din compoziţie, planta mai conține peste 200 de compuşi activi, printre care vitamine, minerale, enzime, oligoelemente şi alte tipuri de elemente, printre care cele mai im­portante sunt polizaharidele, cu rol imuno­mo­dulator. Această clasă de substanţe au o însem­nătate deosebită în utilizarea medicală. Favori­zează microbiomul sănătos uman. Microbiomul din intestin este legat în mod direct de imunitatea pe care o avem. Favorizând microbiomul, gelul de aloe, utilizat frecvent în prezent, este un mo­dulator al imunităţii (reglează sistemul imunitar). Alte substanţe importante din plantă sunt polife­nolii, care atacă peretele bacterian şi reduc popu­laţia microbiană la un nivel acceptabil, astfel încât mecanismele imune proprii organismelor să ac­ţioneze asupra infecţiilor.

– În ce tip de afecţiuni este recomandat gelul de aloe vera?

– După cum v-am mai spus, Aloe vera este un imunomodulator, are proprietăţi bactericide, prin cantitatea de polifenoli existentă, care determină o sporire a capacităţii de apărare a organismului. Are proprietatea de a fi și antioxidantă, un aspect foarte important, deoarece, la ora actuală, foarte multe patologii (boli metabolice, diabet, hiperten­siune) sunt legate de conţinutul foarte ridicat de radicali liberi. De asemenea, are proprietăţi al­caline, și astfel reglează nivelul pH-ului din stomac. Gelul de aloe reglează tranzitul intestinal şi ajută şi în caz de constipaţie. Din cauza alimen­taţiei pe care o avem, săracă în fibre şi bogată în grăsimi, apar şi problemele de tranzit intestinal.

Steatoza hepatică devine şi ea o problemă de importanţă majoră, favorizată de fumat, alimen­taţie grasă şi lipsită de vitamine. Diabetul afec­tează din ce în ce mai mulţi oameni, fiind o afec­ţiune cu multiple consecinţe grave pentru sănă­tate. Printre efectele pe care le are asupra funcţiei ficatului, intestinu­lui, funcţiei imuni­tare şi de reglare a metabolismului, are și un rol major în prevenţia şi trata­men­tul comple­men­tar al bolii diabetice. Nu în ultimul rând, o mare parte din pro­dusele cosmetice de pe piaţă conţin gel de aloe vera, utili­za­te pentru trata­men­tul arsurilor medii şi uşoare.

– Ce produs ne recomandaţi să administrăm, având în vedere varietatea mare de sucuri de aloe vera de pe piaţă?

– Pe piaţa din România există o gamă largă de preparate pe bază de aloe vera. Compuşii din aloe la care m-am referit, cum sunt polizaharidele, cu rol imunomodulator, şi polifenolii, trebuie stan­dar­dizaţi. Deși, în cazul produselor pe bază de aloe, anumiţi producători nu au găsit metoda adecvată de standardizare şi de păstrare a compu­şilor activi din plantă. Între suplimentele existente pe piaţă, există diferenţe destul de mari în ceea ce priveşte conţinutul. Problema aceasta este întâl­nită, în special, în cazul polizaharidelor, substanţe cu proprietăţi puternice imunomodulatoare, iar singurul gel care garantează minimum 10 % poli­zaharide în fiecare sticlă este ACTIValoe Forte. Aceste polizaharide facilitează toate efectele be­nefice pe care le-am descris.

– Care este originea preparatului?

ACTIValoe este obti̦nut printr-o metodă bre­vetată Qmatrix, deţinută exclusiv de cea mai mare companie din domeniu – Aloecorp, din SUA. Prin intermediul acestei metode, specialiștii de la Aloecorp au obţinut nişte rezultate excepţionale prin faptul că au reuşit să păstreze maximum de substanţe active, şi lucrul cel mai important, un conţinut superior standardizat de polizaharide, în sucul extras din frunză proaspătă de Aloe. În condiţiile în care frunza proaspătă conţine 15% polizaharide şi având în vedere că în general, polizaharidele se oxidează şi se distrug extrem de repede în timpul procesării sucului, minimum de 10% este o performanţă notabilă, iar Aloecorp este singurul producător la nivel mondial care ga­rantează acest lucru. Cum reușește? Datorită mo­dului de obţinere, al procesării, pentru că folosind pasteurizarea la temperaturi înalte, mulţi dintre componenţii săi bioactivi sunt distruşi. ACTIValoe Forte utilizează o me­todă de pasteu­rizare la temperaturi scăzute, astfel că aceste mole­cule nu sunt distruse. Prin metoda patentată, MAP, Aloecorp Inc. a reușit să tripleze pon­derea polizaharidelor cu masa 50.000- 200.000, astfel încât extractul ACTIV­aloe®, față de planta proas­pătă de Aloe vera (10,20%), are o pon­dere de 30,13%, cres­când astfel semnificativ eficiența sa bioactivă. De aceea, acest gel de aloe vera are o absorbţie net superioară. Trebuie să fim atenţi asupra tipului de gel sau suc de aloe vera utilizat. Să cerem şi o părere avizată de la medic, în ceea ce priveşte fo­losirea lui.

– Cum recomandaţi administrarea acestui supliment, ACTIValoe Forte?

– Este extrem de important ca doza reco­mandată pe prospect să fie respectată, mai ales în cazul gelului de aloe vera. Nu recomand să fie administrat după ureche, uitaţi-vă cu atenţie la prospect şi respectaţi indicaţiile acestuia.

În final, vreau să adaug încă un aspect im­portant: toţi aceşti compuşi din ACTIValoe Forte (vitamine, enzime, oligoelemente, poliza­haride, polifenoli), contribuie la o bună funcţio­nare a ce­lulei, prin structurarea scheletului celu­lar. Astfel, îmbătrânirea celulei prin deshidratare este înce­tinită și se realizează un echilibru care îi prelun­geşte viaţa. De aceea se şi spune, încă din cele mai vechi timpuri, că această plantă este planta nemuririi sau a fericirii.

Importator & Distribuitor unic: Good Days Therapy • 0724 500 555, good-days.ro

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian