Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

ZODIACUL LUNII APRILIE

Foto: Shutterstock

– Tensiunile referitoare la sănătate, dar și situația financiară, pot ajunge la un punct de răscruce la început de lună. Ar trebui să urmărim cu mare discernământ felul în care mecanismele puterii gestionează situația economică și politică. Istoric vorbind, ne poate ajuta să ne uităm înapoi la criza din 1930-1931, când a avut loc un proces similar. Luna plină din Balanță, care se petrece în dimineața zilei de 8, este ca o paranteză care se închide după eclipsa de Lună din 10 ianuarie din Rac. Știm cu toții ce a urmat. Această Lună plină pune capăt din punct de vedere astrologic vârfului perioadei de criză. Sigur că nu ne vom trezi în dimineața zilei de 9, că putem să ne „pupăm în Piața Independenței”, vorba lui Caragiale, dar iată că în China, unde totul a început, din 8 se poate circula iarăși liber. Luna plină în Balanță are efectul de a echilibra organismul, întărind în mod natural sistemul imun. Un alt efect pozitiv, pentru cei asaltați de stări anxioase, poate fi trecerea firească înspre o manieră moderată de-a aborda situația existentă. Dar schimbarea orei, produsă pe 28-29 de martie, poate încetini acest proces, pentru că e în detrimentul sănătății. Saturn și Marte se găsesc pe par­cursul acestei luni în Vărsător, semnul care ne guvernează țara. Combinația se poate manifesta prin găsirea unor metode de guvernare ingenioase și ferme. Pe 1 și pe 8, există însă riscul adoptării unor măsuri precipitate sau exagerate. Trecerea planetei co­municării Mercur prin Berbec, între 12 și 27, permite transmiterea eficientă a unor informații și măsuri care nu suportă amânare –

BERBEC

Elanuri umanitare

Stăpânitorul dvs., planeta Mar­te, a intrat în semnul Văr­sătorului. Acesta este un semn că energia dvs. începe să se în­drep­te către cauze sau idealuri sociale. Nu vă sfiiți să dați tonul, printre pri­e­­teni, ca să demarați îm­pre­ună un proiect umanitar. Sunt șanse mari să găsiți soluții inspirate, unor pro­ble­me complicate. Prie­te­niile se adân­cesc, vă puteți simți excelent în ipos­taza de lider. Pentru că Saturn este deja în aceeași zodie, se poate să antrenați alături de dvs. oameni mai în vârstă, cu experiență, dar ale căror opinii pot fi întrucâtva rigide. Mercur vă traversează semnul între 12 și 27. Discuțiile purtate în preaj­ma datei de 15 pot avea un caracter vindecător. În schimb, pe 25 și 26 (mai ales), spusele dvs. pot fi înțe­lese greșit.

BANI: Vă gândiți la ceva nou, din 20 încolo, dar trata­ti­ve pe respectiva temă e bine să porniți pe 28, când începe și un in­ter­val bun pentru semnarea de con­tracte.

CARIERĂ: Nu e ca și când am­biția v-ar fi părăsit cu totul, dar nu mai este vorba de o ambiție personală, întrucât încercați să îi includeți și pe alții în planurile dvs. de afirmare.

DRAGOSTE: Luna plină din Balanță vă poate determina să duceți o relație de iubire la următorul nivel. Sau doar să vă mărturisiți sentimentele. Intențiile sunt serioase.

SĂNĂTATE: Tonusul dvs. este sub cel obișnuit, până pe 11, cu stări de somnolență și reflexe întârziate.

TAUR

Dragoste pe internet

Micul benefic Venus vă mai în­soțește până pe 3, după ca­re rămâneți sub influența abruptului Ura­nus. Este posibil ca până pe 20, când Soarele intră în semnul dvs. și lumea începe să vă spună „La mulți ani!”, să aveți izbucniri pe care ceilalți nu prea le tolerează. Mercur intră și el în sem­nul dvs. pe 28 și poate funcționa ca un mediator re­zonabil în comunicarea cu ceilalți. În intervalul 12-27, e impor­tant să nu le dați celor tineri motive să bârfească pe seama dvs. Nici dvs. n-ar trebui să cle­vetiți.

BANI: Ca să nu vă supărați pe ea că pleacă din semnul dvs., Venus, patroana banilor, vă asigură din 4 o anumită lejeritate în a dobândi câștiguri directe. Mai puțin însă la sfârșitul lunii, când n-ar trebui să vă lăsați influențați de cei din anturaj.

CARIERĂ: Mare atenție cum vă poziționați față de șefii dvs., mai ales până pe 8, inclusiv. Chiar dacă vă duceți la ei cu idei bune și ei le resping fără tact, nu e cazul să faceți tărăboi. Sunt și ei sub tensiune.

DRAGOSTE: Dacă tot aveți timp, îngrijiți-vă de înfăți­șa­rea dvs. Examinați-vă zâmbetul, ges­tica, privirile, îmbrăcați-vă sedu­că­tor și postați pe instagram. Până pe 4, mai ales, veți avea succes. O nouă perioadă de romantism virtual începe pe 20.

SĂNĂTATE: Feriți-vă de curent, între 12 și 27, deoa­re­ce puteți face nevralgii faciale.

GEMENI

Echilibru emoțional

Aveți noroc! Sunteți firi agita­te și în mod normal, vă con­su­mați mult. Dar micul benefic Ve­nus, care intră în semnul dvs. pe 4, vă asigură un echi­libru emoțional bun pâ­nă hăt, în ultimele zile ale lu­nii. Legăturile dvs. cu stră­i­nătatea sau/și niște cu­noș­tințe teoretice pe care le-ați dobândit în decursul stu­dii­lor pot fi valorificate într-un mod inedit. Veți găsi cu ușurință oameni care să aprecieze valoarea ideilor dvs. și care să se ofere chiar să vă devină asociați pentru punerea lor în practică. Împreună cu prietenii, pu­teți răspândi buna dispoziție în cercurile cu care sun­teți în contact. Discuțiile în grup pot fi terapeutice, mai ales la mijlocul lunii.

BANI: Nu este exclus să găsiți o formulă prin care să vă de­grevați de anumite plăți. Zilele optime pentru asemenea soluții sunt 1-6. După 25, vă pot ajunge din urmă niște datorii.

CARIERĂ: Șefii ascultă cu interes ce aveți de spus, la început de lună, mai ales pe 4. Însă, ide­ile inspirate s-ar putea să mai ai­bă de aș­tep­tat până la pu­nerea în practică.

DRAGOSTE: Luna plină din Balanță, din 8, vă în­deamnă să vă dați frâu liber sen­timentelor. Sau invers: per­soana iubită este cea care își revarsă afecțiunea asupra dvs.

SĂNĂTATE: Nesomnul vă poate bântui începând din 20, dar acut în jurul lui 26. Cir­cu­lația venoasă lasă de dorit.

RAC

Vi se pun puterile la încercare

La început de lună, în sufletul dvs. se dă o luptă: „Să ac­țio­nez sau să mă pun în sigu­ran­ță?”, vă întrebați. Dar pentru că vă numărați printre semnele car­dinale, cel mai probabil veți ale­ge să vă puneți (iarăși) puterile la încercare. Re­lațiile dvs. cu au­toritatea pot os­ci­la, puteți să vă alăturați ei ori pu­teți să o contes­tați. Este un tran­zit frustrant, pentru că pe di­nă­untru clocotiți (influența lui Mar­te), dar sunteți conștienți că a vă arunca în luptă fără o strategie pre­alabilă și valabilă (Saturn) nu e un lucru bun. Luna plină din 8 vă poate face să simțiți din plin apro­pierea de familie, ceea ce vă face bine. Fe­me­ile din familie pot fi deo­sebit de emoționale.

BANI: Acțiunile impetuoase riscă să dea greș. Aveți nevoie de răbdare (ușor de spus) și de informații privilegiate, primite din partea unor prieteni.

CARIERĂ: Simțiți cum trebuie să ac­țio­nați, iar între 12 și 28 vă exprimați succint și clar. Sunteți creativi și întreprinzători.

DRAGOSTE: Relațiile stabile se schimbă. Partenerul a renunțat la o serie de exi­gențe, care riscau să devină insuportabile. În caz contrar, e grav. E important și ce se întâmplă după Luna nouă din 23, care poate marca o reîndrăgostire sau o nouă iubire.

SĂNĂTATE: Venus în Gemeni din 4 contribuie la refacerea dvs. Calitatea somnului se poate îmbunătăți. Protejați-vă totuși rinichii și gâtul.

LEU

Sunteți pozitivi

Atitudinea pozitivă pe care o transmiteți celorlalți (mai pu­țin pe 14, 21 și 25) le face bine celor din jur. Puteți descoperi noi moduri în care vă puteți exprima creativ. Vă vine ușor să vă expuneți ideile, între 12 și 27. Nu ezitați să le împărtășiți, de­oa­rece mulți dintre cei care vă urmăresc vă vor lua drept model. Nu uitați că sunteți semnul regalității. Doar în zilele amin­tite mai sus v-ați putea purta mai dur cu „supușii” dvs. Dacă vă apucați a­cum să cercetați un domeniu nou de cu­noaștere, s-ar putea să ajungeți să-l transformați, dintr-un hobby, într-o veritabilă pasiune. Din 4 începând, relațiile de prietenie, mai ales cele cu femeile, vă pot stimula înclinațiile artistice.

BANI: Este posibil să duceți tratative promițătoare, până pe 11, dar unele dintre ele nu au o bază solidă. Pe 4, de exemplu, puteți să vă lăsați induși în eroare cu ușurință.

CARIERĂ: Dacă vă țineți de el, hobby-ul pe care l-am menționat mai sus se poate trans­forma într-o veritabilă profesie. Interacțiunile cu șefii sunt marcate de amabilitate până pe 3. Un schimb viu de idei cu aceștia începe din 28.

DRAGOSTE: Cuplurile trec prin încercări con­siderabile, mai ales la început de lună. Puteți ajunge la concluzia că felul în care-și exprimă partenerul dvs. auto­ritatea a devenit de nesuportat.

SĂNĂTATE: Evitați să ridicați obiecte grele, pentru a nu vă solicita colana și coapsele. Pot ieși la iveală infecții latente.

FECIOARĂ

Creativitate

Căutați noi metode de ex­pri­mare. Mulți dintre dvs. pot ajunge la concluzia că anumite atitu­dini față de copii sau pe scena mon­denă nu mai sunt potrivite. Luna asta vă vine cumva mai ușor să vă adap­tați, să fiți mai flexibili. Doriți să vă lărgiți sfera cunoștințelor citind sau studiind, că de călătorii încă nu poa­te fi vorba. Dar excursiile mentale vă pot da mari satisfacții, la în­cepu­tul și la finele lunii.

BANI: Cei care au început mai demult un proiect finan­ciar au posibilitatea să finalizeze măcar o etapă a acestuia, în preajma Lunii pline din data de 8.

Sunt însă multe discuții pe rol care fac referire la situația afacerilor sau investițiilor și care pot ieși bine între 12 și 27.

CARIERĂ: Micul benefic Venus intră pe 4 în Gemeni, ceea ce vă sporește creativitatea. Mai ales femeile pot dezvolta pro­iecte inte­re­sante. Relațiile cu colegii, în schimb, pot ajunge de-a dreptul conflictuale, la început de lună.

DRAGOSTE: Lucrurile se sim­pli­fică în re­la­țiile de amor, unde au existat până a­cum diverse presiuni sau respon­sa­bilități grele. În perechile deja for­mate, se poate retrezi romantismul până pe 11.

SĂNĂTATE: Îngrijiți-vă minu­țios dacă suferiți de boli cronice, mai ales la nivelul oa­selor, pielii și dinților.

BALANȚĂ

Impulsuri dure

Începeți să vă exteriorizați diferit în lume și poate și față de copiii dvs. Comportamentul dvs. este de obi­cei unul calm, atent și destul de îngăduitor, iar acum aveți porniri dure, care vă pot surprinde și pe dvs. Este vorba despre experiența cumulată a energiilor lui Marte și Saturn, deosebit de greu de suportat și de gestionat, mai ales până pe 6. Luna plină în semnul dvs., care se petrece pe 8, vă poate oferi un debușeu emoțional. E mai bine să vă ma­nifestați senti­men­tele, temerile, îngrijorările, decât să vă ascundeți în dosul unei măști de duritate.

BANI: Niște sume mai mici vă pot intra în cont până pe 3. În urma Lunii noi din 23, e posibil să depistați o nouă sursă de venituri. Con­tracte sunt de semnat din 28.

CARIERĂ: Destinul continuă să-și spună cuvântul până la început de iunie, în sensul că vă ajută să vă conștientizați opțiunile și însușirile. Cu colegii vă înțelegeți de minune până pe 3, dar puteți deveni un pic autoritari după 19.

DRAGOSTE: Partenerul se implică activ în relația de cuplu. Aveți ce să discu­tați cu el, mai ales între 11 și 27. E important pentru el să se facă auzit. Nu vă sfiiți să vă manifestați sentimentele față de el, pe 8.

SĂNĂTATE: Limfa circulă greu, iar asta în­greunează și circulația periferică.

SCORPION

Autoanaliză

Șeful dvs., Pluton, va face cale întoarsă pe cer luna asta, și anume pe 26. Când se în­tâmplă acest lucru (anual), a sosit vremea să vă uitați în urmă. Ce ați adunat în suflet? Ce vă ma­cină cu privire la resursele dvs., la puterea pe care o manifestați în lume sau o folosiți pentru a vă controla? Va fi mai ușor decât în alte dăți să vă lu­minați în privința acestor subiecte, deoarece marele benefic Jupiter este alături de Pluton, iar principala lui însușire este punerea lu­crurilor în perspectivă. Nu e deloc exclus să alegeți, în urma introspecțiilor, o cale filozofică sau chiar una spirituală.

BANI: Venus, supranumită și pa­troa­na banilor, se ocupă cu sârg, începând din 4, să vă pună la punct afacerile. Nu este exclus ca plasamentele inteligent făcute să tre­zească interesul unora care doresc să vi se alăture.

CARIERĂ: Nu e exclus ca o femeie influentă să vă poarte sâmbetele și să încerce să vă bage bețe în roate, în preajma Lunii pline din 8. Din fericire, puteți discuta deschis cu colegii și să clarificați intrigile.

DRAGOSTE: În cuplu domnește tandrețea, la început de lună, și comunicarea intensă către final. Poveștile de amor pot deveni cam siropoase până pe 11.

SĂNĂTATE: Dacă aveți probleme de ten­siu­ne arterială, feriți-vă de eforturi la mij­locul lunii. Pe 25 și 26, capul și brațele sunt vulnerabile.

SĂGETĂTOR

Stări tensionate

Felul în care comunicați cu amicii, la început de lună, poate fi șocant. Unii dintre ei vă pot sur­prinde printr-o rigiditate a opiniilor, pe care nici n-ați fi bănuit-o, ceilalți, printr-o deosebită agre­si­vitate. Aceleași tensiuni pot să apară tam-nesam și între dvs., vecini sau rude de gradul II și III. Dar nici dvs. nu sunteți scutiți de momente în care vă vine să reacționați impulsiv. În traficul ca­re-a mai rămas, tot puteți întâmpina greutăți sau puteți să vă luați la harță cu reprezentanții forțelor de ordine. Plăcute sunt interacțiunile cu cei din familie. Chiar dacă vă faceți planuri care pe moment par utopice, așa, de distracție, nu le dați uitării mai ales pe cele din 4, căci pot fi inspirate.

BANI: Vi se poate propune să participați la proiecte de mare anvergură, dar ar trebui să fiți atenți cui doriți să vă alăturați. E drept, puteți să vă alegeți cu câștiguri consi­de­rabile, dar în viitor e posibil să fiți trași la soco­teală, dacă vă alăturați cui nu trebuie.

CARIERĂ: Multe depind de felul în care vă com­portați față de colegi. În preaj­ma datei de 8, va fi greu să vă păstrați calmul.

DRAGOSTE: Și poveștile de iubire, și cu­plu­rile stabile o duc bine, în majo­ritatea lunii.

SĂNĂTATE: Cardiacii pot avea palpitații, din 19 încolo. Riscul maxim e pe 25, când și coloana poate pune probleme.

CAPRICORN

Ați scăpat de „malefici”

Planeta dvs. guvernatoare Saturn a intrat în Văr­sător, la fel și Marte. Ambii malefici au ie­șit din semnul dvs. Este o ușurare, pentru că vă sim­țiți mai puțin apăsați de probleme concrete. Se poate să vă eliberați de responsabilități care vi s-au pus în cârcă, fără să fie cazul. Cu această degrevare, poate să apară și o stare de revoltă ce poate fi canalizată constructiv. Puteți să militați pentru ca alții să nu ajun­gă în situații similare. Ideea e bună, dar în pri­mele zile ale lunii, mai ales, nu e cazul să reacționați, pentru că Marte vă poate împinge să săriți peste cal. După Luna nouă din 23, vă puteți consulta cu prie­tenii și ajunge la soluții creative.

BANI: Nu acționați din frică, cum vă vine să faceți, cel puțin la început de lună. Încă nu aveți detașarea necesară pentru a face planuri pe termen lung. Senzația de urgență nu e dictată de context, ci este de ordin psihologic.

CARIERĂ: Luna plină din 8 vă poate fi de folos pentru a vă recâștiga și calmul, și obiectivitatea, cu privire la ceea ce e cel mai indicat să faceți acum. Probabil că devine posibilă și consolidarea unui proiect anterior.

DRAGOSTE: În relații, Venus aduce armonie, până pe 4, Soarele pasiune, din 19, iar Mercur buna-înțelegere, după 27.

SĂNĂTATE: Începând din 4, Venus vă ajută să vă destindeți, să faceți mișcare și să respirați mai bine.

VĂRSĂTOR

Orientați-vă spre familie

O parte din dvs. dorește cu disperare să păstreze lucrurile cum au fost, sub influența conservatorului Saturn, de abia intrat în semnul dvs. În schimb, războinicul Marte, intrat de asemenea în Vărsător, vă îndeamnă să vă re­vol­tați, să contestați autoritățile sau să vă năpustiți dvs. să-i disciplinați pe alții. În niciun scenariu lu­crurile nu ies bine la început de lună. De abia în cea de-a doua parte începeți să vă lămuriți cum ați putea acționa mai ponderat, dar vremea pentru acțiune încă nu a venit. E bine să cultivați le­gă­tu­rile cu familia, mai ales până pe 3, și pe urmă din 19. Vă ajută, și emoțional, și mental.

BANI: E bine să discutați planuri și să semnați tratate, până pe 11. Dar în jurul lui 4, ar fi bine ori să nu vă angajați la nimic, ori să dați alt­cuiva contractele la verificat, căci puteți fi păcălit.

CARIERĂ: Inamicii dvs. ascunși și-au pierdut mult din putere. Acum, cineva din umbră vă poate, dimpotrivă, ajuta. Dar refuzați sprijinul, dacă vi se cere ceva ilegal, cum ar fi spălarea unor bani. Un nou proiect profesional poate debuta după Luna nouă din 23.

DRAGOSTE: Din 4, romantica Venus în­les­neș­­te relații noi, sub auspicii favo­ra­bile.

SĂNĂTATE: Optimiștii au posibilitatea să se vindece singuri de unele afec­ți­uni. Nu sistați însă tratamentele actuale.

PEȘTI

Preocupați de venituri

Până pe 11, sunteți mai doritori ca oricând să vă ajutați semenii. Doriți să faceți și acțiuni concrete în acest sens: donații, voluntariat etc. Aveți însă grijă pe cine alegeți să ajutați, mai ales în preajma lui 4, pentru că dacă neglijați un frate sau altă persoană apropiată în favoarea cuiva cu vocație de victimă, puteți compromite relația importantă. În același timp, observați lucruri importante pe care alții le trec cu vederea. Căutați oameni cu care să puteți discuta despre ce ați observat. În urma Lunii noi din 23, vi se pot releva anumite adevăruri ascunse, mai ales dacă vă preocupă științele esoterice.

BANI: Sunteți activi și preocupați să vă asigurați noi surse de venituri, până pe 27. Intervalul optim pentru a semna documente în acest sens e 12-27, mai puțin pe 25-26, când e oricum weekend.

CARIERĂ: Totul trebuie făcut temeinic, improvizațiile nu mai funcționează, ci sunt taxate. Se poate să nu vedeți imediat acest lucru, căci nemulțumirile se petrec fără știrea dvs. Ceea ce nu stopează consecințele.

DRAGOSTE: Sunteți seducători și persuasivi până pe 11, dar pe 4 s-ar putea să vă lansați în promisiuni exagerate și, la un moment dat, vi se va cere socoteală.

SĂNĂTATE: Oasele, pielea sau dinții vă pot necăji sub forma acută, mai ales până pe 6. Luați măsuri preventive.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian