Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Nu mai dorm noap­tea din cauza durerilor și a tremuratului”

Dragă redacție, am 69 de ani și sufăr de reu­matism cronic și de Parkinson, din cauza căruia îmi tremură mâinile încontinuu. Nu mai pot ține nici măcar un pahar să beau apă și am dureri care urcă de la degete până la umăr. Nu mai dorm noap­tea din cauza durerilor și a tremura­tului, care se accentuează pe zi ce trece. Am fost la mai mulți medici, dar tratamentele prescrise mi-au dat grețuri și aritmii, așa că nu am mai luat pas­tilele. Îi rog pe cei care știu un remediu pen­tru această boală să mă ajute. Vă mul­țumesc.

COSTICĂ R.

„Am o piatră la rinichi pe care nu reușesc să o elimin”

Mă numesc Claudiu, am 36 de ani și solicit ajutorul cititorilor pentru a scăpa de o piatră la rinichi. Am dureri îngro­zitoare, din cauza cărora am ajuns la urgență de câteva ori. Îmi făceau o injecție, nu știu cu ce, dar îmi calmau durerile pentru o peri­oadă. Mi s-a prescris și tra­tament medi­ca­mentos, dar nu a avut niciun efect. Știu că am o piatră des­tul de mare (5 mm) în rinichiul stâng, pe care nu reușesc să o eli­min. În contextul actual, nu m-aș mai duce la urgență. Îmi poate re­comanda cineva un remediu care să macine piatra, să o pot elimina? Sau măcar ceva care să-mi cal­meze durerile… Aștept cu interes sfaturile spe­cialiștilor dvs. Cu mulțumiri,

CLAUDIU D.

„Am fost diagnosticată cu boala Basedow în stadiu avansat”

Am 41 de ani și în noiembrie am fost la un con­trol, pentru că observasem că mi se umflă ochii. În urma unor investigații medicale, am descoperit că sufăr de boala Basedow (gușă exoftalmică) în stadiu avansat. Am fost la mai mulți specialiști și toți mi-au spus că singura so­luție e cea chirurgicală. Mi-e teamă să mă ope­rez, de aceea vă rog să mă ajutați cu un tratament natu­rist (medicamentele nu mai dau rezultate). Vă mulțu­mesc și aștept răs­pun­surile dvs.

CATI – București

„Am intoleranță la lactoză și fructoză”

Am 44 de ani și sufăr de multă vreme de into­leranță la fructoză și lactoză. În tot acest timp n-am găsit niciun reme­diu. Vă rog să-mi spuneți cum pot scăpa de ba­lo­nările atât de supără­toare. Mi-ar fi de folos orice sfat. Cu mulțumiri,

ALICE T.

„Sufăr de alopecie androgenică”

Dragă redacție, sunt un tânăr de 23 de ani și, după ce toată copilăria am avut o căpiță de păr pe cap, des și creț, acum patru ani am observat că părul a început să se rărească accentuat. M-am dat cu gaz, cu usturoi, cu toate remediile naturiste pentru îndesirea părului pe care le găseam, dar nimic nu s-a schimbat. Mai mult, acum am un început vizibil de chelie în creștet. Am fost la me­dic și mi s-a pus diag­nosticul de alopecie an­drogenică. Fac trata­ment cu Propecia și Hair Grow, dar degeaba. Îi rog pe bărbații care au depășit această situație să-mi spună și mie ce au făcut. Dacă specialiștii dvs. mi-ar putea da un sfat, le-aș fi recunoscător. Vă mulțumesc.

S. A.

„Am un chist vaginal și medicul mi-a recomandat să nu îl operez”

Am 32 de ani și am un chist vaginal de 1,5 cm. Am arsuri puternice și ustu­rimi. Ginecologul mi-a recomandat un tratament local cu ovule Car­picon, dar când le pun, usturimile devin insuportabile. Vă rog să-mi recomandați un remediu naturist. Vă mulțumesc!

A. A.

„Am hipertensiune și îmi curge des sânge din nas”

Dragă redacție, am 59 de ani și sunt diagnosticat cu hipertensiune arterială de aproximativ patru ani. Fac tratament cu Noliprel Forte, 1 pastilă pe zi. Problema mea este că îmi curge de­seori sânge din nas și am un țiuit persistent în urechi. Îmi controlez zilnic tensiunea și nu crește niciodată mai mult de 14-14,5 cu 7-8, de aceea nu înțeleg ce e cu sânge­ră­rile astea. Aștept cu nerăbdare sfaturile specialiș­tilor și cititorilor dvs. Cu mulțumiri,

ANTON T. – Bacău

„Am intrat la menopauză și am o stare permanentă de rău”

Dragă redacție, am 56 de ani și am intrat la menopauză, la vârsta de 50 de ani. De atunci, la cea mai mică emoție sau supărare, mi se face rău. Îmi crește tensiunea, am senzație de grea­ță și sta­rea de rău ține zile întregi. Am fost la mulți me­dici, dar fără niciun folos. Mă puteți ajuta cu un sfat sau cu un tratament natu­rist? Vă mulțu­mesc și doresc tuturor sănătate.

SORINA

„Mi se usucă gura și am arsuri”

În urma unei faringite, sufăr din cauza unor senzații de arsură și mu­coasă uscată pe limbă și cerul gurii, senzație ce se insta­lează în timpul nop­ții. Men­ționez că am un regim alimentar echilibrat și nu fumez. V-aș ruga să-mi indicați un tratament natu­rist. Vă mulțu­mesc.

MIHAI B. – Iași

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian