Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Noua „normalitate”, după 15 mai: cu mască în spațiile închise și pe transportul în comun, fără declarație la ieșirea din casă

După ce ieri, în cadrul unei intervenții publice, a anunțat posibila relaxare a măsurilor de izolare cauzate de pandemia de COVID-19, președintele Klaus Iohannis a venit azi cu câteva detalii mult-așteptate de populație.

„Am decis astăzi că după data de 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun. Această măsură nu este limitată în timp și vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul, atunci când această pandemie va fi sub control și nu mai există riscul infectării”, a explicat președintele la finalul unei întâlniri cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri și consilieri, pe marginea așa-numitului „plan de relaxare”.

„O a doua măsură pe care am decis-o este una care cu siguranță va bucura pe foarte mulți români. După data de 15 mai, deci după ce se epuizează actuala stare de urgență, vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Deci, nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Sau, invers spus, vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem. Este vorba despre libertatea de mișcare individuală”, a mai spus președintele.

Șeful statului a subliniat că, pentru protecția generală a populației și pentru protecția individuală, multe restrângeri vor rămâne în continuare în vigoare. În acest fel, vor rămâne în vigoare interdicțiile pentru adunările publice. „Vor rămâne și alte interdicții în vigoare, dar aceasta nu va rămâne în vigoare, și mi s-a părut important să vă dau această veste, ca să avem cu toții această perspectivă, după 15 mai. Până în 15 mai, până când se epuizează actuala stare de urgență, toate restricțiile rămân în vigoare! Repet: până în 15 mai stați acasă! Toate restricțiile rămân în vigoare!”, a conchis președintele.

Imagine reprezentativă: Ani Kolleshi on Unsplash
Foto text: presidency.ro

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian