Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Președintele Iohannis: posibilă relaxare a izolării după 15 mai

Președintele României, Klaus Iohannis, a avansat, în premieră, o dată pentru startul măsurilor de relaxare a izolării cauzate de pandemia de COVID-19. Data este chiar 15 mai, ultima zi aflată sub incidența decretului de impunere a stării de urgență la nivel național.

„Este timpul să ne gândim la ceea ce se numește un plan de relaxare atunci când condițiile sunt îndeplinite. În vigoare este un decret care se termnină pe 15 mai. După 15 mai, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese scade, dacă noi respectăm măsurile și lucrurile merg înspre bine este clar că putem să intrăm într-o fază de relaxare”, a declarat președintele, care i-a felicitat pe români pentru atitudinea avută pe durata sărbătorilor pascale.

„Relaxare va fi făcută în pași. Nu va exista o relaxare dintr-o dată, pentru că virusul nu va dispărea. Va trebui să continuăm să trăim cu anumite restricții”, a avertizat președintele.

„Aceste chestiuni se hotărăsc în baza deciziilor științifice și medicale. Aceste chestiuni vor fi discutate în detaliu cu specialiștii. Cu cei care sunt implicați în gestionarea epidemiei. Vor fi aduse la cunoștiința publicului. Pe partea economică, unde se lucrează pe un pachet de relansare, ministrul economiei va face declarații”.

Președintele a ținut să-i liniștească pe români după ce în presă au apărut informații despre un plan privind izolarea de familii în lunile viitoare a celor peste 65 de ani.

„Așa ceva nu se poate. Este inacceptabil. Noi trăim într-o societate liberă, nu venim cu astfel de măsuri totalitare. Persoanelor în vârstă le spun clar. Stați liniștiți. Nu vă impune nimeni lucruri inumane”.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian