
Și eu am avut aceleași stări ca dvs., până ce am găsit leacul, tot în „Formula AS”, unde a fost recomandat COENZIMA Q10, un supliment alimentar american, ce conține și betacaroten, vitamina E și seleniu. Modul de administrare: în prima săptămână se iau trei capsule pe zi, câte una la fiecare masă (de preferință numai praful interior), în a doua săptămână – două capsule pe zi și în continuare, până la terminarea flaconului, o capsulă pe zi. Eu folosesc un flacon la circa șase luni și nu mai am nici fibrilații, nici palpitații. În timpul tratamentului, se mănâncă puțină sare (folosiți sarea marină, care se găsește la prăvălii), fără grăsimi animale, fără prăjeli, fără zahăr și pâine albă. În plus, beți ceai de măceșe, de păducel și de talpa-gâștii. Acest tratament poate fi aplicat și de cei care au insuficiență cardiacă compensată, cu rezultate foarte bune.
FLORENTINA B.
„Mă sufoc după îngurgitarea oricărui aliment” (Răspuns pentru R. A. – Iași, F. AS nr. 1087)
În primul rând, trebuie să respectați o serie de reguli în ceea ce privește alimentația, și anume:
• Țineți cont de faptul că „digestia începe în gură”. Deci, mâncarea trebuie bine mestecată. Astfel, sublingual se vor absorbi substanțele folositoare. Vom mânca mult mai puțin, dar cu mai mult folos.
• Evitați să mâncați atunci când sunteți stresat. Mesele trebuie să fie servite în liniște, într-o atmosferă plăcută. În timpul mesei este bine să vă concentrați asupra mâncării. „Când mănânci, mulțumește-te să mănânci”.
• Este interzis să beți lichide în timpul mesei. Lichidele se vor bea cu înghițituri mici, după masă.
• Există un remediu homeopatic, Argentum Nitricum, diluție de 7CH. Se administrează câte trei granule de trei ori pe zi, cu o oră înainte de mese. Granulele nu se ating cu mâna, se numără neapărat în căpăcel (medicamentul se găsește la farmaciile homeopate). Sunt interzise ceaiurile de mușețel, mentă, tei, produsele pe bază de mușețel, eucalipt, usturoiul și ceapa crudă. Pentru igiena gurii, este recomandat să folosiți sarea de bucătărie, bicarbonatul, pasta de dinți Cristal cu fructe, praful de dinți homeopatic ori pastă fără mentă.
• Vă recomand, de asemenea, în paralel cu tratamentul homeopatic, și remediul gemoterapic din ienupăr. Se administrează câte 25 de picături, de trei ori pe zi, cu o oră înainte de mese, sublingual sau în puțină apă.
DORINA P.
„Copilul meu a fost diagnosticat cu dacriocistită cronică” (Răspuns pentru ANDREEA – București, F. AS nr. 1181)
Acum 20 de ani, am fost în aceeași situație. Băiatul meu, care avea atunci două luni, a suferit de aceeași boală – inflamația sacului lacrimal, adică a zonei situate între unghiul intern al ochiului și nas. Diagnosticul lui a fost dacriocistită congenitală. Am aplicat un tratament pe care l-am considerat a fi cel mai potrivit și care a dat rezultate imediat. După un an, am recomandat același tratament unei vecine, al cărei băiețel avea aceeași suferință. Era disperată, pentru că a doua zi trebuia să meargă la policlinică cu copilul, să-i fie desfundate canalele lacrimale. A urmat sfaturile noastre și intervenția chirurgicală nu a mai fost necesară. Iată procedeul: faceți un ceai de mușețel mai concentrat (infuzie 20 minute). Apoi aplicați comprese cu pansamente sterile, muiate în ceaiul cât mai cald (dar nu fierbinte), pe ochii copilului. Apoi, cu o pipetă curată, umeziți permanent cu ceai cald compresa. Atenție, ceaiul de mușețel pe care îl turnați trebuie să fie cald tot timpul. Dacă se răcește, mai încălziți-l. După vreo jumătate de oră, luați alte comprese sterile uscate și tamponați ușor ochii, uscând bine. Ochii nu trebuie să răcească. Repetați tratamentul până la vindecare. Copilului nostru i-a trecut după o săptămână de tratament perseverent. Sunt sigură că și dvs. veți reuși.
SANDA R.
„Am un flegmon în potcoavă” (Răspuns pentru MARIAN, F. AS nr. 1208)
În urma operației de flegmon ischiorectal, pentru a evita apariția unei recidive, v-aș recomanda aplicații locale cu unguentul MIBAZON, de fabricație românească, despre care am mai menționat în numerele anterioare ale „Formulei AS” și care, datorită unui complex de antibiotice, va preveni reinfectarea zonei. Unguentul poate fi găsit numai la farmaciile veterinare și este ieftin, fiind produs de Fabrica de Antibiotice Iași. Asigurați în același timp o igienă locală strictă. Vă doresc multă sănătate,
VALERIU M. – Timișoara
„Caut piatră acră” (Răspuns pentru SANDU, F. AS nr. 1400)
Deodorant cu alaun găsiți fie la farmacia Tei – de la două firme, costând 13,50 sau 8 lei, fie la magazinele DM – în care se comercializează produse din Germania.
TATIANA M.
„Sufăr de balanită erozivă. Îmi puteți recomanda un leac?” (Răspuns pentru GEORGE, F. AS nr. 1401)
Am suferit și eu de această afecțiune (infecție a pielii penisului). M-am tratat pe cale naturală, ca urmare a aplicării unui tratament din „Formula AS”. Am aplicat zilnic spălături cu apă călduță, în care se diluează bicarbonat de sodiu alimentar (cam 10 g la un pahar mare de apă). După această procedură, am folosit unguentul Nidoflor. Fără antibiotice! Tratamentul „a dat roade” după doar câteva zile.
Vă doresc multă sănătate!
NICU – Sibiu
„Fisura anală mă face să sângerez la fiecare scaun” (Răspuns pentru MARIA F., F. AS nr. 1404)
Se cumpără tărâțe de grâu numai de la magazinele cu produse naturale. Se pun la fiert 2 litri de apă și, când dau în clocot, se adaugă două mâini de tărâțe. Se stinge focul și se lasă să se limpezească lichidul. Apoi se strecoară. Se pune lichidul într-un lighean și se fac băi de șezut, cam 5-10 minute. Lichidul să fie călduț. Băile se fac seara și dimineața. După baie, se unge locul cu cremă de gălbenele sau de mărul-lupului. Aceste băi sunt bune și pentru cine are prurit. Să auzim numai de bine!
IONEL DUMITRAȘCU – Buzău
„Mă enervez din orice și am insomnie” (Răspuns pentru AMALIA D., F. AS nr. 1404)
În legătură cu descrierea făcută, din care rezultă mai multe suferințe, pentru ameliorarea lor îi recomand d-nei Amalia să meargă la Sanatoriul de Nevroze din Predeal, unde se practică „terapie prin muzică, terapie ocupațională, terapie în grup”, sub îndrumarea unui psiholog.
De asemenea, se face gimnastică sub îndrumarea unui profesor de educație fizică. Se administrează și medicație, în funcție de diagnostic, de către un medic psihiatru.
De asemenea, contribuie și clima, cu aer foarte curat, cu ioni negativi.
Pentru rezultate bune, se fac două internări pe an, primăvara și toamna. O cură durează 14 zile, cu prelungire până la 20 de zile. Camerele (2 paturi și 1 pat) sunt utilate cu tv, baie, toaletă. Programarea se face între orele 12-15.
Vă doresc multă sănătate!
DUMITRU SCOICĂ – D.T. Severin
„Sufăr de Zona Zoster oftalmică” (Răspuns pentru ECATERINA – Galați, F. AS nr. 1392)
Când apar primele semne ale acestei boli trebuie să mergeți la medic ca să vă prescrie un tratament antiviral, pe care să-l începeți cât mai repede, ca durerea să nu devină insuportabilă.
Zona Zoster apare în special după o anumită vârstă (50 de ani) și mai ales la persoanele care în copilărie au suferit de varicelă. Boala apare pe anumite zone ale corpului: torace, față, gât, ochi, provocând mâncărimi, furnicături, dureri, iritație puternică. Durează între 2-3 săptămâni până la 2-3 luni sau chiar mai mult.
* Ca tratament naturist, aplicați pe zonele afectate de această boală suc de aloe vera: tăiați o frunză și, cu sucul obținut, ungeți veziculele (sau căutați în farmacii gel de aloe vera).
* Pregătiți o pastă din bicarbonat de sodiu și apă, și aplicați-o pe zona afectată. Aceasta usucă veziculele și ameliorează mâncărimea.
* Preparați un ceai de roiniță: 2 lingurițe de plantă uscată se pun într-o cană cu apă clocotită (250 ml). Lăsați-l să se răcească puțin și, folosind un tampon de vată sau pansament, aplicați direct pe zonele afectate.
* Alte recomandări: ungeți zonele cu ulei de trandafir sau mentă (se găsesc la plafar) sau folosiți oțet de mere cu miere, tamponând leziunile de 4 ori pe zi și de 2-3 ori pe noapte.
* Și laptele dulce, rece, este un calmant puternic.
Zona Zoster nu este o boală contagioasă!
Vă doresc multă sănătate!
ZAMFIR E. – Drăgășani