Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Cosmetica naturii: VIOLETELE

Mititele și deli­cate, își atri­buie gloria parfumului lor care coboară până în suflet. De aceea violetele sunt un simbol al iubirii, dar și un sprijin neprețuit pentru frumu­sețe, fără de care dragostea nici nu poate exista.

Ulei pentru corp

Ingrediente: 1 mână plină cu vio­lete, 1/2 l untdelemn de măsline, 3 picături de ulei albastru de mușețel.

Mod de preparare: – Florile proas­pe­te sau uscate se acoperă cu uleiul de măsline, încălzit până la 40 de grade. Se închide recipientul și se lasă la ma­cerat 2 săptămâni. – Apoi se strecoară florile și în uleiul rămas se adaugă și cele 3 picături de mușețel.

Mod de folosire: după baie sau duș, se aplică prin masaje circulare, pe întreg corpul. Se recomandă pen­tru toate tipu­rile de piele, dar mai ales pentru cea cu probleme.

Oțet pentru loțiuni faciale și soluție pentru clătit părul

Ingrediente: 1 mână plină cu flori de violete, 1 litru de oțet de mere, 50 ml tinc­tură de violete (farmacie).

Mod de preparare și folosire: se în­căl­zește oțetul la 40 de grade și se toarnă într-o sticlă peste flori. Se în­chide cu dop și se pune două săptă­mâni la soare. – La fi­nal se strecoară florile, se adaugă tinc­tura de violete și se trage lichidul în sti­cluțe de cu­loare închisă. Oțetul de viole­te are în­trebuințări multiple: de la frecții cor­porale, la loțiuni pentru curățat fața sau se pune în ultima apă de clătit părul.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian