Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

“Am dureri musculare, de la genunchi în sus”

Foto: Shutterstock

Aș vrea să mă ajutați și pe mine într-o problemă. Am dureri mari de mușchi la ambele picioare, de la genunchi în sus. Când încerc să merg, parcă am picioarele înțepenite, cu greu încep să mă mișc. Dacă a trecut cineva prin asemenea suferință, îl rog să-mi dea un sfat în paginile revistei. Vă mulțumesc din tot sufletul!

OLGA T. – Botoșani

“Sufăr de o alergie chinuitoare”

De mai bine de trei ani sufăr de o alergie chinuitoare, ale cărei cauze nu le-am putut afla, deși am consultat mai mulți medici. Mâncărimea începe de la mâini, se extinde pe picioare și apoi pe tot corpul. Dacă mă scarpin, îmi apar pete roșii și umflate, care persistă mai mult timp. Fac tratament cu Telfast 180. Am luat și pastiluțe homeopate, Hepar Sulfur, dar simptomele s-au agravat. Îi rog pe cei care au avut simp­to­me similare să-mi spună cum s-au vindecat. Vă mul­țu­mesc!

ANDREI R.

“Caut un tratament pentru keratită”

Din cauza aerului condiționat de la serviciu, fratele meu s-a îmbolnăvit de keratită. Până acum a luat Tobrex pi­că­turi, Zovirax și Tobradex unguent. Sub pielea de pe pleoape se văd puncte roșii, vase dilatate, iar pielea e ca de hârtie. Există vreun leac pentru această boală? El e convins că nu se poate vindeca. Vă rog din suflet să-mi trimiteți un răspuns. Vă mulțumesc din suflet.

EMANUELA – București

“Deși am amigdalele scoase, durerile de gât nu cedează”

Bună ziua. Am 26 de ani, iar în urmă cu un an am fost diag­nosticat cu amigdalită cronică. Am su­portat o amigdalectomie și eram convins că voi scăpa de probleme. Dar a tre­cut un an și gâtul con­tinuă să mă doară. Nu știu care este motivul. Tratamentele pe care le-am tot luat s-au dovedit inutile. Dimineața, când mă trezesc, am în gât o sen­zație puternică de usturime, care dis­pare treptat peste zi. Vă rog din suflet să-mi dați un sfat. Poate îmi recomandați un tratament pe bază de plante. Cu mulțumiri,

EDUARD T.

“Am nevralgie Arnold”

Acum un an am fost diagnosticat cu nevral­gie Arnold, simptomele fiind du­reri de cap și ame­țeli puternice. În anotim­pul rece, boala se ame­lio­rea­ză, dar în această primăvară, simp­tomele au reve­nit cu intensitate ma­re: dureri de cap, în ceafă și în partea de sus, stări puternice de amețeală, pier­deri de echilibru… Medicul meu curant e intrigat de faptul că simptomele apar doar primăvara. Poate să-mi spună cineva dacă nevralgia Arnold dă amețeli, pier­deri de echili­bru sau doar dureri? Ce tra­tament să încerc? Până acum, am luat calciu injectabil, vitamine, Refen injectabil. Menționez că am 27 de ani. Vă mulțumesc.

LAURENȚIU T.

“Mama mea are colon iritabil, cu dureri mari abdominale”

Mama mea are 80 de ani și de aproximativ un an, a început să aibă scaune cu sânge și dureri de burtă. A fost la medic și a pri­mit un trata­ment cu De­bridat și Imodium. A luat obli­geană, nu a mai avut scaun cu sânge, dar durerile nu cedează nici cu analgezice, și în pre­zent are 8-10 scaune diareice pe zi. A slăbit 10 kg într-un an. Diag­nosticul este colon iritabil. A refuzat să facă o co­lonoscopie. Vă rog din tot su­fle­tul meu să-i recomandați un tratament na­turist. Cu mulțumiri anticipate, o cititoare fidelă,

LAURA – București

“Îmi iese o gâlmă în talpă, când stau mult în picioare”

Acum câteva luni, m-am angajat într-un domeniu care implică 8-9 ore de stat în picioare. A început să îmi crească în talpă, între călcâi și scobitura piciorului, o gâlmă, un nod dureros. Când mă masez, gâlma se accentuează și se întărește ca o piatră. Când am fost răcită și am stat două zile în pat, am observat că gâlma s-a retras, deci apare din cauza faptului că stau mult în picioare. Ce pot să fac? Nu am cum să-mi schimb locul de muncă și am dureri la fiecare pas. Poate îmi dă cineva un sfat. Vă mulțumesc mult.

C. R.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian