Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Părul voluminos

Foto: Shutterstock

S-a terminat cu șuvițele un­se cu ir și lipite de-obraz. În pri­măvara asta se poartă ple­tele-n vânt. Plete de zâne, care, ca să fie fru­moase, tre­buie să fie bo­gate. Adică să aibă vo­lum. Oricât de bine tăiată este linia pă­ru­lui, oricât de inspirată coa­fura aleasă, dacă părul se turtește și se lipește de cap, totul este pierdut. Adevărata magie a pletelor noastre – lungi sau scurte – este volu­mul, im­presia de bogăție a pă­rului. Fiindcă foarte puține femei o pri­mesc în dar chiar din fașă, ea se poate obține cu ajutorul unor trucuri recoman­date de urmașii lui Figaro. Iată-le:

Apelați la foen

După ce vă puneți părul pe bigu­diuri, us­cați-l bine cu foenul. Lăsați apoi bigudiurile să se răcească pe cap (dacă sunt din metal), iar după ce le scoateți, nu mai folosiți peria sau pieptenul, așa cum faceți de obicei. U­nealta dvs. de coafat sunt… degetele. Tre­ceți-le (ca gre­bla) o dată prin păr, apoi aran­jați-l în forma pe care-o doriți.

Apelați la perie

După ce vă spălați, pieptănați-vă părul lins, peste cap, și uscați-l cu foe­nul. Luați apoi șuvițe din el, în­vârtiți-le pe o perie specială, rotundă (se găsesc câte vreți în comerț), una către exterior și alta către interior. Aplicați pe păr o spumă de coafat (Nivea sau L’Oreal), apoi piep­tăna­ți-vă cu un pieptene cu din­ții rari.

Păcăleala cărărilor

Când părul e încă u­med, după spălat, uscați-l cu foe­nul în felul ur­mă­tor: tra­ge­ți-vă mai întâi o că­ra­re pe partea stân­gă și us­cați par­tea dreaptă; trageți o că­rare pe pa­rtea dreaptă și us­cați par­tea stângă. Durea­ză ceva, pâ­nă ce cuprin­deți tot părul, dar câști­gă volum. Că­ră­­rile în zig-zag dau și ele iluzia de păr bogat.

Un truc pe bază de bigudiuri

Dacă aveți părul lung, à la Cindy Crawford, uscați-l cu foenul aproape com­­plet, apoi pieptănați-vă peste cap. Dați-vă cu un fixativ și montați-vă bigu­diuri, dar nu pe rânduri, unul sub altul, ci împrăștiate din loc în loc. Fo­losiți foenul, unul sau două minute, lăsați bi­gudiurile (dacă sunt de metal) să se răcească, apoi scoateți-le și fo­lo­siți-vă degetele pe post de pieptene.

Apelați la șampoanele pentru volum

Șampoanele pentru volum (scrie pe ele) conțin substanțe active, care măresc dimensiunea firului de păr, întărindu-l. Condiția: să nu folosiți o cantitate prea mare și să-l întrebuințați alternativ cu un alt șampon, normal.

Nu aplicați fixativul pe părul ud, nici uscat

Fixativul nu trebuie niciodată aplicat pe părul ud sau pe părul uscat, fiindcă își pierde efectul. Uscați părul pe jumă­tate cu foenul, aplicați fixativul, apoi uscați-vă părul com­plet.

Trucul „Formula AS”

Acum, la final, vă recomandăm o me­­todă larg practicată printre doam­nele din redacția noastră și care du­ce la un succes garantat:

– Folosiți cu economie șampo­nul (cam cât o alună).

– Clătiți-vă bine pe cap, în două-trei ape.

– În ultima apă, puneți 2-3 jeturi de fixativ spu­mant (Nivea sau L’Oreal), a­mes­­te­cați bine apa cu mâna, apoi înmuiați-vă părul. Fără să-l stoar­ceți, înfășurați-l într-un pro­sop, iar când se zvântă puțin, lă­sați-l să se usuce la aer, scuturân­du-l din când în când cu degetele vârâte adânc în el.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian