Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Gura îmi miroase foarte urât și medicii nu găsesc cauza” (Răspuns pentru ANDREEA M., F. AS nr. 1393)

Foto: Shutterstock

Mirosul neplăcut al gurii sau halena poate avea multe cauze: digestie proastă, lipsa de vitamine, dantură (inflamații ale gingiilor), limba încărcată, boli ale căilor respiratorii (laringite, faringite), boli de stomac, de intestine. Dacă gingiile, limba și dinții adăpostesc bacterii urât mirositoare, atunci trebuie să adoptăm unele obiceiuri de igienă rigu­roasă, care să le inhibe dezvoltarea.

– Folosiți apă de gură. Aceasta îndepărtează bacteriile și diminuează mirosul neplăcut.

– Mestecați frunze de pătrunjel și mărar, după fiecare masă, coajă de portocale, lămâie, cuișoare, nucșoară, semințe de anason, fenicul. Acestea omoară bacteriile de pe limbă.

– Sugeți un bețișor de scorțișoară – este un antiseptic bucal eficient.

– Spălați-vă pe dinți după fiecare masă. Pe­riajul dinților împiedică dezvoltarea tartrului.

– O pastilă de gumă de mestecat după masă stimulează secreția de salivă și elimină resturile alimentare.

– Faceți gargară cu apă caldă, în care adău­gați o linguriță de suc de lămâie, praf de ghimbir sau alte condimente pe care le aveți la îndemână.

Multă sănătate vă doresc!

M. ZAMFIR – Drăgășani

„Fac crize de spasmofilie din ce în ce mai des” (Răspuns pentru SANDA LAVINIA, F. AS nr. 1406)

Încercați un tratament serios, cu un medic ho­meopat. Problema se va rezolva. Am avut aceleași probleme cu fetița, și cu tratament homeopat s-a rezolvat și au trecut și ceva ani de atunci și totul este ok. Sănătate!

C. POPESCU – București

„Am fost diagnosticată cu miopie mitocondrială” (Răspuns pentru PETRONELA F., F. AS nr. 1407)

În orașul Constanța, str. Sabinelor nr. 33, există Centrul de medicină hiperbară, dotat cu aparatură germană. Aici se fac diverse tratamente pentru o se­rie de afecțiuni, prin oxigenare celu­la­ră, la presiune crescută. Luați legă­tura cu acest centru la tel. 0766/72.49.06, 0265/51.10.22, dați explicații despre afecțiunea dvs. și cred că aici veți găsi rezolvarea. Personal, am fost cu soția, în 2019, pentru artroză la glezne și, după 7-8 ședințe, afecțiunea a fost vindecată.

C. POPESCU – București

„Am regurgitare mitrală și obosesc la cel mai mic efort” (Răspuns pentru LIVIU R., F. AS nr. 1407)

Consider că medicul cardiolog care v-a dat acest diagnostic pentru defect de valvă mitrală v-a indicat operația. Și eu am efectuat operația pentru defect de valvă aortică, la Spitalul de chi­rur­gie cardiovasculară din Târgu Mureș (aveam 70 ani). Aici sunt medici spe­cialiști de talie europeană, în frunte cu renumitul prof. dr. Horațiu Suciu. Ope­rația nu este complicată și vă veți simți perfect. Altă soluție nu este!

Vă doresc succes, curaj și Doamne ajută!

C. POPESCU – București

„Am ciocuri pe coloană și coxartroză bilaterală” (Răspuns pentru GEORGETA B., F. AS nr. 1408)

Am 81 de ani și m-am confruntat și eu cu aceste probleme – cioc în talpă și coxartroză bilaterală. Bineînțeles că înainte de orice sfat trebuie consultat medicul de specialitate, eventual un fizioterapeut. Am rezolvat ambele probleme prin supunerea la unele proceduri terapeutice, și anume: pentru cio­curi – ultrasunete, și pentru coxartroză – magne­toterapie. Am fost foarte mulțumit de rezultate. Durerile au dispărut și au trecut ani buni de atunci.

Vă urez multă, multă sănătate! Cu drag,

MIRCEA D. – București

„Cum se vindecă salazionul pleoapei inferioare?” (Răspuns pentru CONSTANTIN – Cugir, jud. Alba, F. AS nr. 1409)

Domnule Constantin, și eu am avut urcior și m-am vin­decat cu lapte de mamă, cel mai bun medicament din lu­me. Mergeți la o femeie care are copil mic și rugați-o să vă pună lapte în ochi. Vă culcați pe spate, ea strânge de sân și laptele vine direct în ochi. O să vă usture puțin, n-o să ve­deți bine, dar nu vă spălați până a doua zi dimineața, cu apă și săpun. Faceți de trei ori, trei zile la rând. Multă sănătate!

ILIE – Brașov

„Soțul meu riscă să orbească în curând” (Răspuns pentru S.L. F. AS nr. 1411)

Mai mult ca oricând, credința noastră ne vine în ajutor cu leacuri biblice, uitate, de altfel. Iată câteva dintre ele:

– Ochii și rinichii fac parte din „calea apei”. Stați cu palmele dvs. așezate peste ochii închiși ai soțu­lui (baza pe pomeți și degetele peste frunte) timp de 1-2 minute. Va resimți o căldură la acel nivel. La sfârșit, ridicând mâinile, veți afla ce sen­zație are privind. Dacă simte „nisip în ochi”, îi veți cuprinde urechile cu palmele, timp de câteva se­cunde, și vederea se va limpezi.

– În fiecare seară, rupeți o frunză sau o tulpină de rostopască și atingeți pleoapele închise cu sucul galben pe care îl secretă planta. Și așa procedați în fiecare seară, înainte de culcare. (Am obținut în familie rezultate deo­sebite, am permanent în gră­dină 5-6 straturi cu rostopască.)

– De mare ajutor este și tra­tamentul cu Mumio capsule. Se găsește în farmacii și la plafar. Va lua o capsulă, zilnic, timp de 30-60 de zile, cu pauză 10 zile.

De asemenea, este indicată o dietă atentă:

– Carnea se va consuma mai ales fiartă și doar cu legume, sau salată, aceasta pentru o digestie normală și un colon sănătos. Sunt excluse dulciurile.

– Dimineața și seara, reco­mand rugăciunea și meditația. „Iu­birea lui Dumnezeu inundă făptura mea cu sănătate, și fiecare celulă din trupul meu este umplută de lumina lui Iisus”.

Și nu uitați: Dumnezeu ne iu­beşte!

Cu drag,

DANA – București

„Sufăr de gușă polinodulară” (Răspuns pentru PETRONELA R., F. AS nr. 1411)

Tratament:

– Zilnic, se fac aplicații la baza gâtului cu 3-5 frunze de pătlagină, pe care mai întâi le meste­cați bine cu salivă, apoi le puneți pe o folie de plastic subțire și le presărați cu sare grunjoasă (fără adaos de iod). De la prima atingere a gâtului veți simți un efect binefăcător. Puteți să vă înfășurați peste cataplasmă cu un șal subțire. Repetați proce­dura în fiecare seară și stați toată noaptea cu com­presa pe gât. Tratamentul se face minimum 30 de zile.

– Amestecați în părți egale semințe de ange­lică, crețișoară și muguri de zmeur. Se râșnesc și se ia, de 3 ori pe zi, câte 1 linguriță cu amestec. O țineți sub limbă 10 minute, apoi înghițiți cu apă. Tratamentul durează 3 luni.

Dieta indicată:

– Alimente bogate în vitamina B (pește, cereale integrale, păstăi).

– Surse de iod (pește de apă sărată, ouă, iaurt, telemea veche).

– Ficat, verdețuri (pătrunjel, mărar…), spanac, sfeclă, stafide, curmale.

– Cura cu zer: 12 zile se bea 1 l de zer pe zi. Reţetă: un litru de lapte 3,5% grăsime, în care se adaugă, când fierbe, 400 ml iaurt 20% grăsime. Se amestecă cu lin­gura de lemn pe foc, până se alege zerul de brânza de vaci. Zerul conține L-Carnitină, care trans­formă grăsimea în energie.

Să evitați în dietă: varza crudă, gulia, alunele, căci pot interfera în metabolismul iodului.

Bunul Hristos să vă călăuzească, să vă bine­cuvânteze și să vă apere de rele! Cu drag,

DANA P. – București

„Caut tratament pentru cistită interstițială” (Răspuns pentru FELICIA – București, F. AS nr. 1411)

Există un tratament străvechi: folosiți doar coaja de la 5 cartofi (românești). Spălată bine, se pune la fiert în 1,5-2 l apă (desigur, fără sare). După ce dă în clocot 20 de minute, luați cu mănuși cratița cu „prețiosul conținut” și o plasați în vasul de toaletă, pe care veți sta în aburul binefăcător, timp de 20 de minute, acoperită cu un prosop mare pe abdomen și picioare, pentru menținerea căldurii.

Când eram copil mi-a făcut mama acest trata­ment. Este sigur! Să fiți sănătoasă și voioasă!

DANA

„Am o piatră la rinichi pe care nu reușesc să o elimin” (Răspuns pentru CLAUDIU D., F. AS nr. 1412)

Vreau prin intermediul dumneavoastră, să-i mulțumesc din suflet domnului Mircea Bocan, care mi-a ajutat băiatul să elimine o piatră mare de la rinichi, cu ajutorul argilei de la firma Algo.

Băiatul meu avea dureri cumplite și urina cu sânge. După exact trei luni de tratament, cu 140 g de argilă pe zi, diluată într-un borcan de 800 ml, cu apă până la jumătate, de trei ori pe zi, cu o jumă­tate de oră înainte de mese, a eliminat piatra. A ținut și post: lunea, miercurea și vinerea (fără car­ne, ouă și lactate). Apoi a început să țină și cele 4 posturi mari, așa cum se țin în biserica ortodoxă. S-a spovedit, s-a împărtășit, după ce a renunțat și la fumat, și la cafea şi Coca-cola, care dăunează foarte mult rinichilor.

Pentru rinichi, mai luați și tinctură de iarbă-mare și de propolis. Nu uitați să vă rugați mult, să țineți post, să vă spovediți, să vă împărtășiți cât mai des (acum vine duhovnicul acasă, dacă îl chemați). Fără Dumnezeu nu putem face minuni!

(Pentru a comanda argilă, sunați la tel. 0258/86.56.77, iar pe d-l Bocan îl găsiți la tel. 0788/23.38.73. Cereți argilă și pentru ux extern, pentru a pune cataplasme calde pe abdomen, pe partea cu rinichiul bolnav.)

ELENA C. – Caransebeș

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian