Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Relaxare după 1 iunie: liber la terase, pe plaje, fără declarații în deplasarea între localități

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat noi măsuri de relaxare pe durata stării de alertă impusă de lupta împotriva pandemiei de COVID-19. De la 1 iunie, se vor redeschide terasele și plajele, se vor putea organiza spectacole în aer liber și se va putea circula oriunde fără declarația pe proprie răspundere.

„Avem și astăzi aproape 200 de cazuri noi, avem aproape 200 de persoane la terapie intensivă. Deci, nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În consecință, în continuare atenție, atenție, atenție!”, a avertizat președintele înainte de a veni cu veștile bune privind relaxarea.

„Mesele vor trebui să fie la cel puțin 2 metri, vor putea să stea maximum patru persoane la o masă și, în acest fel, lucrurile vor fi, zicem noi, sub control”. Și la plajă păstrarea distanței de cel puțin 2 metri între șezlonguri va fi obligatorie.

Tot de luni va fi reluat transportul internațional, rutier și feroviar, în condiții de siguranță, de distanțare și de igienă. De la 1 iunie, vor deveni posibile și spectacolele în aer liber, cu un număr de până la maximum 500 de spectatori.

În ce privește deplasările în afara localității, de la 1 iunie acestea se vor putea face fără restricții și fără a mai fi nevoie de declarația pe propria răspundere.

„În ce privește competițiile sportive, avem și aici o veste bună. Se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie, dar – atenție! – pentru sporturile care se practică afară, în aer liber, și mai puțin sporturi de contact. Deci sporturile vor fi, competițiile vor fi posibile în aer liber, mai puțin sporturile de contact, și competițiile se vor desfășura în această etapă fără spectatori”, a mai anunțat Klaus Iohannis.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian