Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete cu MIERE

Foto: Shutterstock

– Salcâmii au înflorit, albi­nele le culeg nectarul. Mierea nouă, de primăvară, este lea­cul suprem al îngrijirii trupului și obrazului. Încercați-i efectul cu ajutorul rețetelor pe care vi le oferim –

Cremă energizantă pentru față

Ingrediente: 2 linguri de miere, 2 picături de ulei esențial de trandafiri.

Pentru a vă tonifia tenul, aplicați și masați ușor pe piele miere, în locul cremei dvs. obișnuite. Apoi clătiți-vă cu apă caldă.

Albirea pielii și ștergerea cicatricelor

Ingrediente: 2 linguri cu miere li­chidă sau zaharisită, o linguriță ulei de cocos.

Amestecați ingredientele într-un bol de sticlă sau porțelan și aplicați preparatul în zonele afectate, cu ma­saj delicat. Lăsați să acționeze 30 de minute, apoi clătiți-vă cu apă călduță. Repetați procedeul de trei ori pe săp­tămână.

Masaj anticelulitic

Ingrediente: 2 linguri cu miere, o linguriță cu ulei de migdale, 2 pică­turi de ulei esențial de chiparos.

Amestecați bine ingredientele și aplicați preparatul direct pe zonele afectate, masând cu mișcări circulare, de jos în sus.

Gel de duș tonifiant

Ingrediente: 2 lingurițe cu miere, o linguriță cu făină de hrișcă, o lin­guriță cu ulei de măsline, sucul de la o jumătate de lămâie, o picătură ulei esențial de lavandă.

Amestecați ingredientele și utili­zați preparatul ca pe un gel de duș.

Demachiant cu miere

Ingrediente: o lingură cu miere li­chidă sau zaharisită, o linguriță cu ulei de migdale.

Puneți cele două ingrediente în­tr-un mic recipient de sticlă și ames­tecați bine. Aplicați câte puțin pre­parat în zonele pe care vreți să le curățați, și ștergeți cu un tampon de vată.

Exfoliant cu miere

Ingrediente: 4 linguri cu zahăr, 2 linguri cu miere de salcâm

Amestecați mierea și zahărul în­tr-un castron, chiar înainte de utili­zare. Faceți duș, apoi aplicați pre­paratul pe pielea udă, prin masaj circular. Se poate folosi și pentru față.

Balsam de buze cu miere

Ingrediente: 2 linguri cu miere, o lingură cu vaselină.

Amestecați mierea cu vaselina și aplicați o cantitate mică pe buze, ma­sând ușor. Păstrați preparatul la fri­gider, în recipient de sticlă sau porțe­lan, maximum o lună.

Tratament cu miere, pentru păr strălucitor

Ingrediente: o lingură cu miere, jumătate de litru de apă.

Dizolvați mierea în apa caldă și clătiți cu acest amestec părul ud, proas­păt spălat. Lăsați să acționeze timp de 10 minute, apoi clătiți-vă cu apă călduță. Repetați tratamentul de trei ori pe săptămână.

Mască reparatoare pentru păr deteriorat

Ingrediente: 2 linguri cu miere, 2 linguri cu ulei de măsline, 2 linguri cu gel de aloe vera.

Amestecați mierea cu uleiul și gelul până la omogenizare. Aplicați preparatul pe părul umed și lăsați-l să acționeze 30 de minute. Clătiți-vă cu apă călduță, apoi rece. Repetați trata­mentul de două ori pe săptămână.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian