Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

ZODIACUL LUNII IUNIE

– Două eclipse marchează luna lui Cireșar, dintre care prima e cea parțială de Lună, din zodia Săgetătorului, de pe data de 5. Ea vizează cu precădere semnele mutabile (Săgetător, Gemeni, Fecioară și Pești). Relațiile de tot felul sunt supuse unor teste de anduranță greu de suportat. Aspectele primite sunt deosebit de tensionate. Pătratul la Marte în Pești ne poate trezi furie și agresivitate, în timp ce opoziția la Venus în Gemeni, aflată în retrogradație, ne determină să analizăm la rece relațiile și să punem lucrurile la punct. Steaua fixă Ras Algheti activează în exces dorința de putere, fenomen ce se manifestă prin creșterea riscului izbucnirii unui război. Eclipsa de Soare din Rac, de pe 21, pune capăt unei serii de eclipse începute în iulie 2018, atacând, pe rând, Racul și Capricornul. Acestea sunt cele mai periculoase pentru echilibrul puterilor în lume. Ultima, care s-a petrecut la 0 grade în Rac, a fost cea din 2001, a cărei principală urmare a fost atacul asupra Turnurilor Gemene din 11 septembrie (Statele Unite sunt guvernate de zodia Racului). Pe plan personal, eclipsa ne cere să examinăm cu atenție raportul dintre nevoia de libertate personală și acceptarea unor limite și responsabilități. În ultima zi a lunii, Jupiter și Pluton, ambele în mișcare retrogradă, fac un aspect exact în Capricorn, moment în care pot fi evaluate și corectate, din punct de vedere legal și bănesc, abuzurile comise de autorități începând din martie –

BERBEC

Porniri agresive

Stăpânul dvs., Marte, e prins în aspectele conflictuale ale eclipsei din Săgetător, din data de 5. În preajma ei vă sfătuim să con­duceți cu mare atenție, mai ales dacă plecați în străinătate, și să vă stăpâniți comentariile agresive la adresa celor din anturaj. Dacă vă scapă comentarii mai dure, grăbiți-vă să vă cereți scuze, pentru că alt­fel vă veți alege cu falși prieteni, ca­re nu se vor sfii să vă submineze din umbră. Pe cât de plăcut poate fi timpul petrecut cu cei din familie până pe 18, pe atât de incorfortabile pot fi discuțiile ce apar după. E însă o perioadă bună să vă apucați de reparații prin casă. Vă regăsiți to­nusul din 29, când Marte reintră în sem­nul dvs., după doi ani de ab­sen­ță.

BANI: Vă merge mai bine pe colaborări, decât să lu­crați cu normă întreagă. Care dintre ele rămân în picioare, se va dovedi după 26.

CARIERĂ: Eclipsa solară din 21 este cea care vă poate împinge să faceți ceva nesă­bu­it. Gândiți-vă de două ori înainte să vă aruncați, berbecește, demisia pe masă. Mai ales dacă o faceți ca să aveți mai mult timp pentru distracții.

DRAGOSTE: Berbecii solitari testează tot felul de persoane, până pe 26, dar și după această dată implicarea lor poate fi superficială, în simple flirturi.

SĂNĂTATE: Evitați bricolatul în preajma primei eclipse. Din 23, labele picioarelor devin sensibile.

TAUR

Feriți de eclipse

Cele două eclipse nu vă tulbură serios pe plan personal, motiv pentru care le puteți da sfaturi bune celor care sunt pe cale să facă greșeli. Nu insistați însă, dacă-i vedeți recal­ci­tranți la sugestii. Eclipsa de Soare din Rac vine să vă evalueze viața so­cială și relațiile de prietenie. Între­bă­rile ce merită puse sunt dacă sunteți prea posesivi cu prietenii dvs. și aveți exigențe mari față de ei ori, dim­po­trivă, aceștia vă monopolizează și vă cer diferite favoruri. Cum planeta co­mu­nicării, Mercur, se află și ea în Rac, în retrogradație din 19, discuțiile pe aceste teme pot fi lămuritoare. În week­end-ul care începe pe 12 ar fi pre­ferabil să stați acasă, decât să ple­cați într-o excursie, care se poate solda cu certuri sau chiar accidente.

BANI: La acest capitol, vă poate da peste cap eclipsa din 5, în special dacă în ultimele două luni v-ați cam întins la cumpărături.

CARIERĂ: Tensiunile cu șefii nu mai sunt atât de pro­nun­țate, însă în a doua parte a lunii aceștia vă pun, discret, la încercare.

DRAGOSTE: Este posibil ca dvs. sau, dimpotrivă, per­soana iubită să ridicați la finele lunii probleme rămase nerezolvate încă de la începutul anului. Amânați însă dis­cuțiile pe care nu le purtați cu calm.

SĂNĂTATE: În preajma primei eclipse vă simțiți gre­oi și circulația venoasă lasă de dorit.

GEMENI

O căruță de nervi

Parcă nu-i de ajuns că aveți de furcă cu Venus în retro­gra­da­ție în semnul dvs., acum – hop! – și eclipsa din 5, ca să nu vă puteți stă­pâni nervii. Fiți atenți să nu cum­va să vi se pară că aveți un com­portament normal și toți ceilalți au luat-o razna. Întrebați-i pe cei în care aveți încredere că vă spun adevărul și faceți ajustările de rigoare. În caz contrar, unii dintre cei care s-au simțit ofensați de comportamentul dvs. s-ar putea să vă ponegrească.

BANI: Eclipsa de Soare vă poa­te confrunta cu anumite alegeri privitoare la bani pe care le-ați făcut în iulie 2018 și ale căror foloase sau ponoase urmează să le trageți acum. Cel mai important este însă să trageți concluziile cuvenite din cele întâmplate.

CARIERĂ: Eclipsa de Lună din 5 vă poate face să iz­bucniți față de o persoană din con­ducere. Mai ales dacă e vorba despre o femeie, e bine să vă păstrați cum­pătul, indiferent cât de ira­ționale vi s-ar părea ac­țiunile ei. O încărcătură emoțională mare apare și în preajma lui 13.

DRAGOSTE: Tot e­clip­sa de Lună pune la încercare relația de cuplu. Partenerul dvs. poate deveni brusc asupritor.

SĂNĂTATE: Problemele de sto­mac, mai ales ce­le recurente, ar trebui tratate cu toată seriozitatea.

RAC

Drumuri noi

Duceți-vă cu gândul la cele ca­re s-au produs în viața dvs. începând cu eclipsa de Soare care s-a întâmplat tot la 0 grade în semnul dvs., tot pe data de 21, dar în anul 2001. Acea eclipsă a inițiat o schim­bare de fond a per­so­na­lității dvs. Pe parcursul ultimilor doi ani, aceste transformări s-au încheiat. Este deci un moment po­trivit pentru a conștientiza aces­te schimbări, a le accepta, pentru că în viața dvs. începe o etapă dis­tinc­tă de dezvoltare, care se va în­che­ia de abia în 2039. Mercur în sem­nul dvs. vă stimulează comu­ni­carea până pe 18, dar apoi intră în miș­care retro­gradă și s-ar putea să reveniți asupra unor enunțuri făcute anterior.

BANI: Unii dintre dvs. s-au apucat recent de niște eco­nomii mai drastice. E posibil ca din 16 încolo să vă dați seama că aveți și alte posibilități să puneți niște bani deoparte. Fiți creativi.

CARIERĂ: Energicul Marte vă dă avânt în carieră, dar asta se întâmplă abia din 29. Până atunci, e nevoie să navigați cu diplomație și răbdare printre curenți nu tocmai prietenoși la locul de muncă, mai ales în preajma eclipsei din 5.

DRAGOSTE: Pentru a înțelege ce do­riți de la o relație e esen­țial să știți cine sunteți. În perioada de stabilizare a transformărilor prin care ați trecut, s-ar putea să fie ne­voie de o pauză în relație.

SĂNĂTATE: Problemele cu sto­macul se pot accen­tua după 18.

LEU

Limpeziri relaționale

Prima eclipsă a lunii, cea din 5, vă prezintă o adevărată radio­grafie a relațiilor dvs. de prietenie, a celor cu copiii și cu persoanele cu care aveți o strânsă legătură atât pe plan material, cât și pe plan emoțional. Este momentul să acceptați adevărul care vi se înfăţișează, căci vedeți lucru­rile cu limpezime. De accep­tat însă nu veți mai accepta decât acele relații care sunt echilibrate. Cele neviabile se pot sfârși însă dra­ma­tic și chiar pe o notă agresivă. În­cer­cați deci să vă mențineți calmul.

BANI: Unul dintre motivele pen­tru care pot izbucni scan­daluri este dacă vă dați seama că un partener de afaceri a cam tras spuza pe turta lui, pretextând sentimente de prie­tenie.

CARIERĂ: Eclipsa din 21 poate determina un dușman ascuns să-și dea arama pe față. E important să contracarați bârfele pe care începe să le scornească pe seama dvs. după 8.

DRAGOSTE: Eclipsa de Soare din 21 vine cu re­velații despre natura persoanei iu­bite. S-ar putea să vă dați seama că vă controlează în prea mare mă­sură și vă doriți mai multă libertate personală. Sau, dimpotrivă, dvs. vi se aduc reproșuri în acest sens.

SĂNĂTATE: Din 19 începând, atât somnul, cât și proce­sele digestive pot să fie tulburate, pe de-o parte de retrogradația lui Mercur, pe de alta de eclipsa de Soare din 21.

FECIOARĂ

Revoluție în familie

Prima dintre eclipsele acestei luni vă afectează din toate păr­țile. Este deci important să știți cum să vă pregătiți pentru eclipsa de Lună din Săgetător, care are loc pe data de 5. Să vă pregătiți în sensul că reacțiile celor din jur vă pot lua prin surprindere, în primul rând cele ale membrilor familiei dvs. E important să clarificați lucrurile cu ei, fără a vă pierde însă stăpânirea de sine, căci acuzațiile care circulă de la unul la al­tul pot să îmbrace forme deosebit de virulente. Dacă aveți de făcut ob­servații critice, abțineți-vă, atâta timp cât nu puteți să le exprimați calm.

BANI: O persoană care știe ce vrea, cel mai probabil un băr­bat, vă poate propune o afacere în ultimele două zile ale lunii.

CARIERĂ: Relațiile ambigue, în special cu femeile ca­re se găsesc în poziții ierarhice su­perioare, se pot întoarce împotriva dvs. în preajma aceleiași eclipse din 5. Nu puneți prea mult accente pe pri­etenie și familiaritate.

DRAGOSTE: Mulți dintre dvs. vor realiza, în urma eclipsei din 21, că ceea ce vă tot spuneau prietenii este adevărat. Și să acționați în consecință, pe final de lună.

SĂNĂTATE: Bolile care vă afectează oasele, pie­lea și dinții pot să vă necăjească în mod special.

BALANȚĂ

Sub presiune

Călătoriile pot fi presărate cu dificultăți, în preajma eclipsei de Lună din data de 5. Este posibil să fi înțeles dvs. greșit termenii unei invitații și să aterizați nepoftiți la o gazdă nepregătită și nervoasă. Asigurați-vă că sunteți cu adevărat invitați în peri­oada și condițiile respective. Altfel relația poate fi compromisă. Și în discuțiile cu apropiații dvs., rude sau vecini, se pot produce tensiuni, căci aceștia sau dvs. puteți face gafe de proporții. Sau acestea se produc în cursul pro­cesului de învățământ, cu ur­mări la fel de ne­plăcute.

BANI: Sunt câteva zile în care aveți fler și pu­teți încheia contracte inspirate. Cea mai potrivită este data de 5 (în ciuda eclipsei), iar apoi ultimele zile ale lunii. Dar pe final de lună vorbim despre renegocierea avantajoasă a unor termeni contractuali.

CARIERĂ: Sunt multe aspecte, printre care și eclipsa de Soare din 21, care pun ca­păt unui proces început în iulie 2018. Începeți să câș­tigați claritate cu privire la raportul dintre ca­rieră și viață personală, care vă priește.

DRAGOSTE: Partenerul de cuplu devine tem­peramental sau pasional după 28. Po­veștile de iubire întâmpină obstacole karmice mai ales din 16.

SĂNĂTATE: Limfa circulă greu și vă afec­tează circulația periferică în preaj­ma lui 5 și după 22.

SCORPION

Schimbări, dar nu prea multe!

De o vreme încoace parcă nu vă mai plac ace­leași lucruri. Începând de la îmbră­că­minte până la cum sunt aranjate lucrurile prin casă, la ceea ce ați învățat până acum, la felul și măsura în care v-ați valorificat însușirile creative, totul vă ne­mulțumește. Chibzuiți însă ordinea și ritmul schim­bărilor pe care le preconizați, altfel s-ar putea să creați o adevărată harababură în viața dvs., ca să nu mai vorbim de conflictele pe care le puteți avea cu cei din jur care nu agreează aceste schim­bări, pe care eclipsa de Lună din 5 vă îmboldește să le inițiați. Cea de Soare din 21 vă poate deter­mi­na să doriți să obțineți un nivel sporit de pres­tigiu, ceea ce se poate realiza, cu condiția să nu se întâmple pe spezele altora.

BANI: Această schimbare a sistemului de valori se poa­te dovedi deosebit de cos­ti­sitoare, dacă procedați impulsiv. Orice ați face, nu intrați în contu­rile de economii sau în banii des­tinați investițiilor.

CARIERĂ: Greutățile familiale sau legate de casă sunt cele care vă împiedică să faceți progrese în viața profesională.

DRAGOSTE: În perechi domnește un echilibru nesigur, care se îmbunătățește însă după 25. Poveștile de dragoste sunt atacate de eclipsa din 5.

SĂNĂTATE: Somnul nu este de bună calitate, iar energia vă sporește de-abia din 29. Odată cu ea pot apărea dureri de cap.

SĂGETĂTOR

Rupturi iremediabile

G ata cu jumătățile de mă­sură, spune eclipsa de Lună din semnul dvs., de pe 5. Aveți însă grijă să nu exagerați în cealaltă di­recție, nemaiacceptând nimic din partea nimănui, care încearcă să vă dicteze ce să faceți. Odată opriți, nu prea vă mai puteți controla, în special dacă vă luați la harță cu cineva de neam femeiesc. Rupturile produse acum sunt iremediabile, de aceea e bună moderația în reacții. În familie, disputele pot izbucni în special cu bărbații, din motive emoționale. Încercați să nu îi provocați. De asemenea, abțineți-vă să meșteriți prin casă și să folosiți instrumente ascuțite.

BANI: Aici se face simțită cea de-a doua eclipsă a lunii, cea din data de 21. Dvs. sau un partener de afaceri ați putea fi tentați să luați ceva din fondurile comune, pentru a vă satisface vreo poftă.

CARIERĂ: În aparență stați pe loc și puteți fi exas­perați de unii dintre colabo­ratorii dvs. Din 15 însă vă puteți ambiționa să începeți să căutați soluții alternative.

DRAGOSTE: Partenerul vă studiază la rece, ceea ce pe dvs. vă înfierbântă și gata-i despărțirea. Dați ascultare celor spuse de partenerul dvs., s-ar putea să aibă multă dreptate. De abia după 25 pu­teți fi mai obiectivi.

SĂNĂTATE: Mobilitatea brațelor lasă de dorit la început de lună, cea a co­loanei, pe final.

CAPRICORN

Evitați altercațiile

Cineva care nu vă are deloc la inimă se stră­du­iește să vă pună tot felul de bețe-n roate, lansând în circulație tot felul de zvonuri nea­de­vă­rate pe seama dvs. Întrebați mai întâi de unde vine in­formația, apoi restabiliți adevărul. Șofatul implică o serie de riscuri, în preajma eclipsei de Lună din 5. Sub nici o formă să nu vă urcați la volan dacă lu­ați sedative sau după un pahar de vin în plus. Evitați și locurile în care spiritele se pot încinge ușor, de exemplu sălile de jocuri. Dacă apar altercații cu cei din anturaj, cedați, că asta face cel mai deștept. Pe final de lună vi se poate face dreptate într-o ches­tiune pe care ați crezut-o de nerezolvat.

BANI: V-ați săturat să tot strângeți cureaua, dar pe moment e bine așa. Testați unele dintre opțiunile care vă vin în minte din 16.

CARIERĂ: Anumite probleme vizând relațiile cu colaboratorii, care s-au acumulat în timp sau seamănă cu ce vi s-a mai întâmplat în 2012 pot să reapară acum. Fitilul îl constituie eclip­sa de Lună din 5.

DRAGOSTE: În cupluri ar trebui renegociate libertățile și responsabilitățile, de preferință înaintea eclipsei din 21.

SĂNĂTATE: Evitați eforturile în preajma eclipsei din 5, altfel pot apărea pro­bleme cu nervul sciatic și zona lombară.

VĂRSĂTOR

Presiuni legate de bani

L a mijlocul lunii, marele disciplinator Sa­turn, care vă obligă la o retrospectivă a evo­luției dvs., pornind de la perioada 1991-1993, vă face să vă gândiți la domenii noi, în care puteți să aplicați experiența dobândită deja. Unul dintre apro­piați vă poate da un imbold în acest sens, pe final de lună, cel mai probabil pe 29. Deocamdată e bine să vă mărginiți la o încercare. Dacă primul ex­periment merge bine vă puteți îndrepta în direc­ția nou deschisă către sfârșitul anului.

BANI: Să nu cedați unor presiuni legate de bani, care se întâmplă în preajma eclip­sei de Lună din 5, căci consecințele pot să fie se­vere. Nu împrumutați bani celor care se dau vic­time, fiindcă au făcut prostii, și nu vă lăsați an­trenați sub nici o formă în jocuri de noroc ori pariuri, măcar o lună, începând din 5.

CARIERĂ: În jurul dvs. s-au țesut multe intrigi și s-au făcut numeroase jocuri de pu­tere, probabil fără să vă dați seama sau fără să bă­nuiți complexitatea acestor lucrături. Este po­sibil ca în urma eclipsei din 21 să începeți să în­țelegeți mai multe.

DRAGOSTE: Pe măsură ce persoana iubită emite tot mai multe pretenții la dis­tracții, mai ales dintre cele costisitoare, este posibil să vă dați seama ce fel de persoană este.

SĂNĂTATE: Începând din 19, stomacul dvs. devine deosebit de sensibil. Fa­ceți tot posibilul să-l menajați.

PEȘTI

Puși pe harță

Oricum nu vă simțeați bi­ne cu Marte cel temperamental în semnul dvs., acum mai vine și eclipsa de Lună din 5, să-l zgândăre. As­pectul este foarte intens și vi se cere o bună doză de autocunoaștere ori de practică spirituală pentru a nu sări la ceartă cu mai toate persoanele impor­tan­te din viața dvs. Problema e că pe moment sunteți sută la sută convinși că ați fost grav lezați în sentimentele dvs., pe când pentru persoanele obiective, ieșirile dvs. par ceva total irațional. O lună întreagă ar trebui să exersați autocontrolul, pentru a învăța când emoțiile dvs. o iau înaintea rațiunii.

BANI: Din 29, când Marte iese din semnul dvs., vă vine mai simplu să vă stăpâniți și să orientați energia acestuia către proiecte fi­nanciare noi.

CARIERĂ: Sunteți încă supravegheați de ochiul necruțător al unui șef, pe care l-ați cam dezamăgit. Dacă faceți față cu bine scrutinului până luna viitoare pe 2, destinul dvs. profesional se poate schimba mult în bine.

DRAGOSTE: O poveste de amor care s-a tot su­cit și s-a învârtit, din vara lui 2018 încoace, ajunge în fine să se limpezească, într-un fel sau altul, ca urmare a eclipsei de Soare din 21. În cazul în care relația rezistă, aceasta a fost mai mult decât o probă karmică.

SĂNĂTATE: Labele picioarelor sunt deosebit de sensibile luna aceasta, dar și genunchii vă pot da de furcă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian