Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am Helicobacter pylori şi nu pot scăpa” (Răspuns pentru ELENA – Vatra Dornei, F. AS nr. 1299)

Foto: Shutterstock

1. Nu vă speriați prea tare din cauza infecției cu He­li­­co­bacter pylori. Acesta este microbul care deter­mină le­ziu­nile ulceroase la nivelul stoma­cului și al duo­de­nului. Nu în­seamnă deloc că o să faceți cancer. E ade­vărat că un pro­cent semni­ficativ al persoanelor cu ulcer gastric, după niște zeci de ani, pot face un cancer la sto­mac, dar numai dacă nu și-au tratat și vindecat ulcerul. Iar dacă ulcerul este la duoden, riscul de dezvoltare a unui cancer devine minim. Deci, îngrijiți-vă și n-o să faceți nici un cancer. Tra­tamentul cu antibiotice este efi­cient în cazul dvs., dar nu este singurul. Vă reco­mand ca în paralel sau după cura cu antibiotice, pentru cicatrizarea leziunilor și consolidarea vindecării (sau dacă tratamentul cu antibiotice și blocante ale secreției gastrice nu a avut efect), să faceți următorul tratament naturist:

– Cu circa 15 minute înainte de mesele princi­pale, de trei ori pe zi, beți câte o cană cu suc proaspăt de cartof crud, amestecat cu suc de varză crudă în părți egale. La doza de dimineață, este bine ca după ce beți sucul să stați culcată 15-20 de minute.

– Între mese, de trei ori pe zi, luați câte 20 de picături de tinctură de pro­polis într-un pahar de apă caldă (propolisul și apa nu sunt miscibile, tinctura precipită la contactul cu apa, așa că trebuie tur­nată picătură cu picătură, ameste­când mereu, și băută imediat, altfel tot propolisul ajun­ge pe pereții paharului și nu în stomacul dvs.). Dacă simțiți ne­voia, puteți crește doza de propolis la 40-50 de picături, de trei ori pe zi. Acest tratament trebuie conti­nuat timp de cel puțin trei luni, însoțit de re­gimul ali­mentar specific bolii dvs., și e bine să fie reluat toamna și primăvara timp de câțiva ani. În acest timp, puteți lua și alte medicamente dacă sunt nece­sare.

Dr. ALICE A. – București

2. Eu am scăpat de această bacterie urmând tratamentul re­gretatului dr. Nica, dintr-un nu­măr mai vechi al revistei, pe care vi-l prezint mai jos.

– Timp de 7 zile se iau de trei ori pe zi, cu o oră înainte de masă, două comprimate de Amoxicilină (250 mg) împreună cu un comprimat de Metroni­dazol, cu un pahar mare de apă. După un sfert de oră, se pune pe limbă un vârf de cuțit de bismut subnitric – pulbere, pe care-l cumpărați de la farmacie. Acest bismut se înghite fără a apela la nici un lichid. Până la ora mesei, nu mân­cați și nu beți nimic.

– După 7 zile, renunțați la Amoxicilină și Metro­nidazol și continuați 2-8 săptă­mâni numai cu bismut subnitric, având grijă ca înainte de administrare să beți un pahar de apă. În România, se găsește un medicament care înlocuiește bismutul subnitric. Se numește „De-NOL”, fabricat de „Yama­nouchi Europe BV Leiderdorp/ The Netherlands”. Acest medicament se ia timp de 2-8 săp­tămâni, nu mai mult, câte două pastile dimineața și seara, înainte de mese. Se asociază în dublă terapie cu Amo­xicilină și în triplă terapie cu Amoxicilină și Me­tronidazol, timp de 7 zile. Eradicarea este garan­tată 90%. Se revine cu trata­mentul după 9 luni. (În caz că nu suportați Metronidazol comprimate, apelați la supozitoare.)

RADU P. – București

„Am anemie aplastică” (Răspuns pentru G. – Arad, F. AS nr. 1255)

Vă recomand să consumați zilnic doi litri de ceai de urzică, să faceți zilnic băi la picioare cu decoct de urzică (se pune seara în apă rece, iar a doua zi se încălzește până aproape de punctul de fierbere), frecții cu tinctură de coada-șoricelului (se găsește la Plafar). După opt săptă­mâni, hemograma ara­tă valori normale. Vă do­resc sănătate!

MIHAI C. – Cluj

„Am un hidrocel la testicul. Pot evita operaţia?” (Răspuns pentru COSTIN – Iaşi, F. AS nr. 1248)

Tratamentul pe care vi-l recomandăm a fost apli­cat de o rudă a mea cu rezultate po­zitive.

– O lin­gu­riță rasă cu obli­geană se lasă peste noapte în 1/4 litru de apă rece. Dimi­neața se în­călzește și se stre­coară. Din acest lichid se ia cu o jumătate de oră înainte și după masă câte o linguriță, deci 6 înghițituri pe zi.

– Pre­pa­rați următorul ames­tec de ceaiuri: 300 g filimică, 100 g coada-șoricelului, 10 g urzică, bine amestecate. Se opărește o linguriță de ames­­tec cu o cană de apă. Rația pentru o zi este de doi litri de infuzie. Bolnavul bea, după ceas, la 20 de minu­te câte o înghițitură. În acest mod, ceaiul este bine accep­tat de către stomac. Din rația zilnică de ceai se scoate câte 1/2 ceașcă dimineața, la prânz și seara, în care se adaugă o lingură de bitter suedez. Se bea cu o ju­mătate de oră înainte și după fiecare masă. Ceaiul tre­buie păstrat cald, într-un termos.

– Se pun comprese cu coada-calului pe tot abdomenul, alternativ cu comprese cu bitter sue­dez (o compresă se umezește cu soluție de bitter suedez și se aplică după ce, în prealabil, zona a fost unsă cu alifie de gălbenele). Com­presele trebuie aplicate cât de des (câte două ore dimineața și două ore seara) și se lasă peste noapte. Vă doresc sănă­tate!

FELICIA – Câmpina, jud. Prahova

„Cum pot preveni crizele de lombosciatică?” (Răspuns pentru LĂCRĂMIOARA – Rm. Vâlcea, F. AS nr. 1263)

1. Acum mulți ani, am făcut și eu o criză extrem de du­reroasă de lombo­sciatică și, cu același tratament ca dvs., mi s-au ameliorat durerile, dar am rămas anchi­lozat în pat. Nu mai puteam să mă mișc absolut deloc. Dar a venit minunea. Reinternat la Spitalul Brân­co­venesc, pe lângă fizioterapie, am făcut împachetări cu parafină. În ce constă? Procurați 2 kg de parafină albă (lumânări de nuntă sau botez). Tăiați-le bucăți și topiți-le în tava de prăjituri. Lăsați să se închege și, încă fierbinte (cât să suporte cotul), răsturnați foaia de pa­rafină pe mijlocul unui prosop îm­păturit în două. Pen­tru a se desprinde de tavă, treceți câteva clipe pe dosul tăvii un fier încins. Acoperiți cu restul prosopului para­fina și cineva să v-o aplice așa caldă pe zona lombară, modelând-o prin presare după forma corpului. Acoperiți-vă cu un cearșaf + pernă + pled și stați așa până ce parafina se răcește. Scoateți-o, ștergeți locul și îmbrăcați-vă cu ceva cald. Tratamentul se repe­tă de 8-10 ori. Vă garan­tez o vindecare totală. Per­sonal, după cele două trata­mente – fizioterapie și para­fină –, vreme de 40 de ani, câți au trecut de atunci, nu am mai știut ce este această boală. Multă sănă­tate!

E. V. – București

2. Orice boală trebuie considerată o prietenă și, în consecință, tratată ca atare. Adică, să nu o supărăm, să o menajăm, să ne purtăm frumos. Regimul de viață este foarte important. Acest lucru înseamnă să-ți menții o greutate corporală optimă (nu am spus ideală!), orice încăr­care cu greutate a coloanei nefiind benefică. Tre­buie apoi să-ți întărești musculatura abdominală prin gimnastică, pe care o poți face și acasă, la indicația specialistului în edu­cație fizică medicală. Impor­tant este să te ferești de frig, umezeală, mișcări bruște care să solicite coloana. Să-ți echi­librezi greutatea purtată în cele două mâini, fără a căra foarte mult, să te apleci în­doind genunchii, nu coloana. În statul pe scaun, să eviți po­ziția picior peste picior, care întinde nervul scia­tic. Îți do­resc să nu mai ai nicio recidivă.

Janina M. – Hunedoara

„Cum mă pot vindeca de blefarită scuamoasa?” (Răspuns pentru ANA-MARIA, F. AS nr. 1244)

Vă recomand un tratament pe care l-am urmat și eu și m-am vindecat. În primul rând, trebuie să țineți un regim sărac în sare și fără grăsimi ani­male.

– În fiecare seară puneți în ochi câteva pică­turi de suc de varză dulce (stors în centrifugă). Să nu vă speriați dacă apar unele usturimi.

– Se ia propolis uscat de la Plafar, se pisează și se dizolvă în apă caldă. Se lasă să se limpe­zească, se strecoară și se pun 3-5 picături în fie­care ochi.

– 30 g semințe de mărar se fierb 5 minute într-un litru de apă. Se stă cu capul acoperit peste abu­rii fierbinți care ies din vas (atenție, să nu vă ardeți!).

– Miere de albine, 30% în apă distilată, câte 3 picături în fiecare ochi, vreme de 12 zile.

– Pelin – 50 de vârfuri în­flo­rite se fierb într-un litru de apă până scade la jumă­tate și se fac spălături oculare cu această soluție.

– Ceai de afine – 2 lingurițe de fructe uscate la 500 ml apă. Amestecul se pregătește de seara (fructele se pun în apă) și se lasă până dimineața, când se încălzește ușor și se beau trei cești pe zi. Vara se iau fructe proaspete – o linguriță de afine zdrobite la o cană de apă, și se fierb 5 minute. Se bea înghițitură cu înghițitură, pe parcursul unei zile.

– Infuzie de mușețel – 3 lingurițe de flori la o cană de apă fiartă. Se lasă acoperită până de­vine călduță (cam 20 de minute) și se spală ochii cu li­chi­dul strecurat. Se poate adăuga în această infuzie 4 g acid boric, luat de la farmacie.

– Consumați zilnic 3 pa­hare cu suc de mor­cov, care conține vitamina A și îmbu­nă­tățește ve­derea. Eu am urmat toate acestea și m-am vin­de­cat.

Vă doresc multă sănătate, iar revistei „For­mula AS”, viață cât mai lungă și succese tot mai mari!

FELICIA – Constanța

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian