Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut un remediu pentru pancreas cu degenerescență lipo­ma­toasă”

Foto; Shutterstock

Dragă redacție, citesc cu mare plăcere publi­cația dvs. și de aceea îndrăznesc să vă rog să mă ajutați cu un sfat. Acum trei ani m-am operat de hemangiom pe ficat. La ulti­mul control, în decembrie, mi s-a făcut o tomo­grafie cu sub­stanță de contrast. A reieșit că acum am alt hemangiom pe fi­cat și, în plus, pancreas cu de­generescență lipo­ma­toasă. Me­dicii mi-au spus că nu este ni­mic grav, dar eu nu pot sta liniș­tit. De aceea vă rog să mă ajutați cu un sfat, să-mi recomandați un medic sau o clinică, eventual remedii naturiste care pot să aju­te pancreasul. Vă mulțumesc!

SANDU T. – București

„Sufăr de dureri artritice la mandibulă”

Am urgentă nevoie de un sfat pentru ușurarea durerilor de artrită de la mandibulă. Acestea sunt foarte mari și mă aduc în situația de a nu mai putea vorbi și mânca. Ce mă sfătuiți să fac? Cu multe mulțumiri,

CLAUDIA – Brăila

„Sunt diabetică și am o rană care nu se vindecă”

Sunt diabetică și am la călcâi o rană care nu se mai vindecă. A fost întâi o crăpătură care nu s-a vindecat, apoi s-a făcut o gropiță cât un bob de mazăre. Am fost la diabetolog, am fost inter­nată pentru analize, apoi m-au ex­ter­nat, spunân­du-mi-se că rana se va vindeca, să mă îngrijesc acasă (să în­moi piciorul în apă cu Clo­ramină B o dată la 2 zile). Așa am făcut, dar nu s-a vin­decat, doar că nu mai este adâncă. Totuși, rana este carne vie. Am mare grijă de controlul gli­cemiei, dar nu pot să um­blu decât foa­rte greu și doar prin casă. Stau mai mult întinsă. Nu știu ce să mai fac, dacă mai e vreo speranță de vin­decare. Ce pot să mai încerc? Știe cineva vreun remediu? Cu mulțumiri,

MARIA S. – jud. Bacău

„Am ciocuri la discurile cervicale”

Dragă redacție, am 66 de ani și am dureri mari la cervicală. În urma RMN-ului mi s-a spus că trebuie să fac operație. Șase dintre discurile cervicale prezintă modificări dege­nerative și ciocuri. Prin intermediul dvs. doresc să întreb cititorii dacă știu de un remediu naturist, nu ca să mă vindec, doar să-mi ameliorez durerile, uneori insuportabile. Tot timpul simt că sunt „înțepat” cu mii de ace în coloana vertebrală. Îi rog din suflet pe cei ce mă pot ajuta cu un sfat să scrie la redacție. Cu mii de mulțumiri,

FLORIN M. – Focșani

„Tata are anus contra naturii. Cum îl pot ajuta?”

Vă adresez acest mesaj, cu speranța că se vor găsi cititori ai revistei care mă pot ajuta cu un sfat în necazul meu. Aș vrea să știu cum îl pot ajuta pe tata, care a fost ope­rat de cancer de colon acum un an și are anus contra natu­rii. Pungile care sunt folosite se sparg adesea din cauza gazelor și creează un întreg disconfort. Care sunt cele mai bune pungi ce se pot folosi? De unde se pot procura? Sau ce se poate face? Totodată aș dori să aflu dacă există un tratament naturist care se poate adminis­tra pentru a preîntâmpina recidiva bolii. Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate.

SILVIU F.

„Pielea de sub sâni mi se irită întruna”

Mă confrunt de mult timp cu o iritație sub sâni. Am folosit Ba­neocin pudră, cremă Cutaden, Rivanol. Se vindecă, dar după ce port sutien (din bumbac), iarăși apare. Când nu am mai purtat sutien, tot nu s-a vindecat, din cauza transpi­rației. Dacă s-a mai con­fruntat ci­neva cu așa ceva, o rog să-mi spună ce ar trebui să fac. Mul­țumesc.

IOANA – București

„Nu vreau să mă operez de ruptură de menisc”

Vă supun atenției problema mea de sănătate, în speranța că voi primi un sfat. În ianuarie am făcut un RMN din care a reieșit că am ruptură de menisc. Medicul mi-a spus că este vorba doar de o „ciupitură”, și nu este cazul să fiu operat. Mi-a recomandat fizioterapie și gimnastică medi­cală. Am urmat toate indicațiile, dar continui să am probleme: câteodată merg greu, am dureri mari la mișcări bruște. Medicii optează acum pentru soluția chi­rurgicală, dar vreau să ur­mez și un tratament naturist, cu speranța că voi putea evita operația. Mă interesează, de aseme­nea, și ori­ce altă reco­mandare, în afară de ope­rație. Vă mulțu­mesc anticipat!

BOGDAN C. – Galați

„Cum se poate vindeca Miastenia Gravis?”

De aproape un an sufăr de Mias­tenia Gravis. Am tulburări de de­glutiție pentru mâncarea solidă, oclu­zie palpebrală incomple­tă, obo­sesc la vorbit. Am marea ru­găminte să mă ajutați să mă vindec, să nu mai depind de pastilele, pe care mi s-a spus că trebuie să le iau toată viața: Mestinon și Predni­son. Sunt dispusă să încerc orice trata­ment alternativ. Tot ce îmi do­resc e să mă fac bine. Vă mulțumesc mult.

CRISTINA S. – Giurgiu

„Am fost diagnosticată cu steatoză hepatică gradul 3”

Sunt o cititoare fidelă a revistei dvs., am 55 de ani și vă rog din suflet să-mi dați un sfat pen­tru tratarea steatozei hepatice. În ultimii doi ani, după moartea soțu­lui, pe fond ner­vos, m-am îngrășat aproape 15 kg, fapt care a atras după sine un corte­giu de necazuri: oboseală accen­tuată, insomnie, du­reri de cap, nervozitate, și pe lângă acestea, mi se umflă rău picioarele. Am făcut analize care indică va­lori crescute ale colesterolului, tri­gli­ceridelor și trans­ami­nazelor, iar în urma eco­grafiei, mi s-a pus diagnosticul de steatoză hepatică gradul 3. Aș dori să știu mai multe despre această afecțiu­ne și să-mi recomandați un tratament naturist și regim ali­mentar corespun­zător. Vă mulțumesc.

LĂCRĂMIOARA M. – București

(În numărul trecut al revistei – F. AS nr. 1418 – s-a publicat un artol amplu pe această temă.)

„Caut un leac pentru torticolis spastic”

Am 43 de ani și sufăr de torti­colis spastic. Afecțiunea a debu­tat brusc, în urmă cu aproape trei ani. Am făcut tratament cu Dysport, cu ame­liorări nesemnificative. Îi rog pe cei care s-au con­fruntat cu o situație asemănătoare să-mi îm­părtășeas­că din experiențele lor.

MIRUNA R. – București

„Vă rog din suflet să mă ajutați să scap de fibromialgii”

Vă rog din suflet să mă ajutați și pe mine cu un sfat: cum să scap de fibromialgii? Boala aceasta mă face să am dureri mari în tot corpul. Fac tratament anxiolitic cu Zoloft, Anxiar și Gink­go Biloba, dar durerile și inflamațiile nu cedează. Am fost la medicul reumatolog, la neu­rolog, la psihiatru… Trăiesc cu speranța că îmi veți recomanda un tratament naturist sau medi­ca­­mentos. Dumnezeu să vă ajute!

RĂDIȚA – jud. Vaslui

„Caut un tratament naturist pentru o erupție urâtă pe sâni”

De aproape 10 ani am o erupție urâtă pe sâni, ca niște coșuri. Deși am folosit mai multe un­guente, nu am reușit să scap de acest aspect ne­plăcut. Doresc un sfat, un tratament naturist, orice care să facă această erupție să dispară, iar acolo unde au rămas semne și pete, să se estom­peze în timp. Ceea ce mă mai deranjează este că o iritație asemănătoare mi-a apărut și pe decolteu și este inestetică. Doresc să-mi re­comandați un trata­ment naturist. Vă mulțumesc.

GABRIELA T.

„La doar 13 ani, fiul meu are păr pe tot corpul”

Dragă redacție, sunt mama unui băiat de 13 ani care se con­fruntă cu o problemă jenantă: are păr pe tot corpul. E drept că este băiat, dar în afară de față, părul i-a năpădit tot trupul, la o vârstă prea fragedă. Mă întreabă mereu de ce el nu este ca prietenii lui și nu știu ce să-i spun. Vă rog din toată inima mea de mamă să-mi dați un leac pentru băiatul meu. Este dis­pus să accepte orice ca să scape de părul de pe corp (burtă, spate, mâini, picioare, gât). Vă mul­țumesc și vă doresc tot binele din lume.

ANONIMĂ – Iași

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian