Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru RALUCA, F. AS nr 1416 – „Am endometrioză și vreau să fac un copil”

Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Vorbim despre endometrioză atunci când mici bucăți din țesutul care căptușește ute­rul se implantează la nivelul organe­lor pelvine. Se pare că implantarea este rezultatul fluxului menstrual care se întoarce în trompele uterine și se răspândește în cavitatea pelvină. Mai des, implanturile apar în afara ovare­lor, trompelor uterine, a uterului sau a ligamentelor care îl susțin. Feno­menul determină sângerări concomitent cu începe­rea ciclului menstrual. Deoarece implanturile sunt înconjurate de alte țesuturi, sângele nu are unde să se ducă, generând iritația acestora, ceea ce duce la apariția unor chisturi. La rândul lor, chisturile pot forma un țesut cicatriceal care leagă organele (aderențe), astfel că cicatricele și aderențele for­mate la nivelul ovarelor și trom­pelor uterine pot împiedica apa­riția sarcinii.

Tratamentul endometriozei se concentrează pe atenuarea simp­to­melor și, dacă doriţi să aveți copii, sa facă posibilă concepția și ducerea sarcinii la termen.

Deși nu există o opțiune tera­peutică valabilă pentru toate ca­zurile, fie prin tratament medica­mentos, fie prin tratament chirur­gical, multe femei cu endome­trioză vor resimți o ameliorare chiar dacă nu și dispariția com­pletă a simptomelor.

Terapia hormonală este foarte eficientă în reducerea sau elimi­narea durerii din endometrioză.

Acest tip de tratament include: anticoncepțio­nale – ajută la controlul hormonilor responsabili pentru refacerea lunară a ţesutului endometrial. Administrarea lor pe termen lung poate reduce sau elimina durerea produsă de endometrioză.

Agoniștii și antagoniștii hormonilor de eliberare a gonadotropinelor (Gn – RH) – blochează produce­rea hormonilor care stimulează ovarul. Acest lucru împiedică apariția menstruației, ceea ce ajută la scăderea în dimensiune a implanturilor endome­triale. Această clasă de medicamente poate deter­mina chiar remisia endometriozei pe parcursul tratamentului și, uneori, timp de câteva luni sau ani după aceea. Medroxiprogesteronul – un medica­ment injectabil, este eficient în oprirea menstruației și a creșterii implanturilor endometriale, atenuând astfel simptomatologia.

Tratamentul naturist al endometriozei trebuie să vizeze în primul rând instituirea unui regim alimentar adecvat. Astfel, se impune evitarea ali­men­telor și produselor estrogenice (soia, produse procesate și conservate, îndulcitori artificiali etc.), deoarece surplusul de estrogen poate influența negativ endometrioza. Organismul elimină foarte greu estrogenul, formându-se astfel un dezechilibru care, coroborat cu alți factori, duce la formarea aderențelor endometriozice, chisturilor ovariene, balonărilor și tulburărilor de tranzit.

Renuntaţi la carnea roșie și optați, în schimb, pentru legumele verzi. Consumul de carne roșie crește mult riscul de endometrioză, pe când legu­mele scad semnificativ acest risc.

Renunțati la alimentele ce conțin gluten și zahăr, amândouă fiind considerate factori de risc în dezvoltarea endometriozei.

Consumați alimente bogate în licopen și resveratrol (suc de roșii, pepene roșu, papaya, ardei roșii, varză roșie, alune, zmeură, afine, merișoare), substanțe cu proprietăți antioxidante și antiinfla­matorii remarcabile, care pot împiedica dezvoltarea aderențelor endometriozice.

În același timp, tratamentul naturist al endome­trio­zei include remedii precum N-acetylcisteina, Indol-3-carbinol, Vitex, Schizandra, trifoiul roșu și vitamina D3, care acționează sinergic și reduc inflamația, volumul chisturilor și aderențelor endo­metriozice, echilibrează raportul progesteron-estro­gen, elimină surplusul de estrogen din organism, reduc fixarea estrogenilor pe receptorii specifici din diferite țesuturi, stabilizează sistemul reproducător și pe cel imunitar.

Să auzim numai de bine!

Dr. biolog VIORICA VINTILĂ – tel. 0744/487.659, e-mail: [email protected]

„Am fost diagnosticat cu rinofaringită cronică purulentă” (Răspuns pentru MIHAI B. – Galați, F. AS nr. 1361)

Rinofaringita are strânsă legătură cu imunitatea. Pentru rezolvarea cauzei, vă recomand:

– Inhalație cu câte 3 picături de ulei de brad, ulei de pin, ulei de busuioc și ulei de levănțică. După inhalație, care trebuie să dureze cel puțin 15 minute, cu ajutorul unui bețișor de curățat urechile, se intro­duce în nas CARPICON cremă (producător Romdan S.R.L., Dr. Biolog Viorica Vintilă, pro­dus original), masând mucoasa internă, cât mai sus posibil.

– 1 lingură de hrean ras pe răzătoarea mică se amestecă cu 2 linguri de oțet de mere și 3-4 linguri de făină; din acest amestec se face o cocă ce se împarte în două; din fiecare parte se face câte o biluță care se turtește, pentru a obține un bănuț de cocă. Acești bănuți se aplică pe partea de jos a feței, sub pomeții obrajilor, începând de la baza na­sului, și se mută spre tâmple. Coca se ține pe piele atât timp cât se suportă căldura; nu țineți mai mult decât suportați, deoarece se pot face arsuri. După acest tratament se clătește fața cu apă caldă și se continuă cu un masaj cu cremă CARPICON (pro­ducător Romdan S.R.L., Dr. Biolog Viorica Vintilă, produs original).

3. De pe net puteți achiziționa perna terapeutică cu aero­soli salini, pe care o folosiți noaptea. Are prețuri cuprinse între 74-79 ron, tel. pentru co­menzi: 0747/28.74.24.

4. IMUNITY STEM – supliment alimentar pen­tru creșterea imunității. Produsul se găsește în Pla­far.

5. Purificator de aer SALIN. Purificatorul de aer Salin se ține în priza din încăperea în care îți des­fășori activitatea. Îl găsești pe net, la prețuri cu­prinse între 169-175 ron.

Aștept să-mi comunicați rezultatele. Vă doresc multă sănătate!

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Sufăr de polineuropatie diabetică periferică” (Răspuns pentru CORNELIA – Roman, F. AS nr. 1410)

Din păcate, nu ați menționat unde sunt locali­zate durerile (doar la picioare sau apar și în alte locuri?) – detaliu care îmi permitea să vă dau mai multe sfaturi! Această boală teribilă poate fi ame­liorată și uneori chiar vindecată, folosind 150 g de argilă ALGO zilnic, o perioadă îndelungată. Dacă aveți încredere în terapiile naturale, mă puteți contacta la tel. 0788/23.38.73 pentru mai multe detalii referitoare la cura cu argilă și la rezultatele obținute de alți bolnavi. Multă sănătate!

„Am fost diagnosticată cu insuficiență renală cronică!” (Răspuns pentru ȘTEFANIA – Vaslui, F. AS nr. 1410)

Eu sunt prima persoană care și-a rezolvat miraculos această afecțiune, în urmă cu 36 de ani, descoperind o argilă care a fost promo­vată cu mare succes în paginile „For­mulei AS”, în anul 2000. Acest trata­ment natural conduce detașat topul scrisorilor sosite din partea cititorilor, pentru că rezolvă multe alte probleme de sănătate și nu are efecte secundare, chiar dacă este folosită toată viața, fără nicio pauză! Pentru detalii despre cură mă puteți contacta la tel. 0788/23.38.73. Pentru a comanda argilă ALGO la preț de producător sunați la tel. 0258/86.56.77. Succes!

(Răspuns valabil și pentru S.P. – Fălticeni, jud. Suceava, F. AS nr. 1409)

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Nepoțica mea scrâșnește din dinți și are o infecție în urechi” (Răspuns pentru IOANA – Suceava, F. AS nr. 1362)

D-na Ioana, nepoata dvs. scrâșnește din dinți pen­tru că o deranjează ceva în timpul somnului, foar­te probabil că are o durere slabă la urechi, din cauza infecției, o stare de disconfort care o deter­mină să strângă din dinți. Pentru vindecarea infec­ției din urechi, folosiți tinctură de propolis, câte 2 picături, de două ori pe zi (dimineața-seara). Se pun în ambele urechi, timp de două săptămâni. În paralel, îi dați și intern 20 picături de tinctură de propolis, de 3 ori pe zi, în amestec cu 1/2 lingură mie­re de albine, după mesele principale (omo­ge­nizați tinctura cu mierea, cu o scobitoare, și dați-i să sugă amestecul ca pe o bom­boană).

„Am diabet și un picior amputat. Vreau să-mi salvez măcar al doilea picior” (Răspuns pentru I.G.B. – Galați, F. AS nr. 1362)

Țineți glicemia strict sub 120, luați-vă medicația prescrisă la timp, urmați o dietă hipocalorică, lipsită de carne de porc și derivatele ei, iar lactatele să fie degresate. Apoi, trebuie să vă feriți, pe cât posibil, ca să nu vă loviți la picior, iar cea mai mică zgârietură, escoriație sau julitură să o tratați cu seriozitate, aplicând imediat Betadină sau, și mai util, tinctură de propolis, care și dezinfectează, și cica­trizează rana, formând o peliculă pro­tectoare și favorizând vindecarea ra­pidă. Dacă, totuși, după acest trata­ment simplu ce vă stă la îndemână, constatați că rana persistă, ba chiar se mărește, sunați-mă și vă voi trimite un tratament specific.

Ing. OVIDIU MIRCEA POCANSCHI – Cluj-Napoca, tel. 0264/58.11.36, 0757/73.15.58, e-mail: [email protected]

„Am fost diagnosticat cu blefarospasm” (Răspuns pentru CĂTĂLIN C. – Buzău, F. AS nr. 1392)

Stimate domnule, vă sfătuiesc să folosiți un­guent POCO. Vă veți unge cu puțin unguent peste toată pleoapa ochiului, ținând ochiul închis. Unge­rea o veți face seara, la culcare. Dacă printre gene vă pătrunde puțin unguent nu vă speriați, vă va ustura puțin dar va trece. S-ar putea ca atunci când vă veți trezi dimineața, să constatați că contracția pleoapei a încetat.­

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian