Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Relaxarea” după 15 iunie: s-au redeschis mall-urile, sălile de fitness și piscinele exterioare

Foto: pixabay.com

Ziua de luni, 15 iunie, marchează un nou pas în strategia de relaxare a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Cele mai importante dintre ele sunt redeschiderea mall-urilor (fără spațiile de servire a mesei, a locurilor de joacă și a cinematografelor din interiorul acestora), reluarea activității în sălile de fitness și în centrele de tratament balnear, precum și deschiderea piscinelor exterioare.

Din 15 iunie se redeschid și sălile de jocuri de noroc și de pariuri (nu și cele din incinta marilor centre comerciale). Tot din 15 iunie, se măreşte la 6 numărul de persoane care nu locuiesc împreună şi care pot participa la activităţi recreative şi sportive desfăşurate în aer liber.

Evenimentele private în spaţii închise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 20 persoane. Evenimentele private în spaţii deschise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 50 persoane.

Se măreşte la 6 numărul de persoane care nu aparţin aceleiaşi familii şi pot circula ori forma grupuri pietonale.

Afterschool-urile și grădinițele urmează să se redeschidă abia zilele următoare, normele după care se va reorganiza activitatea acestor instituții fiind încă în pregătire.

Ieșiri în străinătate fără izolare la revenire

Din 15 iunie sunt exceptate de la obligativitatea izolării persoanele asimptomatice care vin în România din Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria, cu două condiții: să fi stat în țara respectivă mai mult de 14 zile sau să fi plecat din România de cel mult 14 zile.

Lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16, în vederea introducerii în listă a unor noi țări.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian