
Pe lângă tratamentul cu antibiotice, sau în pauzele acestui tratament, se pot administra următoarele: cura cu miere de albine și hrean. Se pun într-un borcan un pumn de hrean, dat pe răzătoare, și o jumătate de kilogram de miere, de preferință de salcâm. În fiecare zi se amestecă bine și se lasă să stea câtva timp la macerat. Se iau 2 linguri pe zi, înainte de mesele principale.
– Propolis: 30 picături într-o cană de lapte cald sau pe pâine, de 3 ori pe zi, cu o oră înainte de masă. Cura durează 6 luni.
– Macerat de tătăneasă cu miere. O rădăcină de tătăneasă se dă pe răzătoare. Se acoperă cu miere cam de 2 degete. Se lasă timp de 3 săptămâni la macerat, amestecându-se cu o lingură de lemn. Se ia o linguriță în fiecare zi.
ANA C. – Sibiu
„Am Helicobacter pylori şi nu pot scăpa” (Răspuns pentru ELENA – Vatra Dornei, F. AS nr. 1299)
Regretatul specialist al revistei, d-l dr Ion Nica, spune că această bacterie se dezvoltă într-un mediu acid, cum este și cel al stomacului, și care se află la originea a 90-95% din cazurile care duc la ulcere sau gastroduodenită. Eu am scăpat de această bacterie urmând tratamentul d-lui dr Nica. Timp de 7 zile, se iau de 3 ori pe zi, cu o oră înainte de masă, două comprimate de Amoxicilină (250 ml), împreună cu un pahar mare de apă. După un sfert de oră, se pune pe limbă un vârf de cuțit de bismut subnitric pulbere, pe care o cumpărați de la farmacie. Acest bismut se înghite fără a apela la niciun lichid. Până la ora mesei, nu mâncați și nu beți nimic.
– După 7 zile renunțați la Amoxicilină și continuați 2-8 săptămâni numai cu bismut subnitric, având grijă ca înainte de administrare să beți un pahar de apă. În România se găsește un medicament care înlocuiește bismutul subnitric. Se numește „De-nol” (fabricat de Yamanouchi Europe BV Ieiderdorp The Netherlands). Acest medicament se ia dimineața și seara, înainte de mese. Se asociază în dublă terapie cu Amoxicilină și în triplă terapie cu Amoxicilină și Metronidazol, timp de 7 zile. Eradicarea este garantată 90%. Se revine cu tratamentul după 9 luni. (În caz că nu suportați Metronidazol comprimate, apelați la supozitoare.) Înainte de a începe tratamentul, cereți sfatul unui medic.
Alt leac: Helicostop, produs nou, 100% natural, din plante medicinale, îl găsiți la magazine naturiste, fabricat de firma „Fares” Orăștie. Conține două ingrediente: Hydrastis condensis, o substanță care oferă protecție antibacteriană, și rășină de mastic (Pistacia lenstiscus) care protejează mucoasa gastrică. O cutie conține 60 capsule 100% plante medicinale. Se ia conform prospectului.
ANA C. – Sibiu
„Gura îmi miroase foarte urât și medicii nu găsesc cauza” (Răspuns pentru ANDREEA M., F. AS nr. 1393)
„Draga mea, pot fi mai multe cauze”, acest răspuns l-am primit eu de la diferiți medici, dar niciunul dintre ei nu mi-a zis o cauză clară. Atunci am căutat un tratament naturist și așa am dat de un cabinet în București, unde am putut să mă adresez cu problema mea. Acolo, prima dată mi s-a făcut o scanare cu biorezonanță, și în câteva minute, mi s-a spus cauza. Am urmat terapiile recomandate și, doar într-o săptămână, gura nu îmi mai mirosea. (Cauza fiind o toxicitate foarte mare, dată de un parazit.) Am făcut deparazitare cu remedii speciale din Finlanda și curățarea colonului (colonohidroterapie), și rezultatele au apărut imediat. (Un lucru vreau să specific aici: mizeria din colonul meu a fost groaznică. Paraziții i-am văzut eu cu ochii mei, după acele substanțe administrate.)
Cabinetul „Lacrima Naturii”, tel. 0744/87.01.94, doamna dr. Spânu Elena (este un om cum astăzi rar mai întâlnești!)
Vă doresc însănătoșire grabnică și, dacă vreți informații suplimentare, mă puteți contacta la tel. 0764/31.66.20.
ELENA BUTA – Alba Iulia
„Sufăr de acnee inflamatorie” (Răspuns pentru C.R., F. AS nr. 1398)
Această afecțiune a pielii care se manifestă prin inflamarea glandelor sebacee și care este adesea asociată cu o infecție microbiană, pe lângă tratamentul de bază cu dezinfectante, antibiotice, autovaccin sau tratament hormonal, necesită și un tratament adjuvant cu plante medicinale cu proprietăți diuretice şi depurative în uz intern și unele plante antiseptice și cicatrizante în uz extern.
Uz intern:
– Ceai de trei-frați-pătați, care este cel mai eficient diuretic – depurativ și antialergic. Se face infuzie: o linguriță de plantă la 250 ml apă clocotită și se beau 2-3 căni pe zi.
– Rădăcină de brusture. Infuzie din 2-4 linguri de plantă la un litru de apă clocotită și se bea în cursul unei zile.
– Ceai de teci de fasole: se face o cură mai îndelungată. Se prepară sub formă de decoct, o lingură la o cană, și se beau 2-3 căni pe zi; sau se face extracție dublă: se lasă la macerat peste noapte într-un litru de apă rece, se fierbe a doua zi până scade la jumătate. Cantitatea obținută se consumă în cursul unei zile.
– Beți zilnic câte un litru de ceai de urzici opărite, încetul cu încetul, pe parcursul unei zile.
Uz extern:
– Faceți băi cu infuzie de flori de gălbenele, folosind 15-30 grame de flori la un litru de apă sau puneți pe locurile afectate cataplasme cu aceste flori și cu aceeași concentrație ca la infuzie.
– Spălați fața cu ceai de urzici, de cicoare sau de brusture, alternativ. 20-30 grame la un litru de apă.
– Aplicați pe coșuri, cu ajutorul unui tampon de vată, oțet de mere sau suc de lămâie, care ajută la eliberarea porilor.
– De asemenea, pastă de dinți aplicată pe coșuri, înainte de a merge la culcare.
– Un alt remediu pentru a vindeca coșurile este utilizarea unui amestec de condimente și miere: amestecați o linguriță cu nucșoară și una cu miere, aplicați pe față sau pe locul afectat și lăsați să acționeze timp de 20 de minute, mierea având proprietăți antiseptice.
– Aloe vera. Cumpărați un produs care conține aloe vera sau stoarceți sucul dintr-o frunză proaspătă de aloe și aplicați-l pe pielea afectată.
– Nu folosiți prosoape aspre, care favorizează pătrunderea bacteriilor, ci tampoane sterile speciale pentru curățat tenul.
Vă doresc numai bine!
E. ZAMFIR – Drăgășani-Vâlcea
„Sufăr de insuficiență mitrală și hipertensiune” (Răspuns pentru NICULINA – jud. Vaslui, F. AS nr. 1400)
Insuficiența mitrală apare când valva mitrală nu se închide corespunzător și sângele curge înapoi. Din câte știu și am citit, un tratament nu există, doar operație pe cord. Discutați cu medicul de familie, cerându-i părerea, ținând cont și de cei 72 de ani pe care îi aveți. Pentru hipertensiune puteți folosi un ceai compus din păducel, rostopască, mături. Fierbeți un litru de apă timp de cinci minute și lăsați-o apoi să stea până când devine doar călduță. Puneți în ea câte trei degete de plante, mărunțite ori tăiate. Lăsați-le să se macereze cam patru-cinci ore, în vasul acoperit. Apoi strecurați și puneți extractul obținut într-un vas de un litru, perfect curat, dar să nu fie de metal. Adăugați apă curată, până se completează 1000 ml. Se bea pe parcursul unei zile. Controlați-vă tensiunea dimineața, la prânz și seara. Dacă scade sub 9, beți nu o ceașcă, ci o cană cu cafea. După o oră, controlați tensiunea.
– Mai puteți folosi cu bune rezultate Hyper-Cardio capsule (pe care le folosesc și eu). Ingrediente: păducel, talpa-gâștei, valeriană, coada-calului, coada-șoricelului, vâsc, țintaură, sunătoare și mesteacăn. Mod de utilizare: 1-2 capsule, de 3 ori pe zi. Dacă tensiunea scade mult, folosiți doar 1 capsulă dimineața și 1 capsulă seara. Singură vă puteți stabili cantitatea.
Multă sănătate!
IONEL DUMITRAȘCU – Buzău
„Doresc un remediu pentru gonartroză” (Răspuns pentru LAURENȚIU – Bacău, F. AS nr. 1414)
Când aveam vârsta dumneavoastră, acum 5 ani, am avut dureri groaznice la genunchiul drept, nu puteam să dorm noaptea și nici nu puteam să urc scările. Am luat multe tratamente naturiste: Genacol, Proenzi, ArtroStop capsule și creme. Mi-am masat genunchiul de 3-4 ori pe zi. După 3 luni de tratamente, mi-au dispărut durerile și mi s-a dezumflat genunchiul. În această perioadă, am pus și frunze de varză, iarna, și de brusture, vara.
Să vă fie de leac, și Maica Domnului să vă poarte de grijă.
ELENA CURESCU – Caransebeș
„Am colesterolul mărit și sufăr de palpitații” (Răspuns pentru DUMITRU V. – Dolj, F. AS nr. 1418)
Luați cu încredere Coenzima Q10 Dual și Inocel. Mai puteți bea ceai de anghinare (o lună, cu o lună pauză). Puneți 1 lingură cu vârf la infuzat, în 500 ml apă, lăsați 5 minute, apoi strecurați. Beți 250 ml dimineața, iar restul îl împărțiți în două: 125 ml beți la prânz și 125 ml seara, cu o jumătate de oră înainte de masă, stând pe partea dreaptă. Doamne ajută!
ELENA CURESCU – Caransebeș
„Pielea de sub sâni mi se irită întruna” (Răspuns pentru IOANA – București, F. AS nr. 1419)
Aceeași problemă o am și eu de circa 10 ani. Tratamentul dat de doctorul dermatolog Olga Simionescu, șef secție Colentina Dermatologie, este următorul: se spală locul sau locurile iritate cu apă caldă și săpun, se șterg cu prosopul și apoi se ung cu Diprosalic. Este un unguent excepțional pentru aceste iritații de sub sâni. Până a doua zi, nu veți mai avea acea iritare, care ustură și provoacă mâncărimi. Acest unguent costă în jur de 6-8 lei. Să nu vă lipsească din casă.
Vă doresc tot binele din lume! Cu dragoste,
GABI