Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am crize de astm, însoțite de tuse seacă”

Foto: Shutterstock

Bună ziua. Mă confrunt cu o pro­ble­mă de sănătate de aproape doi ani: fac crize de astm, însoțite de o tuse seacă. Crizele durează în jur de 10 minute și se repetă de câteva ori pe zi. Me­dicul specialist mi-a prescris trata­men­t cu Aerius și Singulair. L-am urmat cu sfințe­nie, dar rezul­tatele nu au fost cele așteptate. Tu­sea persistă, fie iarnă, fie vară. Am încercat și alte tratamente – natu­riste, ho­meopate – dar tot degeaba. Tu­sea e la fel de supărătoare și mă întreb dacă voi scăpa de ea vreo­dată. Vă rog să mă ajutați și pe mine cu o rețetă naturistă sau me­dicamentoasă, care să-mi a­me­­lio­reze tusea. Vă mulțumesc.

CECILIA – Bacău

(Procurați-vă „Tinctură pulmonară” de la „Casa de ceaiuri Albuț”, din Munții Apuseni, tel. 0745.562.653. Folosiți-o conform prospectului. F. AS)

„Nepoțelul meu are insuficiență cortico-suprarenală congenitală”

Dragă redacție, apelez la specialiștii revistei cu o mare rugăminte. Nepoțelul meu, în vârstă de 13 ani, su­feră de insuficiență cortico-su­pra­re­nală congenitală. Boala se manifestă prin pier­derea sării din orga­nism, prin urină. În prezent face tratament cu Astonin și Cortef. Întrebarea mea este dacă există tratamente alternative care să asi­gure vindecarea. Dacă sunt cititori care s-au confruntat cu aceas­tă afecțiune și au obținut re­zultate bune, îi rog să mă ajute cu un sfat. Cu mii de mulțumiri,

MARIA S. – Roman

„Tatăl meu are esofagită de reflux și hernie hiatală”

Tatăl meu, în vârstă de 61 de ani, a fost diagnostigat, în urma unei radiografii cu bariu, cu esofagită de reflux și hernie hiatală. Medicul i-a spus că refluxul e cauzat de hernie, care este mică, și nu este cazul de operație. I-a prescris doar Refalgin, pentru controlul refluxului gastro-esofagian. A urmat tratamentul, a luat și Ga­vis­con, dar simptomele nu i s-au atenuat. În urma arsurilor provocate de ex­cesul de acid, la ultimul control i s-au găsit și niște modificări pe esofag. Ne puteți ajuta cu un remediu naturist? Vă mul­țumesc!

SIMONA – Tulcea

„Sufăr de sarcoidoză cutanată”

Dragă redacție, am 34 de ani și la începutul anului trecut am fost diag­nos­ticat cu sarcoi­doză cutanată. Boala e mai veche, de aproape trei ani, când mi-au apărut mici pete pe spate, în dreptul plă­mâ­nilor, dar nu le-am dat atenție. După diagnosticare, am făcut tratament cu Prednison și vita­mine, și după câteva luni nu mai tușeam, nu mai aveam pete pe spate, ganglionii pe care îi simțeam înainte ceda­seră. Din păcate, această minune a durat puțin. În martie, petele și tusea au reînceput să apară. Vă rog să mă ajutați cu un tratament, altul decât Prednison. Vă mulțumesc și aștept răspunsurile dvs.

SILVIU – București

„Cum pot scăpa de crizele de tahicardie paroxistică?”

Vă scriu cu speranța că știe cineva un reme­diu pentru problema mea. Am 44 de ani și de aproximativ doi ani fac crize de tahicardie paro­xistică supraventriculară. Crizele survin spon­tan, aparent fără nicio cauză. Me­dicul mi-a prescris Sotalol, dar chiar sub tratament, crizele se re­petă cu aceeași frecvență. Medicul mi-a spus că inima nu este afectată și că tahicardia e probabil dată de un dezechilibru neurovegetativ. M-a învățat, în plus, niște „trucuri” pentru a ieși din criză: să-mi apăs cu degetele ochii închiși, să pun gheață sub ceafă, să apăs pe rând carotida dreaptă și cea stângă… Funcționează, dar eu caut un tratament sau un leac naturist care să mă scape definitiv de aceste crize, care dau o senzație de panică de nedescris. Ai impresia că vei muri în câteva secunde. Îi rog pe cititorii care s-au vin­decat să-mi împărtășească din experiența lor. Multă sănătate!

ALIN R. – Brăila

„Caut un leac pentru veruci plantare”

Dragă redacție, sunt o fidelă cititoare a re­vistei și apelez la dvs. în speranța că mă veți ajuta să mă vindec. Anul trecut, în luna august, mi s-a pus diagnosticul de veruci plantare. Am suportat o intervenție cu laser, dar operația nu a avut succes. După aproximativ trei luni (dintre care două nu am putut să merg), aceste veruci au crescut la loc, iar acum ocupă o supra­față mult mai mare a piciorului decât înainte de operație, ceea ce-mi îngreunează din ce în ce mai mult deplasarea. Vă rog să mă ajutați cu un sfat, un tratament naturist sau cu orice altă metodă de vindecare. Vă mulțumesc.

SABINA L.

„Am un chist pe maxilar și risc să rămân fără dinți, la 24 de ani”

Stimați cititori, am 24 de ani și acum șase ani am suferit o operație de extirpare a unui chist pe maxilar, care mi-a afectat doi dinți. Aceștia au fost rete­zați, tratați, dar sunt extrem de fra­gili. Anul acesta, în urma unei radiografii făcute ca ur­mare a unei infecții dentare, s-a constatat refacerea chistului. Stomatologul mi-a spus că e din cauza unei predispoziții a organismului și singura solu­ție pentru îndepărtarea acestui chist este o nouă ope­rație, care, pe lângă disconfortul produs, va duce la pierderea din­ților. În plus, chistul poate reapărea oricând. Există cineva care s-a confruntat cu o astfel de problemă? Știți vreo terapie naturistă care să elimine definitiv posibili­ta­tea refa­cerii acestui chist? O să ajung să port proteză de la această vârstă? Vă rog din suflet să-mi răspundeți în paginile revistei, pentru că sunt disperată. Cu mulțumiri,

ANONIMĂ – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian