Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am o durere puternică în coapsă” (Răspuns pentru ANA G., F. AS nr. 1106)

Foto: Shutterstock

Stimată d-nă, se pare că până în prezent dvs. nu ați fost la medic, fiindcă descrieți numai simp­tomele. Eu am 29 de ani și în urmă cu doi ani am avut exact aceleași manifestări, care au fost diag­nosticate ca fiind meralgie parestezică stângă. Cvadricepsul – care este un mușchi al coapsei ce acoperă fața și partea exterioară laterală – îmi amorțește și acum la stat în picioare și mers (după aproximativ 15 minute), provocându-mi dureri, înțepături, usturimi, iar dacă continuu să merg, nu mai pot să mișc piciorul, rămâ­nând cu el în aer. Pentru a-mi re­veni, trebuie să mă așez. Explicația este următoarea: avem o problemă la co­loana vertebrală. În poziție or­to­statică (în picioare), discurile inter­vertebrale sunt încărcate; în poziție șezând sunt pe jumătate încărcate, iar în poziția culcat sunt pe deplin descărcate. Așa se explică de ce dure­rea se accentuează la stat în picioare și mers. Tratamentul constă în proceduri fiziote­rapeutice. Deci, mergeți la un medic reumatolog sau neurolog. La mine, ameliorarea se simte la două luni și jumătate de la aplicarea procedurilor. Nu cred că trebuie să vă scriu ce proceduri am făcut eu, pentru că un medic știe ce să recomande. Vă urez sănătate!

LAURA S. – Piatra Neamț

„Există tratament pentru boala Behcet?” (Răspuns pentru VIORICA, F. AS nr. 1327)

Maladia lui Behcet se manifestă prin apariția de afte, atât genital, cât și bucal, leziuni oculare cu o serie de com­plicații, precum și prin apariția pe corp a unor leziuni de tip acneiform. Alte ma­nifestări ale bolii sunt durerile articulare, pro­bleme vasculare, febra care apare în tim­pul pu­seelor. Afecțiunea are o frecvență dublă la bărbați față de femei. Cauzele apariției bolii nu sunt com­plet elu­cidate, fiind socotită mai mult o maladie auto­imună (organismul își fabrică singur niște anti­corpi). Neexis­tând o precizare clară a etio­logiei, și tratamentul care se aplică este variat. Se reco­mandă, mai ales în pu­seele acute, dar nu­mai sub îndrumare medi­cală, Colchicina cu corticoizi. Pentru aftele bucale, se recomandă gargara, de câteva ori pe zi, cu Tetraciclină – 2 tablete la 10 ml apă distilată sau fiartă și răcită, și, eventual, Acyclovir sau Euvirox – 5 tablete pe zi, timp de 5 zile, iar local unguent Acyclovir sau Euvirox, tot timp de cinci zile.

Dr. RADU MIRON

„Sufăr de hidrosadenită în zona axilară” (Răspuns pentru MIRCEA S. – București, F. AS nr. 1379)

Aveți predispoziție la această patolo­gie su­pu­­rativă și, oricâte antibiotice veți lua, ele nu vor eli­mi­na această predis­poziție. Una dintre meto­dele tera­peu­tice care influențează predispoziția organis­mului la anu­mite boli este homeopatia. Tra­tamentul homeopatic po­tri­vit, stabi­lit în urma unei consultații homeopatice, vă va vin­de­ca.

CLAUDIA T.

„Operată de melanom malign, fiica mea slăbeşte întruna” (Răspuns pentru ANTONETA G. – Arad, F. AS nr. 1383)

Deoarece am suportat și eu în urmă cu trei ani o nefericită operație de neoplasm și știu ce în­seam­nă apariția efectelor secundare, vă sugerez să o sfă­tuiți pe fiica dvs. să treacă de urgență la măsuri de dezintoxicare a organismului (eu o fac deja de mult, cu intermitențe, bineînțeles). Aceas­ta se poa­te face printr-un regim alimentar bazat în mare parte pe crudități. În paginile îndrăgitei reviste la care ați apelat, au fost pu­blicate numeroase și variate rețete de curățire a orga­nismului de inamicii care îl atacă: sucuri din mor­covi, sfeclă roșie, țe­lină, varză, ridiche neagră, dar și lă­mâi, portocale, struguri, mere, pere, cătină etc., diluate cu ceaiuri macerate la rece, în apă distilată (fără a se fierbe), și anume: gălbenele, coada-șoricelului, tătă­neasă, mă­ceșe, păpădie, coada-calului, urzici, cel puțin doi litri pe zi.

– Legumele (sfeclă, varză, morcov, țelină, ceapă – 50-70 g, usturoi 30 g, pătrunjel verde – o legă­tură pe zi) se vor con­suma crude, sub formă de salate.

– Pe lângă acestea: lapte crud (nefiert), brân­ză de vaci din lapte crud, zer de lapte de vacă (zil­nic câte un litru). Semințe de dovleac și floarea soa­relui – câte 100 g zil­nic, ulei de porumb, măsline, soia sau floarea soarelui presat la rece, miezul a 5-6 nuci sau 12-15 migdale dulci zilnic, 1-2 banane (sau grapefruit), grâu încolțit (3-4 linguri pe zi).

– Cure alternative de câte două săptă­mâni de propolis solid (1 g pe zi, mestecat bine și înghi­țit) și 1-2 cm de aloe vera (înainte de masă) dimi­neața, pe stomacul gol. Miere de albine – 1-2 lingurițe zilnic.

– Carnea trebuie eliminată din alimentație sau să se recurgă la ea numai o dată pe săptămână.

– Pentru cal­ma­rea durerilor, se vor aplica cataplasme cu varză cru­dă, pâine neagră stropită cu bitter suedez sau spirt. Tra­tamentul trebuie urmat cel puțin două luni, chiar dacă se simte o ameliorare. Este bine să fie continuat până dispare orice urmă de boală.

TEODORA – Botoșani

„Am dureri insuportabile de spate” (Răspuns pentru ZUZU V., F. AS nr. 1406)

În primul rând, trebuie excluși „dăunătorii” care, în cazul bolilor coloanei, sunt cei care duc la deteriorarea țesutu­rilor elastice, favorizând proce­sele degeneratoare, eliminarea siliciului din organism, epui­zarea antioxidanților etc. Vor trebui evitate alimentele cum ar fi: zahărul, făina albă, orezul decorticat, alimentele cu aditivi alimentari, conserve de orice fel. Apoi trebuie crescută în alimentație proporția fructelor și legumelor proaspete, care este bine să reprezinte cel puțin 50% din hrana consumată zil­nic. Regimul cu multe vege­tale crude este recomandat în spe­cial persoanelor supraponde­rale, care suferă de probleme ale coloanei, întrucât ajută la regla­rea rapidă și, mai ales, armoni­oasă, a greutății corporale.

– În tratamentul afecțiunilor coloanei se folosesc în special nămolurile sapro­pelice. Ungerea zonelor afectate cu aceste nămo­luri are ca efect imediat creșterea locală a tempe­raturii țesuturilor, amplificarea iri­gării cu sânge, reducerea inflamației, calmarea alergiilor, iar pe termen lung, recăpătarea mobi­lității vertebrale sau articulare. De regulă, aceste aplicații, care pot creș­te semnificativ tensiunea arterială, pot da reacții cutanate și alte simptome neplăcute, se fac la recomandarea și sub supra­vegherea medicilor și a personalului calificat. Apli­cațiile externe cu nămol au o eficiență importantă, fiind recomandate în mai toate formele și în toate stadiile bolilor de coloană, singura condiție fiind ca afecțiunea să nu fie în fază acută. Aplicații cu nămol se pot face la noi în țară, în stațiunile Techirghiol, Eforie, Mangalia, Lacul Sărat, Ama­ra, Sărata Monteoru.

Notă: Având vârsta de 76 ani, bilet de tratament nu obțineți, dar trimiteți pe cineva să vă aducă într-un vas nămol de la stațiunea cea mai apropiată, să vă puteți trata acasă, de pre­ferat vara, la soare, iar iarna, într-o cameră bine în­călzită. După ștergerea nămo­lului, să stați în pat, învelită cu o pla­pumă care să vă încăl­zească bine. Controlați-vă ten­siunea înainte și după tratament de mai multe ori. Vă mai pot reco­manda cura cu cartilaj de re­chin simplu, fără alte adau­suri, din care se administrează câte 3-4 capsule zilnic, vreme de 2-3 săptămâni.

Pentru a nu avea probleme cu stomacul, înainte cu 1/2 oră, folosiți o cană cu argilă Algo, pe care o puteți procura la tel. 0258/86.56.77, 0258/83.58.02, Alba Iulia. Vă costă 70 de lei, inclusiv transportul (2 kg) și o primiți la domiciliu, prin curier. În colet găsiți și recomandările pentru folosirea argilei.

Spuneți că sunteți o cititoare fidelă a revistei „Formula AS”, dar vă întreb de ce nu și a Asului Verde, care apare o dată pe lună și în care găsiți interviuri luate unor medici de specialitate, în multe afecțiuni. În Asul Verde nr. 141 (Mai, 2016), puteți citi, de pildă, chiar despre durerile de spate și tratamentele naturale.

Multă sănătate!

IONEL DUMITRAȘCU – Buzău

„Vara, bunicul meu face puroi sub unghii” (Răspuns pentru Gabriel M., F. AS 1416)

Vă sfătuiesc să încercați o combinație de uleiuri esențiale cu efect antimicrobian, antibacterian și antimicotic, respectiv de arbore de ceai (Tea Tree) şi de mușcată (Geranium). După o igienă foarte strictă a locului, se aplică 1-2 picături din fiecare sticluță, pe zona afectată, de 3 ori pe zi. Încercați însă să găsiți o sursă de uleiuri esențiale pure, nu sintetice, care sunt peste tot. Vă recomand o firmă românească de la Târgu Mureș, se numește „Aro­materia”, care comercializează uleiuri esențiale de calitate foarte bună. Le puteți comanda on-line.

Multă sănătate!

MIHAELA SIMA – București

„Vreau să evit amputarea piciorului” (Răspuns pentru ȘTEFAN G., F. AS 1417)

Impresionat de situația grea pe care o aveți, mă grăbesc să vă ajut și vă recomand să apelați imediat și cu cea mai mare încredere la Cabinetul medical „Lacrima naturii”, unde d-na dr. Elena Spânu, un specialist eminent, vă poate ajuta.

Prin telefonul 0744/87.01.94 solicitați o programare și începeți cât de repede tratamentul. Este șansa dvs. de a vă însănătoși și nu trebuie ratată.

Revistei „Formula AS”, o imensă considerație!

NICULAE BICA – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian