Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru GEORGE – București, F. AS nr. 1420: „Vă rog, ajutați-mă să-mi revin după un AVC!”

Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Accidentul vascular cerebral (AVC) este nu­mele comun al mai multor tulbu­rări ce apar la scurt timp după pertur­barea aportului sanguin la creier. Când circulația sanguină spre creier este blocată, celulele nervoase sunt deprivate de oxigen și substanțe nutritive. Drept urmare, funcţio­narea neuronală poate fi alterată sau compromisă definitiv. Din această cauză, cu cât este mai mare durata de timp în care un AVC rămâne netratat, cu atât mai mari vor fi leziunile și, implicit, sechelele neurologice. Suc­cesul terapeutic depinde, deci, de promptitudinea instituirii tratamentului medicamentos.

În altă ordine de idei, AVC-ul este o afecțiune potențial letală, ce ne­cesită intervenție medi­cală de urgență. După ori­ce fel de AVC (is­chemic, hemoragic) poa­te rămâne o arie de țesut cerebral mort (infarct ce­rebral), astfel încât recu­perarea funcțiilor afec­tate depinde de capaci­tatea țesutului cerebral rămas neafectat de a su­plini funcțiile celui afec­tat. În cazul unui acci­dent cerebral, trata­men­tul imediat vizează îm­bu­nătățirea circulației sanguine. În acest scop, mai multe tipuri de me­dicamente pot veni în ajutor. Astfel, combi­nația dintre aspirină, dipi­ridamol și copidro­grel reprezintă o formulă tera­peutică (antiagre­gante plachetare) ce reduce ten­dința sângelui de a forma cheaguri, împiedicând agregarea plachetară în momentul când el trece prin locuri înguste. Warfarina și Heparina sunt me­dicamente anticoa­gulante care acționează siner­gic. Heparina are un efect imediat în reducerea tendinței de coagulare sanguină, în timp ce se așteaptă intrarea în acțiune a Warfarinei. Terapia trombolitică, ce folosește activatorul tisular de plasminogen, poate împie­dica sau reduce afectarea cerebrală, prin dizol­varea cheagurilor sanguine și restabilirea circula­ției.

Sigur că, așa cum probabil vi s-a spus, recu­perarea parțială sau totală consecutivă unui AVC poate dura o perioadă de timp mai îndelungată, în funcție de severitatea afectării țesutului cerebral, de vârstă, condiția fizică și patologiile asociate care, la rândul lor, pot deveni factori de risc pentru instalarea accidentului vascular cerebral (hiper­tensiunea arterială, ateroscleroza, diabetul etc.)

În acest context, medicina complementară vă poate veni în ajutor cu remedii care pot grăbi recuperarea neuro-motorie și senzitivă. Dintre aces­tea, aș menționa GinkgoPrim Max, Resvera­trolul, Coenzima Q10, acidul Alfa lipoic, DVR stem neuro, Complexul vitaminic B și, nu în ulti­mul rând, extractul de muguri de Arin-negru, un gemoderivat consacrat în tratamentul sechelelor post AVC.

Să auzim numai de bine!

Dr. biolog VIORICA VINTILĂ – tel. 0744/487.659, e-mail: [email protected]

„Sufăr de pleurită și am dureri mari în omoplatul stâng” (Răspuns pentru STANCA – București, F. AS nr. 1361)

Pleurezia (pentru această afecțiune se folosesc mai mulți termeni: pleurezie, pleurită sau „apă la plămâni”) este afecțiunea în care pleura, membrana care căptușește plamânii și cutia toracică, se infla­mează, din diferite cauze. Pleura este formată din două foițe. Una învelește plămânii și a doua căptu­șește cutia toracică (coastele). Între aceste două foițe există un spațiu cu o mică cantitate de lichid. În cazul inflamării pleurei, în spațiul dintre cele două foițe pleurale se adună o cantitate mai mare de lichid (de aici și denumirea de „apă la plămâni”), care îngreunea­ză respirația și schimbul de oxigen și care produce dureri în piept sau spate, mai mari sau mai slabe, în funcție de cantitatea de lichid acu­mulat.

Cauzele pleureziei sunt multi­ple: răceala și gripa, insuficiența cardiacă, infecțiile bacteriene și virale, TBC-ul, cancerul pulmonar (primar sau metastazic), bolile de rinichi sau ficat, fracturile costale. Una dintre cau­zele cele mai frecvente este em­bolia pulmonară, care poate apă­rea din cauza insuficienței car­diace, când sângele este prea gros și for­mează trombi ce se pot opri în plămâni, sau din cauza unor viru­suri (de exemplu coronavirus) care atacă trombocitele, dând naștere la afecțiunea numită trombofilie (for­marea de cheaguri de sânge). La acest nivel, ca urmare a cali­brului mic al arterelor pulmonare, trombii formați astupă vasele pulmonare în care ajung. Sângele nu mai poate circula și astfel se instalează simp­tomele tromboem­bolismului: lipsă de aer, dureri în piept, dureri ascu­țite la respirație (nu se poate respira profund din cauza cheagului care poate irita pleura, febră ușoară, ta­hicardie). În cazul mai multor cheaguri, durerea din piept este ascuțită, sub formă de arsură în spatele sternului, apare senzația de lipsă a aerului, senzație de leșin, o stare generală proastă; lipsa de oxigen afectează inima, se poate produce infarct sau, mai grav, stop cardiac, care duce la deces. Tratamentul emboliei pulmonare trebuie să fie rapid și să ducă la subțierea sângelui, prin adminis­trarea de anticoagulante, medica­mente pentru dizolvarea cheagu­rilor, medicamente pentru buna funcționare a inimii, antibiotice caracteristice afecțiunilor pulmo­nare, oxigen intravenos (în niciun caz pompat din afară, cu ajutorul ventila­toarelor!).

Situația dvs. se poate rezolva prin respectarea următoarelor indicații:

* Ceai obținut din amestecul în părți egale de ceaiuri la plic: imunitate, circulație cerebrală, sal­vie, pufuliță cu flori mici, tei, fructe de pădure, afin: câte 1 plic din fiecare, la 1 litru apă clocotită, infu­zie lăsată timp de 20 de minute. Dacă folosiți ceainicul de la plafar, care are și coșuleț, puneţi plicurile în co­șuleț și mai adăugați 2 lin­gurițe cu ceai Bronhofit, 2 lingurițe cu ceai Faunus și 3 lin­gurițe cu peliniță. Din aceste ceaiuri se beau 3 căni pe zi.

* Sirop obținut din ames­tec în părți egale de Sirop de brad, Sirop de păt­lagină, Sirop Faunus. Se iau câte 10 ml, de 3 ori pe zi.

* Se aplică pe locul dureros Turmalină, care se găsește la farmacie, plafar sau internet sub denu­mirea de Genunchieră cu turmalină și mag­neți. Pentru că nu există și o centură pentru trunchi, folosiți această genunchieră, care este destul de lată și vă acoperă foarte bine locul dureros. Porțiunea cu turmalină se umezește și se aplică pe spate, apoi se fixează cu un maiou mai strâmt sau o fașă elas­tică. Se stă cu ea atâta timp cât suportați căldura. Când ea devine insuportabilă şi arde, dați jos turmalina. O puteți aplica de mai multe ori pe zi – în totalitate, 5 ore. După fiecare aplicare, faceți un masaj ușor cu cremă Carpicon (producător „Hipo­crate” pentru „Romdan”, care are pe flacon bulina în care scrie Dr. Biolog Viorica Vintilă, produs original).

* Oxy Max, oxigen lichid, pe care îl găsiți la „Cali Vita”. Se administrează câte 20 de picături, de 3 ori pe zi, după mese. (Comenzi la tel.: 0741/10.14.09)

* Odihnă cât se poate de multă și căutați să vă găsiți o poziție confortabilă pentru dormit.

* Control medical, pentru restabilirea cauzei pleureziei dvs. la: Cardiologie, Medicină generală (pentru ficat, rinichi, pancreas, tomografie com­puterizată – cu cerințe pentru torace, abdomen și pelvis).

În terapia de ultimă oră s-a introdus și DEX oxigen lichid, pe care îl găsiți la „Cali Vita”, Ama­tazonă 4 mg, tablete. Tratamentul durează 2 zile, pentru început, și în funcție de rezultat (diminuarea durerii) se continuă la sfatul medicului. Nu se întrerupe administrarea suplimentelor alimentare recomandate mai sus.

Administrarea Dexametazonei se face luând câte o pastilă de 4 mg, la 6 ore (16 mg pe zi, timp de 2 zile).

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Am hepatită autoimună” (Răspuns pentru S.L., F. AS nr. 1416)

Ficatul uman este un „laborator” miraculos, cu mai mult de 100 de funcții! Însă aces­ta a fost „proiectat” să proceseze doar ali­mente organice, naturale. Cele peste 1.000 de substanțe chimice din alimente și diferitele tipuri de viruși pur și simplu descompun țesutul fica­tului, care ajun­ge să fie cirotic. Medi­cina alopată pro­pune vindecarea fica­tului cu medica­mente ce repară cât de cât efectele bolii, nu și cauza ei. De aceea medicii spun că acest tip de hepatită este „autoimună”. Bolile digestive, hepatitele și cirozele au o rată de vindecare maximă cu argila ALGO, folosind 150-200 g pe zi, timp de 3-4 luni! Pentru detalii despre cură mă puteți contacta la tel. 0788.233.873. Pentru a comanda argilă ALGO la preț de producător, sunați la tel. 0258.865.677. Aștept vești bune din partea dvs.!

„Tatăl meu are nefropatie diabetică” (Răspuns pentru FLORENTINA – Sibiu, F. AS nr. 1417)

Încă o dată se demonstrează că toate medica­mentele sintetice sunt dăunătoare pentru organism! În acest caz, chiar insulina administrată tatălui dvs. a dus la diferite complicații, cei mai afectați fiind rinichii. Starea lui de sănătate se va ameliora treptat și sunt speranțe de vindecare totală folosind 200 g de argilă ALGO zilnic, timp de mai multe luni. Dacă în acest timp îi scade și glicemia, trebuie să insiste, sunt mari speranțe să scape și de insulină! Pen­tru detalii despre cură mă puteți contacta la tel. 0788.233.873. Pentru a comanda argilă ALGO la preț de producător sunați la tel. 0258.865.677. Aștept vești de la dvs.!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian